Shutters op maat

Met de shutters op maat van Fractions creër je een uniek sfeer in huis. Je bepaalt namelijk zelf de gewenste lichtinval en de privacy die je wenst in de kamer. De fashionable shutters op maat worden gemaakt van aluminium en zijn leverbaar in eigenlijk elk gewenste RAL kleur. Een afwerking met structuurlak helpt voor de krasbestendigheid. Dus geen standaard shutters, maar unieke eigen shutters op maat gemaakt.

De stevige structuur zorgt ervoor dat shutters tot 4 meter breed en 3 meter hoog mogelijk zijn. En Fractions kunnen naar eigen wens worden samengesteld. Zo kun je onder andere zelf het design, de kleur en het aantal shutters samenstellen. Ook heb je keuze uit diverse lamelbreedtes. De bediening met panelen in plaats van lamellen zorgt voor een strakke uitstraling. Hoe moeten jouw shutters op maat eruit zien?

Informatie over de ideale raamdecoratie

In dit artikel vertellen we graag meer over:

  • Fractions raamdecoratie en jouw interieur, bijvoorbeeld in de woonkamer, voor een schuifpui, een schuin raam of openslaande deuren
  • Maten voor een shutter op maat
  • Prijzen van shutters / Shutters kosten
  • Verschil tussen Fractions en andere shutters

Wat zijn Fractions shutters?

Shutters is de Engelse term voor luiken die je voor de ramen kunt gebruiken. Fractions shutters worden steeds populairder. Ze worden vooral gebruikt uiteraard als vorm van zonwering en voor privacy, maar het is vooral een luxe vorm van raambekleding voor een modern interieur. Luiken met verstelbare lamellen geven jouw woning voor je het weet een compleet andere uitstraling.

Shutters kunnen afzonderlijk worden bediend en in de gewenste stand worden geopend en gesloten. Daarmee is een shutter de perfecte manier voor het reguleren van zon- en lichtinval. Wanneer je shutters nog aan het overwegen bent, hoef je niet verder te zoeken. Fractions shutters zijn de beste optie op het gebied van raambekleding voor iedereen. Met Fractions shutters verander je jouw woning compleet in een mum van tijd!

Waarom shutters?

Velen hebben wellicht nog de vraag “Waarom zou ik kiezen voor Fractions shutters?”. Fractions shutters zijn vandaag de dag enorm populair als bekleding voor de ramen. Het zijn namelijk allang niet meer de ouderwetse houten binnen luiken met de verticale bedieningslat, pvc shutters of houten lamellen die op het raam geplaatst wordt zoals je misschien uit vroeger tijden kent.

Een shutter in alle ral kleuren mogelijk te bestellen kan een perfecte toevoeging zijn aan jouw huis. Fractions shutters zijn de moderne variant van luiken voor ramen. Ze geven die hint naar vroeger met een sfeervolle uitstraling, een mooie combinatie dus!

Vandaag de dag zijn shutters de meest populaire vorm van raambekleding. Een shutter geeft een mooie uitstraling met ook dat nostalgische effect. Wie kiest voor fractions shutters kiest voor een revolutionair luxeproduct. Ze hebben alles in zich. Ze zijn mooi stijlvol, hebben dus zowel praktische als esthetische functies, ze zijn onderhoudsarm en ze zijn bij ons in alle ral kleuren verkrijgbaar. Kies je voor shutters? Dan kies je voor een nieuwe vorm van luxe in jouw huis.

Duurzaam, Hollands fabricaat

Fractions zijn shutters die passend worden gemaakt voor jouw type raam of deur. Ieder raam is tenslotte anders en heeft andere maten. Zo ontvang je een exclusief maatwerk product dat perfect in jouw interieur past en naadloos in het kozijn valt. Er zijn eigenlijk bijna geen beperkingen in de maatvoering en de vormgeving. Je kunt Fractions op (draaikiep)ramen, grote ramen, deuren, schuifpuien en de meeste dakramen plaatsen, breed of smal. Alle shutters worden op de millimeter nauwkeurig gemaakt voor jou type raam of deur. En in elke kamer in huis, waaronder de slaapkamer. Ook in vochtige ruimtes zoals de badkamer kun je Fractions plaatsen. Wij fabriceren Fractions zelf in onze fabriek in Boxtel, maar we leveren en monteren in heel Nederland. We gaan tijdens het produceren natuurlijk zorgvuldig met het product om en zorgen dat deze van hoge kwaliteit is. Daarnaast bedien je Fractions erg makkelijk en kun je zelf de gewenste lichtinval bepalen. Wist je trouwens dat Fractions ook een isolerende functie hebben?

Unieke raamdecoratie

Doordat Fractions op maat gemaakt worden volgens jouw wensen in kleur en de juiste maten, ontvang je een uniek product. En geen kant-en-klaar product dat alleen beschikbaar is voor standaard ramen. Het is niet verwonderlijk dat shutters steeds populairder worden als raamdecoratie in huis. Naast een stijlvolle uitstraling werken ze ook als zonwering en bieden ze privacy. En is het een duurzame vorm van raamdecoratie. De tijd dat shutters logge panelen waren voor de ramen zijn voorbij. Fractions zijn een revolutionair luxe product. Je kunt de shutter luiken in- en uitklappen, daarnaast kun je ook zelf de lichtinval per paneel bepalen. Onze producten zullen zeker in het oog springen en de kamer een make-over geven. Verder bestaat onze collectie bestaat uit diverse modellen, met elk een eigen uitstraling. Zo vind je in onze collectie altijd een ontwerp dat aansluit bij jouw smaak en interieur, ook als je bijvoorbeeld speciale vormen in het interieur gebruikt.

Shutter op maat en het interieur

Een shutter op maat past in elk interieur. Heb jij een landelijke uitstraling in je woning? Stap je binnen in een Scandinavische sfeer? Of is jouw interieur als kleurrijk te omschrijven? Door te kiezen voor onze shutters en deze geheel in jouw eigen stijl samen te stellen, passen Fractions altijd perfect bij de stijl die je wilt creëren. Kies voor Fractions in een vrolijke kleur voor een kleurrijke toevoeging. Of denk juist aan sfeervolle shutters in een zachte pasteltint. Natuurlijk kun je voor een moderne inrichting ook kiezen voor zwart of wit. Wil je weten hoe je kamer er met onze shutters uit komt te zien? Dan kun je bijvoorbeeld een moodboard samenstellen. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt voor je woonruimte.

Maten Fractions

Fractions zijn van hoogwaardige kwaliteit en kunnen in principe in elke maat gemaakt worden. Je moet er alleen rekening mee houden dat de maximale hoogte die we kunnen maken 300 cm is. Uit ervaring weten we dat dit eigenlijk voor de meeste inrichtingen meer dan voldoende is.

Afhankelijk van de grootte van het raamoppervlakte worden Fractions in een scharnierende variant of met een vouwrailsysteem geleverd. De panelen worden aan elkaar geschroefd om de breedte van het raam te overspannen. Het is afhankelijk van de breedte hoeveel panelen er gebruikt worden. We kunnen Fractions in een maximale breedte van 400 cm maken. Bij een breedte van maximaal 200 cm zullen we gebruik maken van de scharnierende variant. Voor een breedte tussen 200 cm en 400 cm wordt een vouwrailsysteem gebruikt waarmee de panelen worden begeleid.

Voorbeeld maten Fractions

Een shutter paneel is tussen de 20 cm en 50 cm breed. Dit is inclusief scharnieren en profielen. Er kunnen bij Fractions maximaal 4 panelen op maat aan elkaar gescharnierd worden, zowel links als rechts. Hierdoor kom je op maximaal 400 cm (2 x 4 panelen x 50 cm). De prijs voor shutters op maat is geheel afhankelijk van jouw wensen. De maten en het aantal panelen zijn van invloed op de prijs. Doordat Fractions shutters perfect op het kozijn bevestigd worden en op het kozijn aansluiten, geniet je ook van de isolerende werking van dit product. En naast raamdecoratie heeft het dus ook verduisterende capaciteiten.

Tip! Vraag eerst een adviesgesprek voor Fractions raamdecoratie aan of bezoek één van de Open dagen in de showroom. We nemen graag alle mogelijkheden met je door voor elk raam in huis!

Prijzen Shutters op maat

Wat kosten shutters? Doordat Fractions maatwerk zijn en shutters gemaakt worden volgens jouw specificaties, zijn de shutters prijzen afhankelijk van jouw wensen. Hierbij spelen natuurlijk de door jouw gewenste hoogte- en breedtematen voor deze shutters een rol. Als je een indicatie van de prijs wilt ontvangen, kun je via onze website makkelijk een prijsberekening aanvragen. Of download de prijslijst voor de prijs berekenen.

Eigen monteurs komen langs

Om te zorgen dat de shutters straks perfect passen, zullen onze specialisten de exacte maten komen opmeten, voordat de definitieve bestelling geplaatst wordt. Onze monteurs komen graag bij jou thuis langs. Wij fabriceren shutters van de hoogste kwaliteit, we adviseren dan ook altijd een specialist in de arm te nemen. Kom langs en bestel shutters via onze dealers, je vindt onze speciaal geselecteerde dealers door het hele land. Zo kun jij daarna direct genieten van voldoende privacy en de gewenste lichtinval. Vraag vooral een vrijblijvende offerte aan.

Verschil Fractions en houten shutters

Je komt in je zoektocht naar raamdecoratie verschillende typen shutters tegen, waaronder ook houten shutters en houten raamdecoratie. Wat zijn nu de verschillen tussen Fractions en houten shutters? Het grootste onderscheid is natuurlijk het gebruikte materiaal. Waar Fractions gemaakt worden van aluminium worden voor andere shutters verschillende houtsoorten gebruikt.

Fractions worden op maat gemaakt voor jouw ramen, waardoor iedere maat shutters mogelijk is. Houten shutters zie je vooral in standaard maten. Waar je verder bij de verschillen rekening mee moet houden, is dat houten shutters mogelijk minder geschikt zijn voor gebruik in vochtige ruimtes zoals de badkamers. Fractions shutters zijn geschikt voor gebruik in elke ruimte in de woning, door het duurzame aluminium dat gebruikt wordt om ze te fabriceren.

Shutters en houten jaloezieën

Naast houten shutters kom je ook houten jaloezieën tegen met horizontale lamellen. Deze worden nog wel eens met elkaar verward. Hierbij is het grootste verschil dat je Fractions kunt openklappen, terwijl dit bij jaloezieën niet mogelijk is. Verder is ook de bediening anders. Een houten jaloezie zul je normaal gesproken via een koordbediening kunnen aanpassen en niet via een verborgen bediening. Fractions daarentegen open en sluit je met zogenaamde verborgen scharnieren, deze verborgen bediening heeft zo zijn voordelen.

En houten jaloezieën werken vaak met lamellen, terwijl Fractions met panelen werkt. Al deze details bij elkaar, zorgen ervoor dat de metalen sfeervolle shutters van Fractions een exclusieve uitstraling geven aan je woonruimte ten opzichte van houten shutters.

Nog meer pluspunten van Fractions

Lichtinval en privacy

Met shutters regel je eenvoudig de lichtinval die via jouw ramen het huis binnenvalt. Met shutters op maat kun je een oplossing voor ieder type raam maken. Een van de vele voordelen van onze shutters is dat vrijwel elke maat gerealiseerd kan worden. Een ander voordeel van onze shutters, is het regelen van de lichtinval. Daarbij profiteer je van de mogelijkheid tot zonwering. Shutters zijn namelijk ook een mooie moderne optie voor meer privacy. Velen hebben liever geen last van pottenkijkers. Met mooie op maat gemaakte shutters is dat geen probleem. De luiken die afzonderlijk te bedienen zijn, bieden je alle privacy die je maar wenst. Kies daarom voor Fractions shutters.

Vaak wordt de vraag `Zijn shutters verduisterend?` gesteld. Net als andere raamdecoratie shutters zullen Fractions het zonlicht buiten houden. Over het algemeen geldt dat Fractions meer verduisterend zijn dan andere soorten (kunststof) shutters.

Toepassingen van Fractions

Fractions is de ideale oplossing op het gebied van raambekleding. Fractions shutters kun je zo goed als op ieder type raam (zelfs draai-kiepramen) als raambekleding monteren, maak je daar geen zorgen over! Dit komt ook doordat onze shutters volledig op maat worden gemaakt. Heb je speciale vormen ramen of schuine ramen? Neem dan even contact met ons op om te kijken wat mogelijk is.

Het voordeel van volledig op maat gemaakte shutters is dat ze in principe op ieder raam gemonteerd kunnen worden. Ben je op zoek naar shutter luiken voor speciale raamvormen? Neem dan vooral contact met ons op. We nemen graag samen de mogelijkheden door. En denken met jou mee welke raamdecoratie shutters het mooist aansluiten. Wie voor Fractions shutters gekozen heeft kiest voor mooie, moderne en sfeervolle raambekleding.

Voor ieder raam in elke ruimte

Raamshutters kunnen met gemak naar wens worden gemonteerd bij ieder kozijn. Daarnaast zijn onze producten ook geschikt voor alle verschillende ruimtes en situaties. Niet alleen in de woonkamer of slaapkamer staan ze prachtig met hun verborgen bediening. Je kunt Fractions ook in bijvoorbeeld de badkamer laten monteren. En onze shutters zijn geschikt voor in principe elk raam. Zelfs voor een draai kiepraam, grote ramen, brede ramen, maar ook voor openslaande deuren. Wist je trouwens dat je Frations op maat gemaakte shutters naast voor draai kiepramen ook heel goed voor openslaande deuren kunt gebruiken?

Ze kunnen in diverse ruimtes ook een verborgen functie hebben. Zo zullen ze niet enkel een praktische functie hebben in huis, maar onze producten kunnen ook verschillende esthetische functies vervullen zoals bijvoorbeeld de afwerking van de ramen in de woonkamer.

Shutters kopen

Wie kiest voor Fractions kiest voor de beste prijs kwaliteit verhouding. De mogelijkheid tot maatwerk met alle verschillende mogelijkheden van dien zorgen ervoor dat fractions raamshutters de beste optie is met betrekking tot raambekleding voor iedere ruimte. Maak de keuze voor shutters en er gaat een wereld voor je open! Witte shutters, zwarte shutters of shutters op maat in verschillende kleuren, het kan allemaal met Fractions. Een gespecialiseerde dealer bij jou in de buurt vertelt je graag meer over alle mogelijkheden.

Kunnen we je verder helpen?

Als je shutters kopen wil, zul je al snel merken dat shutters een complex type raamdecoratie zijn. Het is tenslotte belangrijk dat de maten van de ramen goed opgemeten worden zodat de shutter perfect op het raam aansluit en je een passende oplossing voor het raam ontvangt. Wil je meer weten over shutters op maat van Fractions? Neem dan vooral contact met ons op. We staan je graag te woord en bieden een uitstekende prijs kwaliteitsverhouding. Samen zorgen we ervoor dat je een passende maatwerk oplossing voor in jouw woning ontvangt, aansluitend bij jouw smaak en de inrichting van de kamer. Laat je inspireren en kies voor deze echte eyecatcher!

Veelgestelde vragen over shutters op maat

Ja, Fractions zijn altijd maatwerk shutters. Door shutters op maat te maken, weet je zeker dat ze perfect op jouw raam aansluiten. Als je door ons shutters op maat laten maken, produceren wij deze in onze fabriek in Nederland van de hoogste kwaliteit.

Als je er zeker van wilt zijn dat jouw raamdecoratie perfect op het raam aansluit, is het aan te raden om te kiezen voor maatwerk shutters. Hierbij worden shutters op maat gemaakt in afmetingen die precies passend zijn voor jouw raam.

Shutters op maat is een raamdecoratie gemaakt van aluminium. Je kunt zelf het design kiezen van de raampanelen en de kleur waarin deze uitgevoerd worden. Zo zorg je ervoor dat de maatwerk shutters perfect in jouw interieur passen. Doordat ze geheel op maat gemaakt worden, weet je zeker dat je een unieke raamdecoratie voor jouw woning kiest.

Om er zeker van te zijn dat de shutters op maat perfect passen, worden deze ingemeten door één van onze specialistische dealers. Zij kunnen je ook van advies voorzien over de vele mogelijkheden die er zijn met de designs en de kleuren.