Een van de belangrijkste dingen bij het inrichten van het kantoor is de juiste raambekleding. Niet alleen kantoor gordijnen, maar ook de daadwerkelijke bekleding van het raam is uiterst belangrijk. Het zorgt voor betere privacy, het zorgt voor zonwering en de mooie uitstraling is een werkende stimulans! Graag vertellen we meer over de mogelijkheden voor producten voor kantoor voor het raam waarmee zowel sfeer wordt gecreëerd als zonwering.

Zonwering, privacy, galm en productiviteit

Waarom raambekleding kantoor belangrijk is? De esthetische waarde stimuleert de productiviteit van werknemers. Wanneer je een werkomgeving hebt met sfeer waardoor je je prettiger voelt dan helpt dit met het oog op productiviteit.

Daarnaast bevinden steeds meer kantoren zich in grote open ruimtes. Het ruimtelijke gevoel is heerlijk, maar het zorgt ook voor galm als gevolg van slechte akoestiek. Dat kan worden aangepakt met goede raamdecoratie!

Daarnaast wil je het zonlicht van je beeldscherm afhouden, zo kun je onmogelijk werken. Daarnaast heeft niemand zin in pottenkijkers op kantoor en dus behoefte aan meer privacy. De oplossing voor deze problemen? Goede raamdecoratie!

Wij hebbend de beste en meest populaire vormen van raamdecoratie even voor je op een rijtje gezet.

Raambekleding kantoor

Kantoor gordijnen

We benoemden het net al even kort. Voor raambekleding op kantoor kies je vaak ook voor gordijnen. Met gordijnen kun je een kantoor dat er wat kaal uit ziet toch wat meer warmte en gezelligheid geven.

Daarnaast is het zo dat 37% van de warmte via de ramen ontsnapt. Door gordijnen te plaatsen zorg je ervoor dat je in de koude dagen de warmte beter kunt vasthouden. Ook is het zo dat, des te dikker de stof is, des te warmtewerender de functie van de gordijnen.

Voorbeelden van goede opties voor gordijnen op kantoor zijn:

  • Duo rolgordijnen
  • Inbetween gordijnen
  • Schuifgordijnen
  • Vouwgordijnen

Rolgordijnen

Houd je van eenvoud maar ben je toch op zoek naar raamdecoratie met meerdere functies? Dan zit je met rolgordijnen altijd goed. Het heeft een strak design en past eigenlijk in iedere kantoorruimte. Daarnaast zijn er voor rolgordijnen vele soorten stoffen verkrijgbaar. Je kunt hem op- en neer halen in gewenste mate en het houdt zo de zon van het beeldscherm af.

Wanneer je iets meer controle wilt hebben over de lichtinval dan kun je het beste kiezen voor duo rolgordijnen. De doorschijnende baan wordt dan met een niet doorschijnende baan gecombineerd. Wel is het zo dat de prijs van een duo rolgordijn iets hoger ligt.

Plisségordijnen

Ook in de kantoorwereld zie je dit soort raamdecoratie steeds vaker voorbijkomen. Plisségordijnen kennen een hoop voordelen. Niet gek dus dat steeds meer kantoren deze gordijnen hebben. Het plisségordijn biedt namelijk mogelijkheden als het gaat om privacy en lichtinval. Deze zijn ideaal te combineren met shutters raamdecoratie!

Voor optimale controle maak je gewoon gebruik van het top down bottom up systeem. Wanneer je geen behoefte hebt aan pottenkijkers maar wel behoefte hebt aan daglicht. Dan kun je het gordijn alleen aan de bovenkant openen. Ook kun je kiezen voor duo plisségordijnen. Met deze gordijnen profiteer je van en isolerende werking. Hiermee heb je namelijk stilstaande lucht tussen twee lagen stof. Dat werkt als een barrière. Je houdt er zowel warmte als kou mee tegen.

Klassieker: Verticale lamellen op kantoor

Al jarenlang is dit de meest gekozen van van raamdecoratie op kantoor. Enigszins begrijpelijk. Alles wat er voor nodig is om privacy en lichtinval in te stellen? Een handomdraai, letterlijk!

Vaak zijn ze gemaakt van kunststof, en ze nemen weinig ruimte in beslag. Het is dus een begrijpelijke keuze, alleen vandaag de dag is er zoveel meer mogelijk. De moderne opties van raamdecoratie zijn meer aan te bevelen.

Buitenzonwering als kantoor raambekleding

Screens kun je monteren aan de buitenkant van kantoren. De montage is vlak en de bakken zijn smal, dus ze nemen niet veel ruimte in beslag. Het grote voordeel is dat de zonlicht wordt geweerd voordat het de ramen bereikt. Het glas wordt daardoor ook niet warm en binnen in de werkkamer blijft het dan toch lekker koel. Tegelijkertijd zorg je er toch voor dat de zon buiten blijft. Een soort buiten gordijn voor de ramen.

Fractions shutters: Aluminium jaloezieën

Heb je ooit wel eens gehoord van Fractions shuters? Dit is de meest geschikte raambekleding voor ieder kantoor! Het doet je misschien een beetje denken aan openslaande deuren voor je raam, maar shutters is de Engelse term voor luiken.

Wil je kantoor raambekleding? Kies dan voor shutters van Fractions. Shutters zijn stijlvol met strakke lijnen en functioneel. Het is de perfecte raamdecoratie voor kantoor. Je kunt ze makkelijk zelf bedienen, zo bepaal je zelf de optimale lichtinval. Natuurlijk zorgt het ook voor privacy wanneer je daar behoefte aan hebt, en het heeft een isolerende werking.

Fractions shutters op kantoor

Zijn horizontale jaloezieën ook mogelijk?

Fractions shutters worden volledig op maat gemaakt en daarmee is dit het ideale type raambekleding voor op kantoor. Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar, waarbij je zelf kunt kiezen welk patroon het beste past in het kantoor.

Hiermee creëer je een fijne werkplek waarbij de raamdecoratie helemaal door jou zelf is samengesteld. Of je nu kleine of grote raampartijen hebt in je kantoorpand. Jij kiest de gewenste eigenschappen! Fractions worden namelijk ook uitgevoerd in de kleur die je zelf kiest. Ze passen niet alleen perfect in een kantoor, ook voor een vergaderruimte zijn ze ideaal.

Voordelen van Fractions ten opzichte van houten jaloezieën

Houten jaloezieën worden nog altijd veel gekozen als raambekleding kantoor. Fractions shutters zijn aluminium jaloezieën, en ten opzichte van houten jaloezieën heeft dit behoorlijk wat voordelen. Die hebben we even voor je op een rijtje gezet.

  • Aluminium jaloezieën hebben een mooie en strakke uitstraling, in tegenstelling tot houten jaloezieën zijn deze licht van gewicht, en het materiaal is compact.
  • Aluminium kan ook in een vochtige ruimte worden toegepast, zoals de badkamer.
  • Het is een hittebestendig materiaal dat zelfbeschermend en duurzaam is.
  • Fractions zijn ontzettend makkelijk te onderhouden.
  • Mensen werken ook op kantoor tijdens warme dagen, je kunt Fractions verduisterend laten werken, hierdoor kun je het felle licht weren.