Shutters op een grote schuifpui

14-08-2023

Heb je al van Fractions als shutters voor een schuifpui gehoord? Ben jij op zoek naar een goede optie op het gebied van raamdecoratie voor je schuifpui? Heb jij een vrij groot raam en heb je de keuze nog niet gemaakt? Fractions is gegarandeerd een aanrader! Je kunt deze stijlvolle shutters namelijk ook voor de schuifpui in bijvoorbeeld de woonkamer plaatsen. Je kunt meerdere panelen naast elkaar plaatsen om zo grote raampartijen van decoratie te voorzien over een behoorlijke oppervlakte. Deze panelen kun je op hun beurt zelfs tot 90 graden openen. Voor vrijwel alle schuifpuien is dit dus de perfecte oplossing. Ook heb je keuze uit meerdere neutrale kleuren, zoals zwarte shutters, wit, taupe of iedere andere RAL-kleur. Wil je meer weten over ´shutters schuifpui´? We nemen je in dit artikel mee langs de mogelijkheden met Fractions.

Review score:
5 sterren
Eigen meet- en
montage service
Snelle
levertijden
Maatwerk
uit Holland

Wat zijn Fractions precies?

Fractions zijn shutters voor de schuifpui. Fractions zijn panelen die speciaal voor binnen bedoeld zijn. Deze shutters zijn, in tegenstelling tot houten shutters, gemaakt van een duurzaam aluminium en lichtgewicht. Fractions shutters zijn platen die je horizontaal kunt verstellen met behulp van verstelbare lamellen. Je kunt dan makkelijker de hoeveelheid licht bepalen die de woning binnenkomt. Speciale shutters schuifpui worden ook wel gebruikt om de zon te weren wanneer je de hoeveelheid licht in huis wilt beperken.

Jouw schuifpui zorgt voor een unieke uitstraling en daarvoor wil je natuurlijk de juiste raambekleding. Met Fractions kun je zelf het uiterlijk bepalen door te kiezen voor een stijlvol design. Onze fractions maatwerk shutters zijn namelijk in veel verschillende uitvoeringen te krijgen. We vertellen je graag meer over de verschillende mogelijkheden met Fractions shutters.

Hoe werken Fractions shutters voor de schuifpui?

Als je denkt: ‘Ik kies voor Fractions shutters voor een schuifpui’, dan wil je uiteraard wel eerst op de hoogte zijn van hoe Fractions shutterpanelen werken.

De techniek van de shutters is alsvolgt. Shutters zijn luiken met horizontaal verstelbare platen, je plaatst ze voor het raam en ze hebben een schuifmechanisme. Op deze manier creëer je heel gemakkelijk een mooi lichtspel die je zelf reguleert. Je bepaalt met Fractions shutters voor de schuifpui zelf hoeveel licht je wilt binnenlaten. Je kunt ze zelf bedienen door ze te openen of te sluiten. Naast het zelf reguleren van de lichtinval, kun je met Fractions schuifpui schutters ook zelf de privacy kiezen. Als je Fractions helemaal sluit, kan er niemand bij je naar binnen kijken. Natuurlijk kun je ze overdag ook openzetten, als het niet erg is als mensen door shutters (gedeeltelijk) een kijkje in je woning krijgen. En de Fractions schuifpui kun je ook geheel aan de kant schuiven. Zo kun je zonder belemmering de schuifpui openen en erdoor naar buiten stappen.

De voordelen van schuifpui shutters

Ben jij nu benieuwd naar de voordelen van schuifpui shutters? We zetten ze hieronder even voor je op een rijtje.

Meer dan decoratie

Velen zien shutters voor een schuifpui alleen als decoratie voor de ramen. Maar het is zo veel meer dan dat. Ze zorgen voor een mooie sfeer als toevoeging aan het interieur. Daarnaast zijn ze ook de echte eyecatcher. De shutters passen bij iedere woonstijl en iedere type ruimte, zelfs vochtige ruimtes.  Ze zorgen voor een stuk meer stijl, en je zult verbaasd zijn over de kwaliteit van het aluminium bij Fractions.

Maatwerk

Fractions worden geheel op maat gemaakt in verschillende samenstellingen. Voor deze shutters kun je namelijk zelf het model en de kleur uitkiezen. Ook worden shutters geheel passend voor jouw schuifpui opgemeten, zodat ze perfect aansluiten. Daarbij maakt het dus niet uit of je een kleine raam hebt of een schuifpui met een grote raampartij.

Duurzaamheid ten top

We benoemden dit al eerder even kort. Fractions schuifpui shutters zijn duurzaam. Deze duurzame factor van Fractions kan zelfs de waarde van jouw huis doen stijgen.

Ook ter isolatie

Onze shutters, op maat gemaakt, hebben ook verschillende voordelen op het gebied van isolatie. Een van de voordelen is dat de lichtwering in de winter isolerend werkt en de warmte van het zonlicht dus binnen houdt. In de zomer werkt het juist andersom en houden de shutters het lekker koel binnen.

Onderhoudsarm

Een ander groot voordeel van shutters voor een schuifpui is dat het qua onderhoud een eenvoudige klus is. Een simpel vochtig doekje is genoeg om de aluminium shutters voor jouw schuifpui af te stoffen en schoon te maken.

De lamellen zijn aanpasbaar

Benieuwd hoeveel aanpasbaarheid je hebt met shutters voor een schuifpui? Het antwoord is simpel, enorm veel! Het is heel makkelijk om met de verschillende shutterpanelen, die naast elkaar geplaatst worden, de perfecte lichtinval te reguleren. Wanneer je meer wilt genieten van de zon? Hierdoor kun je er voor zorgen dat er meer licht door de ramen valt door de panelen aan te passen of de schuifpanelen opzij te schuiven. Heb je juist last van hinderlijk licht, dan kun je op deze manier de panelen helemaal sluiten.

Meer privacy, geen pottenkijkers

Wanneer je liever niet wilt dat er mensen naar binnen kijken, dan zijn schuifpanelen daar een hele simpele oplossing voor. Schuif simpelweg de shutters dicht en alle problemen zijn opgelost. Zo kijkt er niemand meer naar binnen én je woonruimte heeft een luxe uitstraling.

Fractions zijn dus niet alleen gemaakt ter decoratie van de ramen van de schuifpui. Met shutters geniet je direct van een hoop bijkomende voordelen!

Hoe kun je shutters het beste schoonmaken?

Shutters voor een schuifpui schoonmaken mag dan wel niet de moeilijkste taak ter wereld zijn, er zijn zeker wel dingen om goed op te letten wanneer je aan de slag gaat met het schoonmaken van shutters.

Stofverwijdering

Het schoonmaken van shutters begint te allen tijde met het verwijderen van stof. Dit is heel eenvoudig te doen door middel van een absorberend doekje. Stof is helaas een van de meest vervelende soorten vuil. Maar, aangezien Fractions geen vlakliggende lamellen heeft, zullen deze shutters niet zoveel vuil en stof verzamelen. Ze zijn dus erg onderhoudsvriendelijk.

Schoonmaakmiddelen zijn uit den boze

Het is absoluut geen goed idee om schoonmaakmiddelen te gebruiken. Ook wanneer je hardnekkige vlekken ziet, dan verwijder je deze met gemak met een vochtig doekje, dan gaat het er zo vanaf.

Maak direct alles schoon

Het is belangrijk om er voor te zorgen dat je alles direct schoonmaakt. Stof alles direct af en maak de shutters zowel aan de binnenkant als ook aan de buitenkant schoon. Zorg er simpelweg voor dat alles in één keer gedaan is. Kleine restjes werk overlaten kan grote gevolgen hebben voor de levensduur van de Shutters op de lange termijn. En dat kun je maar beter voorkomen.

Hoe plaats je Fractions shutters voor jouw schuifpui?

Het is mogelijk om Fractions voor iedere binnenruimte te gebruiken. Je kunt ze plaatsen in de keuken, de woonkamer, de slaapkamer en zelfs de hal. Fractions shutters schuifpui worden gemaakt van dun materiaal van een stevig aluminium. Daarnaast kunnen Fractions shutters voor de schuifpui ook naast elkaar voor tuindeuren worden geplaatst. Iets waar wel rekening mee moet worden gehouden is dat Fractions door twee rails op een railsysteem op hun plaats worden gehouden. Dit railsysteem bestaat uit magneten. Als de sleuven van de shutters gesloten zijn en het waait voldoende, dan kunnen Fractions open waaien. Om te zorgen dat de shutters perfect aansluiten, worden ze door een professional opgemeten. Deze zorgt ook voor de plaatsing van de shutters. Wij werken met speciaal geselecteerde dealers die ervaring hebben met shutters. Kom langs in een van onze showrooms en laat je inspireren!

Wij zijn er ook voor advies

Wanneer je met vragen rondloopt over jouw keuze op het gebied van shutters, neem dan gerust contact met ons op voor deskundig advies. Wij kunnen een adviesgesprek inplannen waarin we jou helpen om de juiste keuze te maken. Wanneer je op zoek bent naar stijlvolle en de ideale raamdecoratie dan kun je eigenlijk niet om shutters voor je schuifpui heen.

Vraag direct een offerte aan!

Wat jij mooi vindt en wat past in jouw interieur is uiteraard afhankelijk van jouw persoonlijke smaak. Daarom leveren wij maatwerk voor alle klanten. Jouw Fractions shutters worden volledig op maat gemaakt en indien wenselijk kunnen de shutters gemonteerd worden. De kosten shutters zijn dan ook afhankelijk van jouw persoonlijke wensen. Je kunt direct een offerte aanvragen voor persoonlijk advies, de kosten van de shutters en een ontwerp. Wij creëren samen met jou een perfecte sfeer met shutters.

Veelgestelde vragen

Zijn Fractions lichtdicht

De scharnieren van Fractions zijn lichtdicht. Er zijn kieren mogelijk aan de onderzijde, of er kan licht bij de sleuven naar binnen komen. Bij lichtere kleuren is dit beter zichtbaar dan bij donkere kleuren. Daarmee weren Fractions het licht wel iets beter de meeste andere raamdecoratie.

Wat zijn de kosten van Fractions

Hier kunt u de complete prijslijst downloaden. Let op! Fractions zijn maatwerkproducten, de prijslijst is uitgebreid en biedt vele mogelijkheden. We adviseren daarom via de website een prijsindicatie op te vragen voor uw maten. U kunt de gewenste maten daar via het contactformulier invullen en dan nemen we spoedig contact met u op.

U kunt voor een definitieve offerte op maat ook terecht bij een van onze geselecteerde Fractions dealers of bij onze klantenservice (info@fractions.nl)

Welke modellen zijn er

Je kunt kiezen uit 7 verschillende patronen. Daarnaast kun je kiezen uit een hoogte van 20, 30, 40 en 50 mm. De dealers zullen een advies uitbrengen op basis van het raamoppervlak en de gekozen kleur. In de showroom in Boxtel, het ETC design Centre in Culemborg of op wisselende andere plekken zoals beurzen, kun je inspiratie opdoen en alle modellen en toepassingen bekijken.

Waar kan ik Fractions bekijken

Hier kun je Fractions bekijken en beleven:

– Bij één van de exclusieve dealers in Nederland. Kijk op de kaart.

– In onze exclusieve showroom in Boxtel, geopend op afspraak. Schouwrooij 1 / 5281 RE Boxtel / Email: info@fractions.nl /Tel: 0411-677865

– Tijdens Speciale events of Open Huis dagen. Bekijk ze hier. We delen ze ook via Facebook of de nieuwsbrief. Schrijf je in!

– Op beurzen zoals VT Wonen of de LXRY en in diverse exclusieve showrooms (zoals Maretti Lightning of Tortu), informeer bij de klantenservice (0411-677865).

Kunnen bij een open raam of deur

Fractions worden op hun plaats gehouden door magneten, dus bij voldoende winddruk waaien Fractions open als de sleuven gesloten zijn.

Zijn Fractions geschikt voor op draaikiepramen

Ja! Omdat Fractions zo dun zijn kunnen ze op het draaikiepraam gemonteerd worden, en soms zelfs in de glaslatten. Omdat ze zo dun zijn passen ze vaak ook achter de handgreep. De magneten houden de panelen op hun plek als het draaikiepraam op de kiepstand staat.

Wat is de maximale grootte/hoogte die mogelijk is

Fractions worden in scharnierende variant of vouwrailsysteem geleverd. Dit is afhankelijk van de grootte van het raamoppervlak. Fractions bestaan uit panelen die aan elkaar geschroefd zijn en daarmee de breedte van de opening over spannen. Afhankelijk van de breedte kom je uit op 2 of meer panelen. Voor grote oppervlaktes wordt er ook een vouwrailsysteem ingezet waarmee de panelen worden begeleid.

Een paneel is minimaal 20 cm breed incl. scharnieren en profielen en maximaal 50 cm breed incl. scharnieren en profielen. Er kunnen maximaal 4 panelen aan elkaar scharnieren, en dat kan zowel links als rechts, dus 2x4x50 cm= maximaal 400 cm breedte bij de vouwschuif oplossing. Voor de scharnierende versie geldt een maximale breedte van 200 cm.

De maximale hoogte is altijd 300 cm.

Zijn Fractions inbraakwerend

Nee, Fractions kunnen eenvoudig open scharnieren.

Neem gerust contact met ons op

Heeft u een vraag, wens of probleem? Neem dan gerust contact met ons op middels het contactformulier. Twee zondagen per maand is er ook Open Dag in Boxtel, kies je tijd meteen hier.