Shutters voor binnen: kies Fractions | Fractions.nl

Als je op zoek bent naar nieuwe raamdecoratie voor binnen, kies dan voor Fractions. Deze aluminium shutters bieden niet alleen een mooie toevoeging aan je interieur, ze werken tegelijkertijd als zonwering. Wil je meer te weten komen over de mogelijkheden van shutters voor binnen? Lees dan vooral verder.

Wat zijn Fractions?

Shutters zijn luiken met verstelbare horizontale platen. Door deze te verstellen, kun je zelf de hoeveelheid lichtinval in je woning bepalen. Fractions worden gebruikt als zonwering en raamdecoratie. Het unieke uiterlijk waarbij je zelf het design en de kleur kunt kiezen, zorgen voor een stijlvolle raamdecoratie. Doordat shutters de felle zonnestralen tegenhouden, zal het in je woning en bijvoorbeeld slaapkamer een stuk koeler aanvoelen. Je kunt zelf bepalen of je Fractions geheel sluit of gedeeltelijk of geheel opent. De hoeveelheid licht die binnenvalt heb je zo zelf in de hand. Er worden shutters van verschillende materialen aangeboden. Fractions zijn gemaakt van een lichtgewicht, duurzaam aluminium. Ze kunnen alleen binnen voor ramen en deuren geplaatst worden, niet buiten. Fractions zijn namelijk niet bestendig tegen harde wind.

Shutters voor binnen: waar plaatsen

  • Fractions kun je als shutters voor binnen in principe voor elke ruimte gebruiken. Ze kunnen zowel in de woonkamer, als in de slaapkamer of de hal gebruikt worden. Ook zijn ze zeer geschikt voor een erker.
  • Fractions kunnen ook in vochtige ruimtes geplaatst worden. Als je dus op zoek bent naar raambekleding voor de badkamer, kun je ook voor Fractions kiezen. Het gebruikte aluminium is namelijk vochtbestendig.
  • Ook in de keuken kun je Fractions heel goed plaatsen, om zo het licht te reguleren dat er tijdens het koken of eten naar binnen valt.
  • Shutters voor binnen voor draaikiepramen: gezien het dunne materiaal waar Fractions van gemaakt worden, kunnen ze ook voor draaikiepramen geplaatst worden.
  • Openslaande deuren: Fractions kunnen ook voor openslaande deuren geplaatst worden, evenals voor de schuifpui en voor tuindeuren. Houd er alleen wel rekening mee dat bij voldoende winddruk Fractions open kunnen waaien als de sleuven gesloten zijn. Dit heeft te maken met de magneten die Fractions op hun plaats houden en niet bestendig zijn tegen harde wind.

Het is moeilijk niet op slag verliefd te worden op Fractions, gezien het unieke uiterlijk. Ze brengen sfeer en je kunt zelf met de lichtinval spelen. In de winter laat je het zonlicht juist je woning verwarmen, in de zomer zorg je voor een koele kamer. Natuurlijk kun je ook voor een perfecte middenweg gaan, door Fractions gedeeltelijk open te laten. Geniet van privacy, terwijl je ook op een speelse manier daglicht in je kamer hebt. Shutters voor binnen? Kies voor Fractions!

Veelgestelde vragen over Fractions als raamdecoratie

Ja, de shutters van Fractions worden volledig op maat gemaakt voor alle soorten ramen en deuren, inclusief draai-kiepramen, schuine ramen, openslaande deuren en schuifpuien.

De Fractions kunnen geheel geopend en gesloten worden door gebruik te maken van de zogenaamde ‘blinde’ scharnieren. Door de lichtsleuven groter of kleiner te maken wordt de lichtinval en het gevoel van privacy gemanipuleerd. Je creëert steeds zelf weer de sfeer!

Fractions zijn op maat gemaakte aluminium shutters die een nieuwe dimensie van zonlicht in je huis bieden. Met de verschillende designs kun je fantastische lichteffecten creëren. Ze zijn overigens verkrijgbaar in alle RAL-kleuren en kunnen ook uitstekend gebruikt worden als binnenzonwering.