Shutters op maat

Met de shutters op maat van Fractions.nl creër je een uniek sfeer in huis. Je bepaalt namelijk zelf de lichtinval en de privacy die je wenst in de kamer. De fashionable shutters op maat worden gemaakt van aluminum en zijn leverbaar in eigenlijk elk gewenste RAL kleur. Een afwerking met structuurlak helpt voor de krasbestendigheid. De stevige structuur zorgt ervoor dat shutters tot 4 meter breed en 3 meter hoog mogelijk zijn. En Fractions kunnen naar eigen wens worden samengesteld. Zo kun je onder andere zelf het design, de kleur en het aantal shutters samenstellen. Hoe moeten jouw shutters op maat eruit zien?

In dit artikel vertellen we graag meer over:

  • Fractions raamdecoratie en jouw interieur
  • Maten voor een shutter op maat
  • Prijzen van shutters
  • Verschil tussen Fractions en andere shutters

Shutters op maat

Fractions zijn shutters op maat, die passend worden gemaakt voor jouw raam of deur. Ieder raam is tenslotte anders en heeft andere maten. Zo ontvang je een exclusief maatwerkproduct dat perfect in jouw interieur past en naadloos in het kozijn valt. Er zijn eigenlijk bijna geen beperkingen in de maatvoering en de vormgeving. Je kunt Fractions op (draaikiep)ramen, deuren, schuifpuien en sommige dakramen plaatsen, breed of smal. Wij fabriceren Fractions zelf in onze fabriek in Boxtel, Nederland. We gaan tijdens het produceren natuurlijk zorgvuldig met het product om en zorgen dat deze van hoge kwaliteit is.

Unieke raamdecoratie

Doordat Fractions op maat gemaakt worden volgens jouw wensen in kleur en maten, ontvang je een uniek product. En geen kant-en-klaar standaard product. Het is niet verwonderlijk dat shutters steeds populairder worden als raamdecoratie in huis. Naast een stijlvolle uitstraling werken ze ook als zonwering en bieden ze privacy. De tijd dat shutters logge panelen waren voor de ramen zijn voorbij. Fractions zijn een revolutionair luxe product. Je kunt de luiken in- en uitklappen, daarnaast kun je ook zelf de lichtinval per paneel bepalen. Onze producten zullen zeker in het oog springen en de kamer een make-over geven. Verder bestaat onze collectie bestaat uit diverse modellen, met elk een eigen uitstraling. Zo vind je in onze collectie altijd een ontwerp dat aansluit bij jouw smaak en interieur, ook als je bijvoorbeeld speciale vormen in het interieur gebruikt.

Shutter op maat en het interieur

Een shutter op maat past in elk interieur. Heb jij een landelijke uitstraling in je woning? Stap je binnen in een Scandinavische sfeer? Of is jouw interieur als kleurrijk te omschrijven? Door te kiezen voor onze shutters en deze geheel in jouw eigen stijl samen te stellen, passen Fractions altijd perfect bij de stijl die je wilt creëren. Kies voor Fractions in een vrolijke kleur voor een kleurrijke toevoeging. Of denk juist aan sfeervolle shutters in een zachte pasteltint. Natuurlijk kun je voor een moderne inrichting ook kiezen voor zwart of wit. Wil je weten hoe je kamer er met onze shutters uit komt te zien? Dan kun je bijvoorbeeld een moodboard samenstellen.

Maten Fractions

Fractions kunnen in principe in elke maat gemaakt worden. Je moet er alleen rekening mee houden dat de maximale hoogte die we kunnen maken 300 cm is. Uit ervaring weten we dat dit eigenlijk voor de meeste inrichtingen meer dan voldoende is.

Afhankelijk van de grootte van het raamoppervlakte worden Fractions in een scharnierende variant of met een vouwrailsysteem geleverd. De panelen worden aan elkaar geschroefd om de breedte van het raam te overspannen. Het is afhankelijk van de breedte hoeveel panelen er gebruikt worden. We kunnen Fractions in een maximale breedte van 400 cm maken. Bij een breedte van maximaal 200 cm zullen we gebruik maken van de scharnierende variant. Voor een breedte tussen 200 cm en 400 cm wordt een vouwrailsysteem gebruikt waarmee de panelen worden begeleid.

Voorbeeld maten Fractions

Een shutter paneel is tussen de 20 cm en 50 cm breed. Dit is inclusief scharnieren en profielen. Er kunnen bij Fractions op maat gemaakt maximaal 4 panelen aan elkaar gescharnierd worden, zowel links als recht. Hierdoor kom je dus om een maximaal van 400 cm (2 x 4 panelen x 50 cm). De prijs voor shutters op maat is geheel afhankelijk van jouw wensen. De maten en het aantal panelen zijn van invloed op de prijs. Doordat Fractions perfect op het kozijn aansluiten, geniet je ook van de isolerende werking van dit product. In de zomer zul je merken dat de kamer heerlijk koel blijft, in de winter helpen Fractions om de warmte in huis te houden.

Prijzen Shutters op maat

Doordat Fractions maatwerk zijn, is de prijs afhankelijk van jouw wensen. Hierbij spelen natuurlijk de hoogte- en breedtematen die je wenst voor onze shutters een rol. Als je een indicatie van de prijs wilt ontvangen, kun je via onze website makkelijk een prijsberekening maken. Of download de prijslijst. Om te zorgen dat de Shutters straks perfect passen, zullen onze specialisten de exacte maten komen nemen, voordat de definitieve bestelling geplaatst wordt. Zo weet je zeker dat we voor de productie en montage de juiste maten hanteren voor jouw interieur. Wij fabriceren shutters van de hoogste kwaliteit.

Verschil Fractions en houten shutters

Je komt in je zoektocht naar shutters ook houten shutters tegen. Wat zijn nu de verschillen tussen Fractions en houten shutters? Het grootste onderscheid is natuurlijk het gebruikte materiaal. Waar Fractions gemaakt worden van aluminium wordt voor de andere shutters een houtsoort gebruikt. Fractions worden op maat gemaakt voor jouw ramen, houten shutters kun je in zowel standaard maten als op maat gemaakt vinden. Waar je verder bij de verschillen rekening mee moet houden, is dat houten shutters mogelijk minder geschikt zijn voor gebruik in vochtige ruimtes zoals de badkamers. Fractions shutters zijn geschikt voor gebruik in elke ruimte in de woning, door het duurzame aluminium dat gebruikt wordt om ze te fabriceren.

Naast houten shutters kom je ook houten jaloezieën tegen. Hierbij is het grootste verschil dat je Fractions kunt openklappen, terwijl dit bij jaloezieën niet mogelijk is. Verder is ook de bediening anders. Een houten jaloezie zul je normaal gesproken via een koordbediening kunnen aanpassen en niet via een verborgen bediening. Fractions daarentegen open en sluit je met zogenaamde blinde scharnieren.

Kunnen we je verder helpen?

Als je shutters kopen wil, zul je al snel merken dat shutters een complex type raamdecoratie zijn. Het is tenslotte belangrijk dat de maten van de ramen goed opgemeten worden zodat de shutter perfect op het raam aansluit. Wil je meer weten over shutters op maat van Fractions? Neem dan vooral contact met ons op. We staan je graag te woord. Samen zorgen we ervoor dat je een passende maatwerk oplossing voor in jouw woning ontvangt, aansluitend bij jouw smaak en de inrichting van de kamer.

Tip! Vraag nu direct een adviesgesprek voor Fractions raamdecoratie aan. We nemen graag alle mogelijkheden met je door voor elk raam in huis. Je geniet altijd van een persoonlijk advies door één van ons speciaal geselecteerde kundige adviseurs.