Raamdecoratie kiezen: leuk of lastig?

Je bent op zoek naar raamdecoratie. En dat kan soms best een moeilijke keuze zijn. Waar let je op en vooral….. wat is belangrijk voor jou? Graag delen we informatie over raamdecoratie kiezen.

Raamdecoratie kiezen: voorbereiding

Als je raamdecoratie kiezen gaat, kun je vooraf een paar zaken voor jezelf bepalen:

  • Moet het verduisterend zijn? Of wil je juist veel licht inval?
  • Hoe belangrijk vind je het onderhoudsvriendelijke aspect aan raamdecoratie?
  • Betreft het een raam of deur, en betreft het dan bijvoorbeeld een schuifdeur of kantel kiepraam?
  • Wil je op meer plekken dezelfde raamdecoratie terug laten komen?
  • Wat is het budget dat je over hebt voor raamdecoratie?
  • In welke ruimte wil je de raamdecoratie plaatsen?
  • Moet de raamdecoratie in stijl aansluiten bij de rest van je inrichting en welke stijl hanteer jij?

Als je het antwoord hierop hebt, zijn de wensen in ieder geval wat concreter voor je bij raamdecoratie kiezen. Maar dan nog, er zijn vele soorten en maten raamdecoratie verkrijgbaar. We helpen je graag verder in de keuze met enkele (online) tips!

Pinterest =  inspiratie + vergelijken

Het opdoen van inspiratie in winkels en showrooms helpt je ook bij de zoektocht, maar.. is een tijdrovende klus. Gelukkig kun je tegenwoordig online veel sfeer proeven en ervaringen van anderen lezen.

Bij Fractions hebben we sinds een tijdje ook Pinterest ontdekt en proberen met de mogelijkheden daar mensen te inspireren. Het makkelijke van Pinterest is dat als je eenmaal aan het zoeken bent, er ook gelijksoortige beelden worden gedeeld.

Dat maakt inspireren en vergelijken meteen wat makkelijker! Inspiratie voor raamdecoratie kiezen kun je dus heel goed op Pinterest opdoen!

Bekijk en volg ons Pinterest account op:

Instagram

Ook Instagram leent zich bijzonder goed voor inspiratie voor raamdecotatie kiezen.

Tip! Zoek op #raamdecoratie of #shutters en je ontdekt de laatste berichten en inspiratie op dat vlak. Veel woninginrichters en designers zijn actief op Instagram. Zij delen ook dagelijks berichten, volg bijvoorbeeld het account van onze designer Osiris Hertman.

Bekijk en volg ons Instagram account op:

Fractions past bij al jouw wensen!

Heb je als wens verduisterende én zonwerende raamdecoratie? Dan zijn Fractions een aanrader! Fractions kunnen alleen binnen voor ramen en deuren geplaatst worden. Ze kunnen in principe in elke ruimte gebruiken – zowel in de woonkamer, als in de slaapkamer en de hal . Wil je een statement maken in je woonkamer? Plaats dan Fractions in een schuifpui of draaikiepramen!

Raamdecoratie kiezen: kenmerken Fractions

  • Fractions kunnen erg goed in vochtige ruimtes geplaatst worden. Als je dus op zoek bent naar raambekleding voor de badkamer, kun je ook voor Fractions kiezen. Het gebruikte aluminium is namelijk vochtbestendig.
  • Fractions voor binnen voor draaikiepramen en deuren: gezien het dunne materiaal waar Fractions van gemaakt worden, kunnen ze ook voor draaikiepramen geplaatst worden. Het smalle pakket past perfect achter de klink waardoor het meedraait. Het pakket zit niet in de weg maar kan wel helemaal om bijvoorbeeld ramen te wassen.
  • Schuifpui of openslaande deuren: Fractions kunnen op een schuifpui geplaatst worden. Ze passen perfect in of op het kozijn, in aluminium kunnen ze ook helemaal geïntegreerd worden! De magneten die Fractions op hun plaats houden zorgen dat het pakket perfect aansluit. Ze passen ook bij tuindeuren, Fractions zijn echter niet bestendig zijn tegen heel harde wind.

In onze showroom in Boxtel kun je nog meer vragen stellen en inspiratie op doen, reserveer je afspraak hier!