Raambekleding slaapkamer: voor een ontspannen nachtrust

In de slaapkamer wil je tot rust komen na een drukke dag. Daar kun je even helemaal jezelf zijn. Het is een plek waar warmte en privacy gewenst is. De keuze voor de juiste raambekleding slaapkamer is best een opgave. Wat past het beste bij het jouw ritme en zorgt dat je een goede nachtrust kan genieten? In deze post geven we jou inspiratie bij het maken van je keuze.

Waar moet raambekleding slaapkamer aan voldoen?

Lichtinval is echt een sfeerbepaler in huis én met name een belangrijk ingrediënt in ons dagelijks leven. En de slaapkamer. Je opent de ramen ’s ochtends om er weer een dag tegen aan te gaan en het beste uit jezelf te halen. Licht geeft ons energie om de dag door te komen. Licht zorgt dat we dingen kunnen ervaren zoals ze zijn. En licht is de sfeermaker in donkere tijden en geeft een extra dimensie aan de beleving van een moment.

Wist je dat je volgens neurowetenschappers maar liefst
één derde van je leven doorbrengt in de slaapkamer?

Wat kun je verwachten voor de slaapkamer?

De beste raambekleding voor je slaapkamer voldoet idealiter aan deze verschillende aspecten:

  • Raamdecoratie moet verduisterd zijn om goed te kunnen slapen
  • Het moet zonwerende aspecten hebben voor het het beste slaapklimaat
  • Raambekleding moet dus sfeer kunnen bepalen, maar ook voldoende licht geven om de dag te beginnen
  • Voor mensen met allergieën is huisstofmijt in de slaapkamer één van de grootste veroorzakers van een slechte nachtrust
  • Onderhoudsvriendelijke raamdecoratie is voor vele slapers een wens

In antwoord op deze wensen zijn Fractions een prachtige oplossing! Het heeft een smal pakket wat zich makkelijk laat passen in raamkozijnen. Fractions kunnen helemaal opengeklapt worden en zijn onderhoudsvriendelijk door de smalle aluminium platen die nauwelijks stof opnemen, we nemen je mee in enkele gerealiseerde slaapkamer projecten..

Perfecte sfeermaker

Fractions niet alleen in standaard wit verkrijgbaar, maar in verschillende kleuren; van metallic tot structuur. “Je kunt enorm variëren met de lichtintensiteit door de shutters meer of juist iets minder open te zetten. En een drukker of rustiger patroon te maken”, aldus Osiris Hertman. Dit is de top designer waar Fractions sinds 2019 zijn doorontwikkeld naar high end raamdecoratie mee maakt. Osiris gaf bovendien voor ieder model een kleuradvies.

In deze slaapkamer zijn de Fractions warm van kleur. Daarnaast is de kamer met warme aardetinten en mooie materialen gestyled, waardoor er een weelderige uitstraling wordt gerealiseerd. Het lijkt wel een hotelkamer. En wie wil nu niet iedere dag wakker worden in luxe? Model Louvre zorgt voor een strakke, rustige uitstraling.

Raambekleding slaapkamer: spelen met het ochtendlicht

Daglicht is een belangrijk ingrediënt in ons dagelijks leven, maar soms wil je het daglicht juist buitensluiten. Wil je wakker worden in een donkere kamer of juist van de zonnestralen op je gezicht? Met de Fractions aluminium panelen kan er met het spel van daglicht en schaduw vorm gegeven worden aan jouw wensen. Vanuit de aluminium basisplaat is bijna ieder patroon denkbaar. Osiris greep dit gegeven aan voor een onderscheidende vormgeving. Hij ontwierp voor Fractions design by Osiris zeven patronen die allemaal anders zijn en die een volstrekt verschillende sfeer geven aan de ruimte.

In deze ruimte werd voor de raambekleding slaapkamer gekozen voor de kleuren Dimmed Gold en Sand die helemaal passen bij de rest van de slaapkamer en hiermee de bijzondere, weelderige sfeer benadrukt.

Iedere ruimte zijn eigen sfeer

Met donkere raamdecoratie wordt er extra nadruk gelegd op (lichte) raampartijen en krijgt de natuurlijke lichtinval meer aandacht. Wat zich buiten afspeelt is immers één groot afwisselend schilderij en een schouwspel van licht. Het contrast, dat zo ontstaat tussen donkere raamdecoratie en lichte kozijnen, is fantastisch! Zoals in een riante villa op Ibiza waar iedere ruimte zijn eigen sfeer kreeg.

Met Fractions werd het mediterrane gevoel in de villa nog eens extra benadrukt met model Diamond in de kleur Sturdy black. Ook van de buitenzijde perfect passend bij de uitstraling van de woning.

Toelichting raambekleding slaapkamer op foto bovenaan pagina

Met model Flower van Design by Osiris Hertman, waan je je in Arabische sferen. De zachte vormen van de klaverbloem geven een romantisch effect aan ieder interieur. Door het verspringende patroon lijken het net luiken van een Marokkaanse Riad. De gekozen kleur Moroccan green structured en Moss onderstrepen dit magische gevoel.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.