Informatie over bestellen en prijzen

28-08-2023

Als je erover denkt om Fractions voor je raam aan te schaffen, is een belangrijke vraag vaak wat daar de kosten van zijn. De prijzen van aluminium shutters zijn afhankelijk van van diverse factoren. Hieronder lees je meer over hoe het bestelproces in zijn werk gaat en welke factoren van invloed zijn op de prijs, zoals:

- De afmetingen van het raam.
- De verdeling van het kozijn. Deze bepaalt de montagemogelijkheden en daarmee de maat.
- Ook de keuze voor het patroon heeft invloed op de shutters prijzen.

Het bepalen van de exacte prijs gebeurt uiteindelijk altijd via een Fractions Shutters by Osiris specialist of bezoek een Open Dag in Boxtel (zondag) of het ETC Design Centrum in Nieuwegein (maandag). 

Review score:
5 sterren
Eigen meet- en
montage service
Snelle
levertijden
Maatwerk
uit Holland

Bestelproces Fractions Shutters by Osiris Design

Graag nemen we je mee in het proces zodra je besloten hebt om Fractions te bestellen voor bij jou thuis.

1. Bezoek een Open Dag in Boxtel of een Event waar je Fractions goed kan bekijken en je laten informeren over de mogelijkheden. We leggen het je graag uit!
2. Als je er over uit bent dat de Fractions in jouw huis passen maken we een inmeet afspraak
3. Op basis van de bevindingen en maten brengen we een passend advies uit voor model, aantal luiken en mechanisme
4. De offerte kan dan op maat gemaakt worden en je ontvangt deze per mail van ons
5. Zodra je besluit dat we jouw Fractions mogen gaan produceren, zetten wij de mensen hier aan het werk!
6. Het hele proces is van dag tot dag goed in beeld, we houden je op de hoogte van de oplever datum
7. We maken een afspraak om ze bij je te plaatsen, alles bij elkaar is de gemiddelde tijd van het doorlopen van dit proces 4 à 5 weken.

De prijs van shutters is afhankelijk van de maat en de uitvoering. Fractions worden namelijk op maat gemaakt, zodat ze perfect passend zijn voor jouw situatie. Wij bieden verschillende soorten modellen Fractions aan. Hierdoor is het mogelijk zelf de maat, het patroon, de kleur en het aantal panelen aan te geven. In onze prijslijst kun je alvast een globale prijsindicatie vinden.

Neem snel contact met ons op of met een Fractions specialist in de buurt om de eerste afspraak te maken.

Zoek hier jouw specialist

Shutters voor je raam: zonwering én raamdecoratie ineen

Soms wil je in de zomer minder licht wanneer de zon fel schijnt, en in de winter wil je juist het liefste zo veel mogelijk licht toelaten. Dit kan prima geregeld worden met Fractions shutters!

Shutters fungeren erg goed als zonwering. Fractions shutters kunnen worden voorzien van lamellen, net als bij rolgordijnen. Door de lamellen in de fractions shutter te verstellen kun je zelf geheel de lichtinval regelen. Wil je meer of minder licht in de woonkamer Dat regel je zelf met Fractions shutters!

Niemand houdt van pottenkijkers door zijn of haar raam. Met Fractions shutters kun je ook nog eens zelf bepalen hoeveel er door jouw raam heen te zien valt. Daarmee zijn shutters van Fractions dus ook een prima ondersteuning voor meer privacy in huis!

Ontdek meer over shutters in je woonkamer

Prijs shutters berekenen

Voor het berekenen van prijzen shutters, kun je direct een offerte op maat aanvragen en een meetafspraak maken. Ook kun je een prijslijst en ons magazine aanvragen of downloaden. Als je jouw wensen persoonlijk wilt doornemen, kun je ons vragen contact met je op te nemen op een tijdstip dat het jou schikt.

Onze adviseurs nemen graag je wensen en de talloze keuzemogelijkheden met je door. Je weet zo zeker dat je een offerte op maat ontvangt die past bij jouw situatie. Hiervoor voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan achteraf en een goed beeld hebt van de prijzen voor jouw shutters.

Neem contact op voor een afspraak

Uniek product: geschikt voor elke ruimte

Door te kiezen voor shutters van Fractions.nl weet je zeker dat je voor kwaliteit kiest. En een uniek product! Het aluminium is geschikt voor elke ruimte en kan ook op een draaikiepraam geplaatst worden. Dit is een groot pluspunt, want traditionele shutters, zoals houten shutters, zijn hier niet voor geschikt. Een ander verschil is dat Fractions ook in vochtige ruimtes zoals de badkamer gebruikt kunnen worden.

Veel shutters, waaronder houten shutters, zijn vaak niet tegen vocht bestendig. Doordat je zelf de Fractions kunt verstellen, bepaal je makkelijk hoeveel licht je binnen wilt laten. En van hoeveel privacy je geniet. Een ander voordeel is dat Fractions erg onderhoudsvriendelijk zijn, ramen wassen kan ook nog gewoon omdat de Fractions volledig opengeklapt kunnen worden.

Bekijk alle projecten

Shutters prijzen en kwaliteit

Wij fabriceren Fractions op maat in onze fabriek in Boxtel, Nederland. Hierdoor zien we persoonlijk toe op de kwaliteit van het geleverde product. Wij verzorgen het gehele proces; van persoonlijk advies, het op maat maken van de shutters tot de perfecte montage. Ook zorgen we ervoor dat je vooraf duidelijkheid hebt over de Fractions prijzen.

Wij willen ten slotte niet dat je achteraf voor kosten staat die niet voorzien en berekend waren. Als de berekening gemaakt is op basis van jouw keuze en de exacte maat van onze specialist ter plaatse, heb je een duidelijk inzicht in de totale kosten.

Kosten van de shutters: plaatsen

Doordat wij een maatwerk product aanbieden, zorgen we ook voor de plaatsing door een Fractions specialist. Het plaatsen van Fractions is een specialistische klus en moet dus met grote zorg worden gedaan voor een  het meest prachtige eindresultaat. Je bent er zo van verzekerd dat je jarenlang kunt genieten van aluminium shutters die perfect aansluiten op jouw raam- of deurwerk.

Meer over maatwerk

Materiaal van shutters, kies voor aluminium in plaats van hout

Het materiaal shutter is een belangrijke keuze. Er zijn vele materialen shutters die je kunt kiezen voor je ramen. Fractions shutters zijn zeker de moeite waard. Wat maakt aluminium shutters dan de beste materiaalkeuze? Houten jaloezieën zijn nog altijd een veel gekozen optie en shutters zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende materialen: echt hout, meerdere lagen hardhout, polywood shutters en kunststof shutters. We vertellen hier wat de beste keus is en waarom:

Houten en polywood versus aluminium shutters
Houten shutters en polywood shutters zijn vandaag de dag nog altijd twee van de meest populaire keuzes. Beide vormen van raamdecoratie zijn gemaakt van hout. Polywood is een hout substituut wat speciaal vervaardigd is voor shutter luiken. Echt hout wordt vaak gekozen vanwege de sfeervolle uitstraling. Er kleven echter ook nadelen aan deze materialen zoals vochtbestendigheid en toepasbaarheid.
Wij maken shutters niet van hout, maar van aluminium. Waarom? Aluminium is een lichtgewicht materiaal en daarom makkelijk te monteren. Aluminium design is tevens zo aan te passen dat jouw shutters op alle ramen en in combinatie met ieder interieur passen. Daarnaast is aluminium duurzaam en daarmee goed voor het milieu – een aluminium shutter is onderdeel van duurzaam wonen.

Daarnaast kan hout, zoals we reeds benoemden, niet goed tegen vocht. Een houten shutter in combinatie met een vochtige ruimte is dus geen goede combinatie. Met aluminium zul je hier nooit problemen mee hebben. Die kun je ook prima in bijvoorbeeld de badkamer plaatsen en zal niet gaan oxideren (roesten).

Daarnaast gaat dit materiaal lang mee en bestaan Fractions shutters uit duurzaam recyclebaar materiaal. Wanneer je hiervoor kiest zul je dus langer van je shutter/luiken kunnen genieten. De levensduur kan oplopen tot wel 50 jaar!

Check ook de veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Zijn Fractions lichtdicht

De scharnieren van Fractions zijn lichtdicht. Er zijn kieren mogelijk aan de onderzijde, of er kan licht bij de sleuven naar binnen komen. Bij lichtere kleuren is dit beter zichtbaar dan bij donkere kleuren. Daarmee weren Fractions het licht wel iets beter de meeste andere raamdecoratie.

Wat zijn de kosten van Fractions

Hier kunt u de complete prijslijst downloaden. Let op! Fractions zijn maatwerkproducten, de prijslijst is uitgebreid en biedt vele mogelijkheden. We adviseren daarom via de website een prijsindicatie op te vragen voor uw maten. U kunt de gewenste maten daar via het contactformulier invullen en dan nemen we spoedig contact met u op.

U kunt voor een definitieve offerte op maat ook terecht bij een van onze geselecteerde Fractions dealers of bij onze klantenservice (info@fractions.nl)

Welke modellen zijn er

Je kunt kiezen uit 7 verschillende patronen. Daarnaast kun je kiezen uit een hoogte van 20, 30, 40 en 50 mm. De dealers zullen een advies uitbrengen op basis van het raamoppervlak en de gekozen kleur. In de showroom in Boxtel, het ETC design Centre in Culemborg of op wisselende andere plekken zoals beurzen, kun je inspiratie opdoen en alle modellen en toepassingen bekijken.

Waar kan ik Fractions bekijken

Hier kun je Fractions bekijken en beleven:

– Bij één van de exclusieve dealers in Nederland. Kijk op de kaart.

– In onze exclusieve showroom in Boxtel, geopend op afspraak. Schouwrooij 1 / 5281 RE Boxtel / Email: info@fractions.nl /Tel: 0411-677865

– Tijdens Speciale events of Open Huis dagen. Bekijk ze hier. We delen ze ook via Facebook of de nieuwsbrief. Schrijf je in!

– Op beurzen zoals VT Wonen of de LXRY en in diverse exclusieve showrooms (zoals Maretti Lightning of Tortu), informeer bij de klantenservice (0411-677865).

Kunnen bij een open raam of deur

Fractions worden op hun plaats gehouden door magneten, dus bij voldoende winddruk waaien Fractions open als de sleuven gesloten zijn.

Zijn Fractions geschikt voor op draaikiepramen

Ja! Omdat Fractions zo dun zijn kunnen ze op het draaikiepraam gemonteerd worden, en soms zelfs in de glaslatten. Omdat ze zo dun zijn passen ze vaak ook achter de handgreep. De magneten houden de panelen op hun plek als het draaikiepraam op de kiepstand staat.

Wat is de maximale grootte/hoogte die mogelijk is

Fractions worden in scharnierende variant of vouwrailsysteem geleverd. Dit is afhankelijk van de grootte van het raamoppervlak. Fractions bestaan uit panelen die aan elkaar geschroefd zijn en daarmee de breedte van de opening over spannen. Afhankelijk van de breedte kom je uit op 2 of meer panelen. Voor grote oppervlaktes wordt er ook een vouwrailsysteem ingezet waarmee de panelen worden begeleid.

Een paneel is minimaal 20 cm breed incl. scharnieren en profielen en maximaal 50 cm breed incl. scharnieren en profielen. Er kunnen maximaal 4 panelen aan elkaar scharnieren, en dat kan zowel links als rechts, dus 2x4x50 cm= maximaal 400 cm breedte bij de vouwschuif oplossing. Voor de scharnierende versie geldt een maximale breedte van 200 cm.

De maximale hoogte is altijd 300 cm.

Zijn Fractions inbraakwerend

Nee, Fractions kunnen eenvoudig open scharnieren.

Neem gerust contact met ons op

Heeft u een vraag, wens of probleem? Neem dan gerust contact met ons op middels het contactformulier. Twee zondagen per maand is er ook Open Dag in Boxtel, kies je tijd meteen hier.