Raambekleding kantoor: inspiratie voor de werkplek

Nieuws
28-07-2023

Een van de belangrijkste dingen bij het inrichten van het kantoor is de juiste raambekleding. Niet alleen kantoor gordijnen, maar ook de daadwerkelijke bekleding van het raam is uiterst belangrijk. Het zorgt voor betere privacy, het zorgt voor zonwering en de mooie uitstraling is een werkende stimulans! Graag vertellen we meer over de mogelijkheden voor producten voor kantoor voor het raam waarmee zowel sfeer wordt gecreëerd als zonwering.

Review score:
5 sterren
Eigen meet- en
montage service
Snelle
levertijden
Maatwerk
uit Holland

Zonwering, privacy, galm en productiviteit

Waarom raambekleding kantoor belangrijk is?

-  De esthetische waarde stimuleert de productiviteit van werknemers. Wanneer je een werkomgeving hebt met sfeer waardoor je je prettiger voelt dan helpt dit met het oog op productiviteit.

- Daarnaast bevinden steeds meer kantoren zich in grote open ruimtes. Het ruimtelijke gevoel is heerlijk, maar het zorgt ook voor galm als gevolg van slechte akoestiek. Dat kan worden aangepakt met goede raamdecoratie!

- Het houdt zonlicht van je beeldscherm af, zo kun je onmogelijk werken. Daarnaast heeft niemand zin in pottenkijkers op kantoor en dus behoefte aan meer privacy. De oplossing voor deze problemen? Goede raamdecoratie!

 

Bekijk projecten

Kantoor gordijnen

We benoemden het net al even kort. Voor raambekleding op kantoor kies je vaak ook voor gordijnen. Met gordijnen kun je een kantoor dat er wat kaal uit ziet toch wat meer warmte en gezelligheid geven. Daarnaast is het zo dat 37% van de warmte via de ramen ontsnapt. Door gordijnen te plaatsen zorg je ervoor dat je in de koude dagen de warmte beter kunt vasthouden. Ook is het zo dat, des te dikker de stof is, des te warmtewerender de functie van de gordijnen. Voorbeelden van andere goede opties voor raamdecoratie op kantoor zijn:
- Duo rolgordijnen
- Inbetween gordijnen
- Schuifgordijnen
- Vouwgordijnen

Gordijnen

Houd je van eenvoud maar ben je toch op zoek naar raamdecoratie met meerdere functies? Dan zit je met rolgordijnen altijd goed. Het heeft een strak design en past eigenlijk in iedere kantoorruimte. Daarnaast zijn er voor rolgordijnen vele soorten stoffen verkrijgbaar. Je kunt hem op- en neer halen in gewenste mate en het houdt zo de zon van het beeldscherm af.

Wanneer je iets meer controle wilt hebben over de lichtinval dan kun je het beste kiezen voor duo rolgordijnen. De doorschijnende baan wordt dan met een niet doorschijnende baan gecombineerd.
Wel is het zo dat de prijs van een duo rolgordijn iets hoger ligt. Laat je adviseren door een specialist die kijkt naar jullie zakelijke situatie.

Fractions shutters: Aluminium jaloezieën

Heb je ooit wel eens gehoord van Fractions shuters? Dit is de meest geschikte raambekleding voor ieder kantoor! Het doet je misschien een beetje denken aan openslaande deuren voor je raam, maar shutters is de Engelse term voor luiken. Wil je kantoor raambekleding? Kies dan voor shutters van Fractions. Shutters zijn stijlvol met strakke lijnen en functioneel. Het is de perfecte raamdecoratie voor kantoor. Je kunt ze makkelijk zelf bedienen, zo bepaal je zelf de optimale lichtinval. Natuurlijk zorgt het ook voor privacy wanneer je daar behoefte aan hebt, en het heeft een isolerende werking.

Voordelen van Fractions ten opzichte van houten jaloezieën

Houten jaloezieën worden nog altijd veel gekozen als raambekleding kantoor. Fractions shutters zijn aluminium jaloezieën, en ten opzichte van houten jaloezieën heeft dit behoorlijk wat voordelen. Die hebben we even voor je op een rijtje gezet.

- Aluminium jaloezieën hebben een mooie en strakke uitstraling, in tegenstelling tot houten jaloezieën zijn deze licht van gewicht, en het materiaal is compact

- Aluminium kan ook in een vochtige ruimte worden toegepast, zoals de badkamer.

- Het is een hittebestendig materiaal dat zelfbeschermend en duurzaam is.

- Fractions zijn ontzettend makkelijk te onderhouden, stofvrij dus dat is handig voor collega's met allergieën

- Mensen werken ook op kantoor tijdens warme dagen, je kunt Fractions verduisterend laten werken, hierdoor kun je het felle licht weren.

Bekijk projecten

Liever eerst advies?

Vertel je woonwensen aan onze adviseurs en je krijgt heel gericht advies, passend bij jouw woonsituatie en woonwensen. Onze vakkundige adviseurs komen graag bij je langs om de maten op te meten of bespreken de mogelijkheden met je in één van onze winkels.

Robert

Kenmerken aluminium shutters

De aluminium shutters worden uit hoogwaardig aluminium vervaardigd. Ze kleden je interieur aan en zorgen voor de finishing touch bij jouw styling. Fractions zijn bestand tegen vocht. Hierdoor kun je ze ook in vochtige ruimtes zoals de badkamer plaatsen. Natuurlijk zijn ze bestand tegen temperatuurverschillen. Een paneel bestaat uit twee platen waarvan je één plaat kunt verschuiven. Mocht je meerdere panelen naast elkaar geplaatst hebben, dan kun je elk paneel afzonderlijk verschuiven. Of je scharniert Fractions helemaal open en laat het licht maximaal binnen. Zo stel je zelf de gewenste lichtinval en privacy in. Natuurlijk is de afwerking van Fractions van het allerhoogste niveau.

Veelgestelde vragen

Zijn Fractions lichtdicht

De scharnieren van Fractions zijn lichtdicht. Er zijn kieren mogelijk aan de onderzijde, of er kan licht bij de sleuven naar binnen komen. Bij lichtere kleuren is dit beter zichtbaar dan bij donkere kleuren. Daarmee weren Fractions het licht wel iets beter de meeste andere raamdecoratie.

Wat zijn de kosten van Fractions

Hier kunt u de complete prijslijst downloaden. Let op! Fractions zijn maatwerkproducten, de prijslijst is uitgebreid en biedt vele mogelijkheden. We adviseren daarom via de website een prijsindicatie op te vragen voor uw maten. U kunt de gewenste maten daar via het contactformulier invullen en dan nemen we spoedig contact met u op.

U kunt voor een definitieve offerte op maat ook terecht bij een van onze geselecteerde Fractions dealers of bij onze klantenservice (info@fractions.nl)

Welke modellen zijn er

Je kunt kiezen uit 7 verschillende patronen. Daarnaast kun je kiezen uit een hoogte van 20, 30, 40 en 50 mm. De dealers zullen een advies uitbrengen op basis van het raamoppervlak en de gekozen kleur. In de showroom in Boxtel, het ETC design Centre in Culemborg of op wisselende andere plekken zoals beurzen, kun je inspiratie opdoen en alle modellen en toepassingen bekijken.

Waar kan ik Fractions bekijken

Hier kun je Fractions bekijken en beleven:

– Bij één van de exclusieve dealers in Nederland. Kijk op de kaart.

– In onze exclusieve showroom in Boxtel, geopend op afspraak. Schouwrooij 1 / 5281 RE Boxtel / Email: info@fractions.nl /Tel: 0411-677865

– Tijdens Speciale events of Open Huis dagen. Bekijk ze hier. We delen ze ook via Facebook of de nieuwsbrief. Schrijf je in!

– Op beurzen zoals VT Wonen of de LXRY en in diverse exclusieve showrooms (zoals Maretti Lightning of Tortu), informeer bij de klantenservice (0411-677865).

Kunnen bij een open raam of deur

Fractions worden op hun plaats gehouden door magneten, dus bij voldoende winddruk waaien Fractions open als de sleuven gesloten zijn.

Zijn Fractions geschikt voor op draaikiepramen

Ja! Omdat Fractions zo dun zijn kunnen ze op het draaikiepraam gemonteerd worden, en soms zelfs in de glaslatten. Omdat ze zo dun zijn passen ze vaak ook achter de handgreep. De magneten houden de panelen op hun plek als het draaikiepraam op de kiepstand staat.

Wat is de maximale grootte/hoogte die mogelijk is

Fractions worden in scharnierende variant of vouwrailsysteem geleverd. Dit is afhankelijk van de grootte van het raamoppervlak. Fractions bestaan uit panelen die aan elkaar geschroefd zijn en daarmee de breedte van de opening over spannen. Afhankelijk van de breedte kom je uit op 2 of meer panelen. Voor grote oppervlaktes wordt er ook een vouwrailsysteem ingezet waarmee de panelen worden begeleid.

Een paneel is minimaal 20 cm breed incl. scharnieren en profielen en maximaal 50 cm breed incl. scharnieren en profielen. Er kunnen maximaal 4 panelen aan elkaar scharnieren, en dat kan zowel links als rechts, dus 2x4x50 cm= maximaal 400 cm breedte bij de vouwschuif oplossing. Voor de scharnierende versie geldt een maximale breedte van 200 cm.

De maximale hoogte is altijd 300 cm.

Zijn Fractions inbraakwerend

Nee, Fractions kunnen eenvoudig open scharnieren.

Schouwrooij 1 in Boxtel
Kom en beleef Fractions tijdens onze

Open Zondagen

Neem gerust contact met ons op

Heeft u een vraag, wens of probleem? Neem dan gerust contact met ons op middels het contactformulier. Twee zondagen per maand is er ook Open Dag in Boxtel, kies je tijd meteen hier.