Fractions: Functioneel mag ook mooi zijn.

Shutters in het interieur zijn onverminderd populair. Fractions heeft met een jarenlange expertise in raamdecoratie de shutter opnieuw gedefinieerd. Zo ontstond een technisch vervolmaakt product, uitgevoerd in aluminium, met een nog niet eerder vertoond design, ontworpen door top designer Osiris Hertman.

Osiris Hertman legt uit

Osiris Hertman wilde afscheid nemen van het lijnenspel van traditionele jaloezieën. “Vanuit een basis aluminiumplaat is elk patroon denkbaar”, stelde hij. “Soms staan we er niet bij stil, maar daglicht is een belangrijk ingrediënt in ons dagelijks leven. De hoeveelheid licht en de lichtinval bepalen vaak op welke plek we het liefste zitten en hoe een woning ingericht wordt. Fractions is een spel geworden tussen licht en schaduw”, aldus de ontwerper. Uit de elegante ontwerpen die Osiris Hertman maakte voor Fractions spreekt zijn liefde voor ambacht en materiaal. Dat gecombineerd met de technische expertise van Fractions levert een exclusieve vorm van raamdecoratie op, met een optimale lichtopbrengst.”

 

“Fractions is een spel geworden tussen licht en schaduw..”

 

Ontwerpen door Osiris Hertman

Osiris: “De zeven patronen zijn allemaal anders en geven een volstrekt verschillende sfeer aan de ruimte. Het is warm, sensueel, speels en krachtig. Je kunt enorm variëren met de lichtintensiteit door de shutters meer of juist iets minder open te zetten en een drukker of rustiger patroon te maken. Fractions zijn compacte aluminium shutters en bieden de mogelijkheid te spelen tussen open en dicht en de gewenste lichtintensiteit in de ruimte te bepalen; ze vormen zo een ware dans van bewegende patronen, licht en schaduw. De schaduwpatronen die deze Fractions op de wand, plafond en vloer brengen doen denken aan de lichtstralen van de lampen met perforaties uit onder andere Azië en Marokko.”

Rondleiding showhuis Osiris Hertman

Onlangs gaf Osiris een unieke rondleiding in zijn eigen Showhuis in Santpoort-Zuid waar Fractions ook aandacht kregen.
Klik hier voor deze unieke tour.

Unieke eigenschappen Fractions

Fractions is 100% ‘Made in Holland’ – voor de eindgebruiker betekent dit een snelle levertijd en een waarborg van kwaliteit. Door het productieproces, het toepassen van aluminium en het voorkomen van lang transport zijn Fractions uitermate duurzaam. Deze shutters beperken de inkijk, zijn makkelijker in het gebruik én onderhoudsvriendelijk. Het geheel wordt gedragen in een aluminium omlijsting waarin slimme verstelbaarheid voor montage en optimale sluiting middels magneetstrippen is geïntegreerd. De kleuren poedercoatings zijn niet alleen in wit verkrijgbaar, maar van metallic tot structuur te verkrijgen. Osiris heeft per model ook een kleuradvies uitgebracht en ze zijn nu echt onderscheidend maar ook beter te combineren met de verschillende interieurstijlen. Functioneel mag ook mooi zijn tenslotte.

Meer over Osiris Hertman

Ook in het magazine van Flagstone werd onlangs aandacht besteed aan het Showhuis van Osiris in Santpoort-Zuid. Bekijk het artikel hier: