Shutters combineren met gordijnen

14-08-2023

Wanneer je op zoek gaat naar mooie, juiste raamdecoratie, die passen bij je gordijnen, kun je kiezen voor shutters. Fractions shutters en gordijnen zijn heel goed te combineren. Door deze twee soorten raambekleding in je woonkamer te combineren, bieden ze samen een chique uitstraling en zorgen voor extra sfeer.

Review score:
5 sterren
Eigen meet- en
montage service
Snelle
levertijden
Maatwerk
uit Holland

Shutters en gordijnen

Zowel gordijnen, een houten jaloezie als shutters behoren tot een van de populairste raamdecoratie die er zijn. Deze dubbele raambekleding zorgt voor een mooie hoeveelheid licht in je woonkamer. Overdag kun je bijvoorbeeld dankzij de lamellen van de shutters een heel mooi lichtinval creëren. En in de avond of vroege ochtend is deze combinatie, door bijvoorbeeld de donkere kleur, extra verduisterend. In de wintermaanden zorgen shutters, in combinatie met deze verduisterende gordijnen, ook ervoor dat de warmte in huis ook daadwerkelijk binnen blijft. Deze twee soorten raambekleding zijn gecombineerd ideaal!

Welke soort gordijn past bij mijn shutters?

De combinatie van shutters en gordijnen past niet alleen in de woonkamer, maar dit kan in bijna elke woonruimte gerealiseerd worden. Zoals in de slaapkamer, kinderkamer, studeerkamer. Ook zijn er verschillende soorten gordijnen die mooi verduisteren, met verschillende stoffen, zoals inbetween gordijnen, overgordijnen, een vouwgordijn, rolgordijnen of plissé gordijnen. Al deze type raambekleding staan heel mooi op veel ramen. De shutters zorgen voor een strakke uitstraling aan je interieur, terwijl de gordijnen voor extra gezelligheid en sfeer zorgen.

In tegenstelling tot houten shutters of houten jaloezieën, passen de aluminium shutters van Fractions zowel met alle soorten gordijnen evenals alle soorten stoffen. Wanneer je kiest voor alleen gordijnen, of dit nu rolgordijnen, vouwgordijnen of andere soorten gordijnen, heb je altijd wel te maken met het feit dat het niet 100% verduisterend is. Zo kan er licht naar binnen komen via de rails of de zijkanten. Ondanks dat je gekozen hebt voor een verduisterend gordijn, is het effect nog beter als je ze combineert met aluminium shutters. Met behulp van Fractions shutters kun je, wanneer je het wenst, dankzij de verstelbare lamellen, al het licht elimineren en op deze manier een écht verduisterend effect creëren. Het pakket van Fractions shutters is zo slank dat het naadloos aansluit op  of in je raampartij. Bij aluminium kozijnen past het zelfs ín de glaslat zodat het onderdeel vormt van je raamkozijn.

Bekijk nog meer mogelijkheden

Past een dubbele raamdecoratie wel in mijn kozijn?

Fractions shutters worden volledig op maat gemaakt. En om te zorgen dat de shutters straks perfect passen binnen zowel je kozijnen als je interieur, zullen onze specialisten de exacte maten komen opmeten, voordat de definitieve bestelling geplaatst wordt. Onze monteurs komen graag bij jou thuis langs.

Dankzij onze service, geniet je van een product dat niet alleen volledig isolerend werkt, maar ook naadloos op je kozijn aansluit. De shutters worden geleverd in losse panelen, die op hun beurt aan elkaar vast gemaakt worden met behulp van verborgen scharnieren. Op deze manier nemen de luiken van de shutters weinig tot geen ruimte in beslag op je kozijn en houd je voldoende ruimte over voor de montage van elk type gordijn. Dit systeem werkt bijvoorbeeld niet voor houten shutters. En daarom zorgt de combinatie van aluminium shutters en gordijnen voor een prachtig lichtinval en sfeervolle toevoeging aan zowel je ramen als je interieur.

Meer informatie of een afspraak?

Kom langs en ervaar!

Ben je benieuwd naar onze shutters voor bijvoorbeeld in je woonkamer of een ander leefruimte? Je bent van harte welkom in een van onze showrooms bij jou in de buurt.

Hier kan je je laten inspireren

Veelgestelde vragen

Zijn Fractions lichtdicht

De scharnieren van Fractions zijn lichtdicht. Er zijn kieren mogelijk aan de onderzijde, of er kan licht bij de sleuven naar binnen komen. Bij lichtere kleuren is dit beter zichtbaar dan bij donkere kleuren. Daarmee weren Fractions het licht wel iets beter de meeste andere raamdecoratie.

Wat zijn de kosten van Fractions

Hier kunt u de complete prijslijst downloaden. Let op! Fractions zijn maatwerkproducten, de prijslijst is uitgebreid en biedt vele mogelijkheden. We adviseren daarom via de website een prijsindicatie op te vragen voor uw maten. U kunt de gewenste maten daar via het contactformulier invullen en dan nemen we spoedig contact met u op.

U kunt voor een definitieve offerte op maat ook terecht bij een van onze geselecteerde Fractions dealers of bij onze klantenservice (info@fractions.nl)

Welke modellen zijn er

Je kunt kiezen uit 7 verschillende patronen. Daarnaast kun je kiezen uit een hoogte van 20, 30, 40 en 50 mm. De dealers zullen een advies uitbrengen op basis van het raamoppervlak en de gekozen kleur. In de showroom in Boxtel, het ETC design Centre in Culemborg of op wisselende andere plekken zoals beurzen, kun je inspiratie opdoen en alle modellen en toepassingen bekijken.

Waar kan ik Fractions bekijken

Hier kun je Fractions bekijken en beleven:

– Bij één van de exclusieve dealers in Nederland. Kijk op de kaart.

– In onze exclusieve showroom in Boxtel, geopend op afspraak. Schouwrooij 1 / 5281 RE Boxtel / Email: info@fractions.nl /Tel: 0411-677865

– Tijdens Speciale events of Open Huis dagen. Bekijk ze hier. We delen ze ook via Facebook of de nieuwsbrief. Schrijf je in!

– Op beurzen zoals VT Wonen of de LXRY en in diverse exclusieve showrooms (zoals Maretti Lightning of Tortu), informeer bij de klantenservice (0411-677865).

Kunnen bij een open raam of deur

Fractions worden op hun plaats gehouden door magneten, dus bij voldoende winddruk waaien Fractions open als de sleuven gesloten zijn.

Zijn Fractions geschikt voor op draaikiepramen

Ja! Omdat Fractions zo dun zijn kunnen ze op het draaikiepraam gemonteerd worden, en soms zelfs in de glaslatten. Omdat ze zo dun zijn passen ze vaak ook achter de handgreep. De magneten houden de panelen op hun plek als het draaikiepraam op de kiepstand staat.

Wat is de maximale grootte/hoogte die mogelijk is

Fractions worden in scharnierende variant of vouwrailsysteem geleverd. Dit is afhankelijk van de grootte van het raamoppervlak. Fractions bestaan uit panelen die aan elkaar geschroefd zijn en daarmee de breedte van de opening over spannen. Afhankelijk van de breedte kom je uit op 2 of meer panelen. Voor grote oppervlaktes wordt er ook een vouwrailsysteem ingezet waarmee de panelen worden begeleid.

Een paneel is minimaal 20 cm breed incl. scharnieren en profielen en maximaal 50 cm breed incl. scharnieren en profielen. Er kunnen maximaal 4 panelen aan elkaar scharnieren, en dat kan zowel links als rechts, dus 2x4x50 cm= maximaal 400 cm breedte bij de vouwschuif oplossing. Voor de scharnierende versie geldt een maximale breedte van 200 cm.

De maximale hoogte is altijd 300 cm.

Zijn Fractions inbraakwerend

Nee, Fractions kunnen eenvoudig open scharnieren.

Schouwrooij 1 in Boxtel
Kom en beleef Fractions tijdens onze

Open Zondagen

Neem gerust contact met ons op

Heeft u een vraag, wens of probleem? Neem dan gerust contact met ons op middels het contactformulier. Twee zondagen per maand is er ook Open Dag in Boxtel, kies je tijd meteen hier.