Veelgestelde vragen over Fractions

De scharnieren van Fractions zijn lichtdicht. Er zijn kieren mogelijk aan de onderzijde, of er kan licht bij de sleuven naar binnen komen. Bij lichtere kleuren is dit beter zichtbaar dan bij donkere kleuren. Daarmee weren Fractions het licht wel iets beter of hetzelfde als de meeste andere raamdecoratie.

Ja, laat de dealer een advies uitbrengen over de plaatsing van Fractions.

Hier kunt u de complete prijslijst downloaden.

Let op! Fractions zijn maatwerkproducten, de prijslijst is uitgebreid en biedt vele mogelijkheden. We adviseren daarom via de website een prijsindicatie op te vragen voor uw maten. U kunt de gewenste maten daar via het contactformulier invullen en dan nemen we spoedig contact met u op.

U kunt voor een definitieve offerte op maat ook terecht bij een van onze geselecteerde Fractions dealers of bij onze klantenservice (info@fractions.nl).

Fractions worden in scharnierende variant of vouwrailsysteem geleverd. Dit is afhankelijk van de grootte van het raamoppervlak. Fractions bestaan uit panelen die aan elkaar geschroefd zijn en daarmee de breedte van de opening over spannen. Afhankelijk van de breedte kom je uit op 2 of meer panelen. Voor grote oppervlaktes wordt er ook een vouwrailsysteem ingezet waarmee de panelen worden begeleid.

Een paneel is minimaal 20 cm breed incl. scharnieren en profielen en maximaal 50 cm breed incl. scharnieren en profielen. Er kunnen maximaal 4 panelen aan elkaar scharnieren, en dat kan zowel links als rechts, dus 2x4x50 cm= maximaal 400 cm breedte bij de vouwschuif oplossing. Voor de scharnierende versie geldt een maximale breedte van 200 cm.

De maximale hoogte is altijd 300 cm.

Je kunt kiezen uit 7 verschillende patronen. Daarnaast kun je kiezen uit een hoogte van 20, 30, 40 en 50 mm. De dealer zullen een advies uitbrengen op basis van het raamoppervlak en de gekozen kleur.

De sleufhoogte is 20, 30, 40 of 50 mm . Bij heel smalle panelen is het minder mooi om de hoogste sleufhoogte te kiezen. Gebruik voor een goede indicatie van het eindresultaat de gratis Windowstylist app op je smartphone.

Hier kun je Fractions bekijken en beleven:

– Bij één van de 175 dealers in Nederland. Kijk op de kaart.

– In onze exclusieve Showroom in Boxtel, geopend op afspraak. Schouwrooij 1 / 5281 RE Boxtel / Email: info@fractions.nl /Tel: 0411-677865

– Tijdens Speciale events of Open Huis dagen. Bekijk ze hier. We delen ze ook via Facebook of de nieuwsbrief. Schrijf je in!

– Op beurzen zoals VT Wonen of de LXRY en in diverse exclusieve showrooms (zoals Maretti Lightning of Tortu), informeer bij de klantenservice (0411-677865).

Fractions zijn geschikt om in alle ruimtes te plaatsen. Ze zijn bijzonder geschikt voor natte ruimtes zoals een badkamer of keuken. Fractions zijn niet geschikt voor buiten, ze zijn niet bestendigd tegen harde wind.

Ja! Omdat Fractions zo dun zijn kunnen ze op het draaikiepraam gemonteerd worden, en soms zelfs in de glaslatten. Omdat ze zo dun zijn passen ze vaak ook achter de handgreep. De magneten houden de panelen op hun plek als het draaikiepraam op de kiepstand staat.

Fractions worden op hun plaats gehouden door magneten, dus bij voldoende winddruk waaien Fractions open als de sleuven gesloten zijn.

Nee, Fractions kunnen eenvoudig open scharnieren.

Fractions zijn standaard leverbaar in de meeste RAL kleuren. We adviseren altijd een structuurlak vanwege krasbestendigheid. Omdat er zoveel RAL kleuren zijn, is van de meeste kleuren geen kleurstaal beschikbaar: deze kleuren kunt u vinden een standaard RAL waaier. Er zijn ook enkele Tiger lakken beschikbaar in de structuurvariant; op aanvraag kunnen we controleren of deze leverbaar zijn.

Hier vind je het kleurenadvies van Osiris Hertman ter inspiratie.

Fractions kunnen in meerdere kleuren gecoat worden.

Hier vind je het kleurenadvies van Osiris Hertman ter inspiratie.

Nee, Fractions moeten altijd geschroefd worden

Nee, Fractions bestaan per paneel uit één plaat die je kan verschuiven. Als je meerdere panelen naast elkaar hebt kun wel je ieder paneel verschuiven tot de gewenste lichtinval is bereikt.

Omdat we Fractions zelf op maat maken in onze eigen fabriek in Boxtel is de levertijd slechts 3 weken.

Nee, Fractions worden uitsluitend via geselecteerde dealers geleverd. Meten en monteren zijn nauwkeurig vakwerk en het risico op fouten is bij zelfmontage te groot.

Met een licht schoonmaakmiddel en een microvezeldoek zijn de platen makkelijk af te nemen. Omdat Fractions geen vlakliggende lamellen heeft zullen ze niet zoveel vuil en stof verzamelen. Ze zijn dus erg onderhoudsvriendelijk.

Fractions passen op schuifpuien, draaikiepramen en op gewone standaard ramen en deuren. Fractions passen niet op ronde ramen en schuine ramen.

Voor dakramen geldt het volgende: Onder een kleine hoek kunnen de magneten Fractions gesloten houden, maar als deze hoek te groot wordt, zoals bij dakramen is dat niet zonder meer mogelijk. Het plaatsen van een wervel om de Fractions gesloten te houden is dan in sommige gevallen een oplossing. Een dakraam is dus niet altijd mogelijk.

Nee, naast het normale schoonhouden hebben Fractions geen onderhoud nodig. Fractions mogen niet gesmeerd worden!

We geven 5 jaar kwaliteitsgarantie op Fractions bij normaal gebruik.

Fractions zijn makkelijk open te klappen om het licht helemaal binnen te laten. Door het schuifmechanisme zijn ze helemaal dicht erg geschikt als binnen zonwering. Daarnaast zijn Fractions traploos verstelbaar en kun je zelf de middenweg vinden tussen open en dicht en zo de perfecte hoeveelheid zonlicht binnenlaten. Door het dunne pakket kunnen Fractions wel op een draaikiepraam geplaatst worden, traditionele shutters niet.

Het meest grote pluspunt vergeleken met de traditionele shutters is het onderhoudsvriendelijke aspect van Fractions. Doordat de panelen scharnieren zijn er geen vlakliggende delen waar stof op kan liggen. Het materiaal laat zich makkelijk schoonmaken met een vochtig doekje.