Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

We hebben hier de meest gestelde vragen onder elkaar gezet

Zit je vraag er niet tussen? Zoek hier persoonlijk contact

Zijn Fractions lichtdicht?

De scharnieren van Fractions zijn lichtdicht. Er zijn kieren mogelijk aan de onderzijde, of er kan licht bij de sleuven naar binnen komen. Bij lichtere kleuren is dit beter zichtbaar dan bij donkere kleuren. Daarmee weren Fractions het licht wel iets beter of hetzelfde als de meeste andere raamdecoratie.

Kunnen de Fractions goed gecombineerd worden met horren?

Ja, laat de dealer een advies uitbrengen over de plaatsing van Fractions.

Wat zijn de kosten van Fractions?

Hier kunt u de complete prijslijst downloaden.  Let op! Fractions zijn maatwerkproducten, de prijslijst is uitgebreid en biedt vele mogelijkheden. We adviseren daarom via de website een prijsindicatie op te vragen voor uw maten. U kunt de gewenste maten daar via het contactformulier invullen en dan nemen we spoedig contact met u op.

U kunt voor een definitieve offerte op maat ook terecht bij een van onze geselecteerde Fractions dealers of bij onze klantenservice (info@fractions.nl)

Wat is de maximale hoogte / grootte die mogelijk is?

Fractions worden in scharnierende variant of vouwrailsysteem geleverd. Dit is afhankelijk van de grootte van het raamoppervlak. Fractions bestaan uit panelen die aan elkaar geschroefd zijn en daarmee de breedte van de opening over spannen. Afhankelijk van de breedte kom je uit op 2 of meer panelen. Voor grote oppervlaktes wordt er ook een vouwrailsysteem ingezet waarmee de panelen worden begeleid.

Een paneel is minimaal 20 cm breed incl. scharnieren en profielen en maximaal 50 cm breed incl. scharnieren en profielen. Er kunnen maximaal 4 panelen aan elkaar scharnieren, en dat kan zowel links als rechts, dus 2x4x50 cm= maximaal 400 cm breedte bij de vouwschuif oplossing. Voor de scharnierende versie geldt een maximale breedte van 200 cm.

De maximale hoogte is altijd 300 cm.

Welke modellen zijn er?

Je kunt kiezen uit 7 verschillende patronen. Daarnaast kun je kiezen uit een hoogte van 20, 30, 40 en 50 mm. De dealers zullen een advies uitbrengen op basis van het raamoppervlak en de gekozen kleur. In de showroom in Boxtel, het ETC design Centre in Culemborg of op wisselende andere plekken zoals beurzen, kun je inspiratie opdoen en alle modellen en toepassingen bekijken.

Hoe kies ik de mooiste sleufhoogte?

De sleufhoogte is 40 of 48 mm, waarvan de 48 mm het meest gekozen is.

Waar kan ik Fractions bekijken of inspiratie opdoen?

Hier kun je Fractions bekijken en beleven:

– Bij één van de exclusieve dealers in Nederland. Kijk op de kaart.

– In onze exclusieve showroom in Boxtel, geopend op afspraak. Schouwrooij 1 / 5281 RE Boxtel / Email: info@fractions.nl /Tel: 0411-677865

– Tijdens Speciale events of Open Huis dagen. Bekijk ze hier. We delen ze ook via Facebook of de nieuwsbrief. Schrijf je in!

– Op beurzen zoals VT Wonen of de LXRY en in diverse exclusieve showrooms (zoals Maretti Lightning of Tortu), informeer bij de klantenservice (0411-677865).

Zijn Fractions geschikt voor alle ruimtes?

Ben je op zoek naar sterke shutters op maat? Kies dan voor Fractions. Ons product is niet gemaakt van hout, maar van aluminium. Dit materiaal heeft een stoere en robuuste uitstraling, en het heeft nog meer voordelen voor de ruimte waar je de shutter laat monteren.

Aluminium is een stuk steviger dan hout en veel meer onderhoud bestendig. Tevens is aluminium een stuk minder gevoelig voor vocht en warmte. Onder wat hevige weersomstandigheden loop je al gauw het risico dat je houten shutters worden aangetast. Hierdoor gaan ze minder lang mee. Maak die fout niet door te kiezen voor aluminium. Daarnaast zijn onze shutters volledig op maat samen te stellen en te krijgen in iedere gewenste RAL kleur, van bruin tot paars en van rood tot groen.

Ze kunnen Op de Dag, In de dag, Scharnierend of als Vouwsysteem geleverd worden. Montage video's vind je hier (voor specialisten).

Zijn Fractions geschikt voor draaikiepramen?

Ja! Omdat Fractions zo dun zijn kunnen ze op het draaikiepraam gemonteerd worden, en soms zelfs in de glaslatten. Omdat ze zo dun zijn passen ze vaak ook achter de handgreep. De magneten houden de panelen op hun plek als het draaikiepraam op de kiepstand staat.

Kunnen Fractions voor een open raam of deur?

Fractions worden op hun plaats gehouden door magneten, dus bij voldoende winddruk waaien Fractions open als de sleuven gesloten zijn.

Zijn Fractions inbraakwerend?

Nee, Fractions kunnen eenvoudig open scharnieren.

In welke kleuren zijn Fractions te verkrijgen?

Fractions zijn standaard leverbaar in de meeste RAL kleuren. We adviseren altijd een structuurlak vanwege krasbestendigheid. Omdat er zoveel RAL kleuren zijn, is van de meeste kleuren geen kleurstaal beschikbaar: deze kleuren kunt u vinden een standaard RAL waaier. Er zijn ook enkele Tiger lakken beschikbaar in de structuurvariant; op aanvraag kunnen we controleren of deze leverbaar zijn.

Hier vind je het kleurenadvies van Osiris Hertman ter inspiratie.

Zijn Fractions in twee kleuren gecoat worden?

Fractions kunnen in meerdere kleuren gecoat worden.  Hier vind je het kleurenadvies van Osiris Hertman ter inspiratie.

Kunnen Fractions zonder schroeven gemonteerd worden?

Nee, Fractions moeten altijd geschroefd worden. Ze kunnen op aluminium en kunststof kozijnen.

Kunnen de boven - en onderkant afzonderlijk worden verschoven?

Nee, Fractions bestaan per paneel uit één plaat die je kan verschuiven. Als je meerdere panelen naast elkaar hebt kun wel je ieder paneel verschuiven tot de gewenste lichtinval is bereikt.

Wat is de levertijd van Fractions?

Omdat we Fractions zelf op maat maken in onze eigen fabriek in Boxtel is de levertijd slechts 3 - 5 weken.

Kunnen Fractions online besteld worden?

Nee, Fractions worden uitsluitend via geselecteerde dealers geleverd. Meten en monteren zijn nauwkeurig vakwerk en het risico op fouten is bij zelfmontage te groot.

Hoe kan ik Fractions schoonmaken?

Met een licht schoonmaakmiddel en een microvezeldoek zijn de platen makkelijk af te nemen. Omdat Fractions geen vlakliggende lamellen heeft zullen ze niet zoveel vuil en stof verzamelen. Ze zijn dus erg onderhoudsvriendelijk.

Op welke ramen en deuren passen Fractions?

Fractions passen op schuifpuien, draaikiepramen en op gewone standaard ramen en deuren. Fractions passen niet op ronde ramen en schuine ramen.

Voor dakramen geldt het volgende: Onder een kleine hoek kunnen de magneten Fractions gesloten houden, maar als deze hoek te groot wordt, zoals bij dakramen is dat niet zonder meer mogelijk. Het plaatsen van een wervel om de Fractions gesloten te houden is dan in sommige gevallen een oplossing. Een dakraam is dus niet altijd mogelijk.

Hebben Fractions onderhoud nodig?

Nee, naast het normale schoonhouden hebben Fractions geen onderhoud nodig. Fractions mogen niet gesmeerd worden!

Hoe lang zit er garantie op Fractions?

We geven 5 jaar kwaliteitsgarantie op Fractions bij normaal gebruik.

Wat is het verschil met houten shutters?

Fractions zijn makkelijk open te klappen om het licht helemaal binnen te laten. Door het schuifmechanisme zijn ze helemaal dicht erg geschikt als binnen zonwering. Daarnaast zijn Fractions traploos verstelbaar en kun je zelf de middenweg vinden tussen open en dicht en zo de perfecte hoeveelheid zonlicht binnenlaten. Door het dunne pakket kunnen Fractions wel op een draaikiepraam geplaatst worden, traditionele houten shutters niet.

Het meest grote pluspunt vergeleken met de traditionele shutters is het onderhoudsvriendelijke aspect van Fractions. Doordat de panelen scharnieren zijn er geen vlakliggende delen waar stof op kan liggen. Het materiaal laat zich makkelijk schoonmaken met een vochtig doekje.