Shutters op maat

Met de shutters op maat van Fractions.nl creër je een uniek sfeer in huis. Je bepaalt namelijk zelf de lichtinval en de privacy die je wenst in de kamer. De fashionable shutters op maat worden gemaakt van aluminum en zijn leverbaar in eigenlijk elk gewenste RAL kleur. Een afwerking met structuurlak helpt voor de krasbestendigheid.

De stevige structuur zorgt ervoor dat shutters tot 4 meter breed en 3 meter hoog mogelijk zijn. En Fractions kunnen naar eigen wens worden samengesteld. Zo kun je onder andere zelf het design, de kleur en het aantal shutters samenstellen. Hoe moeten jouw shutters op maat eruit zien? Ook de bediening met panelen in plaats van lamellen zorgt voor een strakke uitstraling.

In dit artikel vertellen we graag meer over:

  • Fractions raamdecoratie en jouw interieur
  • Maten voor een shutter op maat
  • Prijzen van shutters
  • Verschil tussen Fractions en andere shutters

Wat zijn Fractions shutters?

Shutters is de Engelse term voor luiken die je voor de ramen kunt gebruiken. Fractions shutters worden steeds populairder. Ze worden vooral gebruikt uiteraard als vorm van zonwering en voor privacy, maar het is vooral een luxe vorm van raambekleding. Luiken met verstelbare lamellen geven jouw woning voor je het weet een compleet andere uitstraling.

Shutters kunnen afzonderlijk worden bediend en daarmee is een shutter de perfecte manier voor het reguleren van zon- en lichtinval. Wanneer je shutters nog aan het overwegen bent, hoef je niet verder te zoeken. Fractions shutters zijn de beste optie op het gebied van raambekleding voor iedereen. Met Fractions shutters verander je jouw woning compleet in een mum van tijd!

Waarom shutters?

Velen hebben wellicht nog de vraag “Waarom zou ik kiezen voor Fractions shutters?”. Fractions shutters zijn vandaag de dag enorm populair als bekleding voor de ramen. Het zijn namelijk allang niet meer de ouderwetse binnenluiken zoals je misschien uit vroeger tijden kent.

Een shutter in alle ral kleuren mogelijk te bestellen kan een perfecte toevoeging zijn aan jouw huis. Fractions shutters zijn de moderne variant van luiken voor ramen en ze geven die hint naar vroeger, een mooie combinatie dus!

Vandaag de dag zijn shutters de meest populaire vorm van raambekleding. Een shutter geeft een mooie uitstraling met ook dat nostalgische effect. Wie kiest voor fractions shutters kiest voor een revolutionair luxeproduct. Ze hebben alles in zich. Ze zijn mooi stijlvol, hebben dus zowel praktische als esthetische functies, ze zijn onderhoudsarm en ze zijn bij ons in alle ral kleuren verkrijgbaar. Kies je voor shutters? Dan kies je voor een nieuwe vorm van luxe in jouw huis.

Duurzaam, Hollands fabricaat

Fractions zijn shutters op maat, die passend worden gemaakt voor jouw raam of deur. Ieder raam is tenslotte anders en heeft andere maten. Zo ontvang je een exclusief maatwerkproduct dat perfect in jouw interieur past en naadloos in het kozijn valt. Er zijn eigenlijk bijna geen beperkingen in de maatvoering en de vormgeving. Je kunt Fractions op (draaikiep)ramen, deuren, schuifpuien en sommige dakramen plaatsen, breed of smal. Wij fabriceren Fractions zelf in onze fabriek in Boxtel, Nederland. We gaan tijdens het produceren natuurlijk zorgvuldig met het product om en zorgen dat deze van hoge kwaliteit is.

Unieke raamdecoratie

Doordat Fractions op maat gemaakt worden volgens jouw wensen in kleur en maten, ontvang je een uniek product. En geen kant-en-klaar standaard product. Het is niet verwonderlijk dat shutters steeds populairder worden als raamdecoratie in huis. Naast een stijlvolle uitstraling werken ze ook als zonwering en bieden ze privacy. De tijd dat shutters logge panelen waren voor de ramen zijn voorbij. Fractions zijn een revolutionair luxe product. Je kunt de luiken in- en uitklappen, daarnaast kun je ook zelf de lichtinval per paneel bepalen. Onze producten zullen zeker in het oog springen en de kamer een make-over geven. Verder bestaat onze collectie bestaat uit diverse modellen, met elk een eigen uitstraling. Zo vind je in onze collectie altijd een ontwerp dat aansluit bij jouw smaak en interieur, ook als je bijvoorbeeld speciale vormen in het interieur gebruikt.

Shutter op maat en het interieur

Een shutter op maat past in elk interieur. Heb jij een landelijke uitstraling in je woning? Stap je binnen in een Scandinavische sfeer? Of is jouw interieur als kleurrijk te omschrijven? Door te kiezen voor onze shutters en deze geheel in jouw eigen stijl samen te stellen, passen Fractions altijd perfect bij de stijl die je wilt creëren. Kies voor Fractions in een vrolijke kleur voor een kleurrijke toevoeging. Of denk juist aan sfeervolle shutters in een zachte pasteltint. Natuurlijk kun je voor een moderne inrichting ook kiezen voor zwart of wit. Wil je weten hoe je kamer er met onze shutters uit komt te zien? Dan kun je bijvoorbeeld een moodboard samenstellen.

Maten Fractions

Fractions kunnen in principe in elke maat gemaakt worden. Je moet er alleen rekening mee houden dat de maximale hoogte die we kunnen maken 300 cm is. Uit ervaring weten we dat dit eigenlijk voor de meeste inrichtingen meer dan voldoende is.

Afhankelijk van de grootte van het raamoppervlakte worden Fractions in een scharnierende variant of met een vouwrailsysteem geleverd. De panelen worden aan elkaar geschroefd om de breedte van het raam te overspannen. Het is afhankelijk van de breedte hoeveel panelen er gebruikt worden. We kunnen Fractions in een maximale breedte van 400 cm maken. Bij een breedte van maximaal 200 cm zullen we gebruik maken van de scharnierende variant. Voor een breedte tussen 200 cm en 400 cm wordt een vouwrailsysteem gebruikt waarmee de panelen worden begeleid.

Voorbeeld maten Fractions

Een shutter paneel is tussen de 20 cm en 50 cm breed. Dit is inclusief scharnieren en profielen. Er kunnen bij Fractions maximaal 4 panelen op maat aan elkaar gescharnierd worden, zowel links als rechts. Hierdoor kom je op maximaal 400 cm (2 x 4 panelen x 50 cm). De prijs voor shutters op maat is geheel afhankelijk van jouw wensen. De maten en het aantal panelen zijn van invloed op de prijs. Doordat Fractions perfect op het kozijn aansluiten, geniet je ook van de isolerende werking van dit product. En naast raamdecoratie heeft het dus ook verduisterende capaciteiten.

Tip! Vraag eerst een adviesgesprek voor Fractions raamdecoratie aan of bezoek één van de Open dagen in de showroom. We nemen graag alle mogelijkheden met je door voor elk raam in huis!

Prijzen Shutters op maat

Doordat Fractions maatwerk zijn, is de prijs afhankelijk van jouw wensen. Hierbij spelen natuurlijk de door jouw gewenste hoogte- en breedtematen voor deze shutters een rol. Als je een indicatie van de prijs wilt ontvangen, kun je via onze website makkelijk een prijsberekening aanvragen. Of download de prijslijst. Om te zorgen dat de shutters straks perfect passen, zullen onze specialisten de exacte maten komen opmeten, voordat de definitieve bestelling geplaatst wordt. Wij fabriceren shutters van de hoogste kwaliteit dus zijn wat meten en monteren daarin het meest nauwkeurig, we adviseren dan ook altijd een specialist ind e arm te nemen.

Verschil Fractions en houten shutters

Je komt in je zoektocht naar shutters ook houten shutters tegen. Wat zijn nu de verschillen tussen Fractions en houten shutters? Het grootste onderscheid is natuurlijk het gebruikte materiaal. Waar Fractions gemaakt worden van aluminium wordt voor de andere shutters een houtsoort gebruikt.

Fractions worden op maat gemaakt voor jouw ramen, houten shutters kun je in zowel standaard maten als op maat gemaakt vinden. Waar je verder bij de verschillen rekening mee moet houden, is dat houten shutters mogelijk minder geschikt zijn voor gebruik in vochtige ruimtes zoals de badkamers. Fractions shutters zijn geschikt voor gebruik in elke ruimte in de woning, door het duurzame aluminium dat gebruikt wordt om ze te fabriceren.

Shutters en houten jaloezieën

Naast houten shutters kom je ook houten jaloezieën tegen. Hierbij is het grootste verschil dat je Fractions kunt openklappen, terwijl dit bij jaloezieën niet mogelijk is. Verder is ook de bediening anders. Een houten jaloezie zul je normaal gesproken via een koordbediening kunnen aanpassen en niet via een verborgen bediening. Fractions daarentegen open en sluit je met zogenaamde blinde scharnieren, deze verborgen bediening heeft zo zijn voordelen. En houten jaloezieën werken vaak met lamellen, terwijl Fractions met panelen werkt.

Nog meer pluspunten van Fractions

Lichtinval en privacy

Met shutters regel je eenvoudig de lichtinval die via jouw ramen het huis binnenvalt. Met shutters op maat is ook hier een oplossing ieder type raam. Elke maat shutters kan worden gerealiseerd. Het voordeel van het regelen van de lichtinval is niet alleen dat je profiteert van de mogelijkheid tot zonwering. Shutters zijn namelijk ook een mooie moderne optie voor meer privacy. Velen hebben liever geen last van pottenkijkers. Met mooie op maat gemaakte shutters is dat geen probleem. De luiken die afzonderlijk te bedienen zijn, bieden je alle privacy die je maar wenst. Kies daarom voor Fractions shutters.

Toepassingen van Fractions

Fractions is de beste optie optie op het gebied van raambekleding. Fractions kun je zo goed als op ieder type raam als raambekleding monteren, maak je daar geen zorgen over! Dit komt ook doordat onze shutters volledig op maat worden gemaakt.
Het voordeel van volledig op maat gemaakte shutters is dat ze in allerlei speciale vormen en op ieder raam gemonteerd kunnen worden. Wie voor Fractions shutters gekozen heeft kiest voor mooie, moderne en sfeervolle raambekleding.

Voor ieder raam in elke ruimte

Raamshutters kunnen met gemak naar wens worden gemonteerd bij ieder kozijn. Daarnaast zijn onze producten ook geschikt voor alle verschillende ruimtes en situaties. Niet alleen in de woonkamer of slaapkamer staan ze prachtig, je kunt Fractions ook in bijvoorbeeld de badkamer laten monteren. En onze shutters zijn geschikt voor in principe elk raam.

Ze kunnen in diverse ruimtes ook een verborgen functie hebben. Zo zullen ze niet enkel een praktische functie hebben in huis, maar onze producten kunnen ook verschillende esthetische functies vervullen zoals bijvoorbeeld de afwerking van de ramen in de woonkamer.

Onze shutters

Wie kiest voor Fractions kiest voor kwaliteit. De mogelijkheid tot maatwerk met alle verschillende mogelijkheden van dien zorgen ervoor dat fractions raamshutters de beste optie is met betrekking tot raambekleding. Maak de keuze voor shutters en er gaat een wereld voor je open!

Kunnen we je verder helpen?

Als je shutters kopen wil, zul je al snel merken dat shutters een complex type raamdecoratie zijn. Het is tenslotte belangrijk dat de maten van de ramen goed opgemeten worden zodat de shutter perfect op het raam aansluit. Wil je meer weten over shutters op maat van Fractions? Neem dan vooral contact met ons op. We staan je graag te woord. Samen zorgen we ervoor dat je een passende maatwerk oplossing voor in jouw woning ontvangt, aansluitend bij jouw smaak en de inrichting van de kamer.

Veelgestelde vragen over shutters op maat

Ja, Fractions zijn altijd maatwerk shutters. Door shutters op maat te maken, weet je zeker dat ze perfect op jouw raam aansluiten. Als je door ons shutters op maat laten maken, produceren wij deze in onze fabriek in Nederland van de hoogste kwaliteit.

Als je er zeker van wilt zijn dat jouw raamdecoratie perfect op het raam aansluit, is het aan te raden om te kiezen voor maatwerk shutters. Hierbij worden shutters op maat gemaakt in afmetingen die precies passend zijn voor jouw raam.

Shutters op maat is een raamdecoratie gemaakt van aluminium. Je kunt zelf het design kiezen van de raampanelen en de kleur waarin deze uitgevoerd worden. Zo zorg je ervoor dat de maatwerk shutters perfect in jouw interieur passen. Doordat ze geheel op maat gemaakt worden, weet je zeker dat je een unieke raamdecoratie voor jouw woning kiest.

Om er zeker van te zijn dat de shutters op maat perfect passen, worden deze ingemeten door één van onze specialistische dealers. Zij kunnen je ook van advies voorzien over de vele mogelijkheden die er zijn met de designs en de kleuren.