Dat “zwart het nieuwe wit is”, is een veelgehoorde uitspraak. Maar dat zwart wit juist verstérkt in raamdecoratie, wordt een steeds populairder statement onder interieurarchitecten en stylistes. Ook woonbloggers en magazines besteden hier aanzienlijk meer aandacht aan in allerlei moderne media. En op inspiratieplatform Pinterest zijn er reeds vele borden samengesteld met mooie combinaties.  We nemen je graag mee in de ins en outs van deze trend. En het gebruik van zwarte shutters in je kamer. Dit wordt namelijk steeds populairder. Dat komt onder meer doordat zwarte shutters bij elke interieurstijl passen. Ze geven de kamer een stijlvolle en moderne uitstraling.

Beleef de kracht van zonlicht in huis

Lichtinval is echt een sfeerbepaler in huis én met name een belangrijk ingrediënt in ons dagelijks leven. Maar dat is niet iets waar iedereen bij stil staat. Licht geeft ons energie om de dag door te komen en licht zorgt dat we dingen kunnen ervaren zoals ze zijn. Licht is ook hét element dat ons thuis laat voelen. Men krijgt steeds meer inzicht in het effect van licht in je huis en de mogelijkheden om dit in te zetten. Creëren van natuurlijk licht in huis is meer en meer een aandachtspunt voor veel interiordesigners en architecten.

Zwarte shutters en donkere raamdecoratie

Daar waar eerder gekozen werd voor neutrale en onopvallende raamdecoratie, wordt nu veel meer gekozen voor donkere raamdecoratie. En daarmee wordt extra nadruk gelegd op (lichte) raampartijen en krijgt natuurlijke lichtinval meer aandacht. Wat zich buiten afspeelt is immers één groot afwisselend schilderij en een schouwspel van licht. Zwarte shutters zijn hier een perfect voorbeeld van.

“Het contrast, dat ontstaat tussen donkere raamdecoratie zoals zwarte shutters en lichte kozijnen is fantastisch. Donkere raamdecoratie zorgt zo voor beleving en sprankeling, het is populairder dan ooit!”

Voor elk interieur op maat gemaakt

Zwarte shutters passen bij elke inrichting – of je nu een landelijk interieur hebt of juist een industrieel interieur. Fractions zijn aluminium shutters. In tegenstelling tot bijvoorbeeld houten shutters kun je onze shutters ook in vochtige ruimtes zoals de badkamer gebruiken. Je stelt Fractions zelf samen door het design en kleur te kiezen. Zo kun je zelf de uitstraling van je zwarte shutters bepalen. Ze worden vervolgens geheel op maat gemaakt voor jouw raampartij.

Waarom kiezen voor zwarte shutters?

Er zijn meer reden waarom je heel goed voor donkere raambekleding en specifiek zwarte shutters kunt kiezen. Je creërt zo namelijk een unieke stijl in de woning. De aandacht wordt zeker op de ramen gevestigd met zwarte shutters, waardoor ze echt onderdeel van het interieur worden. Je geeft de kamer een stoer en zelfs een beetje spannend effect met deze eyecatcher.

Daarom kiezen voor zwart

 • De combinatie van wit en zwart geeft woonruimtes een extra chique uitstraling met een grote WAUW-factor.
 • Een donkere kleur valt vrij makkelijk te combineren met een licht en neutraal interieur.
 • Donkere raambekleding, zoals antraciete of zwarte shutters, past perfect bij de huidige minimalistische en Scandinavische interieurstijlen. Het brengt balans in het interieur.
 • Een lichte of neutrale woonruimte krijgt extra body of de nodige knusheid bij de inzet van donkere kleuren.
 • Het effect van de trend van zwarte aluminium shutters in het hedendaagse interieur is met zwarte raamdecoratie ook te verkrijgen.Ook in je bestaande interieur kun je op deze manier met de trend meegaan, zonder te verbouwen of kozijnen te vervangen.

De juiste kleuren combinaties voor jouw huis

Ben je op zoek naar een juiste combinatie van kleuren in je interieur of twijfel je welke kleur er bijvoorbeeld op jouw muren past bij donkere raamdecoratie of zwarte shutters? Een paar mooie combinaties waar wij erg enthousiast over worden voor op maat gemaakte shutters:

Inspiratie voor combinaties

 • Antraciet past perfect bij de trend van groen in het interieur. Het opvallende contrast tussen antraciet/zwart en natuurlijke groene tinten is echt prachtig. Warm en Avontuurlijk!
 • De combi van groen en zwart geeft woonruimtes een chique uitstraling.
 • Ga je voor de Urban Jungle stijl? Combineer dan licht en neutrale kleuren met donkere raambekleding, zoals antraciet of brons. Je interieur komt helemaal tot leven!
 • Wat je op dit moment veel ziet in hippe interieurs zijn gedroogde grassen & pluimen. Maar ook hout, bamboe, katoen en wol. Deze materialen komen nog beter tot hun recht met stoere donkere raamdecoratie, het maakt het levendiger. Denk aan zwarte aluminium shutters die op maat gemaakt worden, waarmee het natuurlijke detail toch behouden blijft.
 • Donkere kleuren maken je interieur wat knusser. Het zorgt voor warmte en contrast!
 • Liever een niet te stoere inrichting? Donkere raamdecoratie en lichte muren of bijvoorbeeld een licht tapijt brengen je interieur in balans en zorgen toch voor een spannend effect.

Inspiratie voor jouw huis

Laat je verder inspireren op onze website en de verschillende toepassingen en modellen van Fractions. Er zijn kleurencombinaties voorgesteld per model, maar als je een eigen samenstelling wilt kan dat ook natuurlijk! Onze shutters worden op maat gemaakt, waardoor ze perfect in jouw woning passen.

Bekijk een sfeerimpressie van onze shutters in het zwart