Shutters raam voor een unieke sfeer in huis

14-08-2023

Met onze Fractions raamdecoratie shutters creëer je in iedere ruimte een unieke en geheel eigen sfeer. Je bepaalt zelf welke ambiance ze aan je huis geven. In de zomer houden shutters op maat de warmte buiten en in de winter houden ze het huis lekker knus en gezellig. Overdag kun je ze wagenwijd open zetten voor veel lichtinval in huis.

En wanneer het donker wordt kunnen de verstelbare lamellen van de shutters verduisterend werken en geven ze privacy en een veilig gevoel. Fractions shutters op maat hebben ook vele voordelen ten opzichte van houten shutters. Wij nemen het allemaal met je door en vertellen je waarom Fractions de ideale raamdecoratie is!

Review score:
5 sterren
Eigen meet- en
montage service
Snelle
levertijden
Maatwerk
uit Holland

Fractions raamdecoratie shutters, waarvan zijn onze shutters gemaakt?

De shutters op maat van Fractions zijn gemaakt van twee aluminium platen met daarin uitsparingen voor de lichtinval. Deze aluminium platen zijn vrij dun en lichtgewicht waardoor onze shutters perfect voor ieder type raam geplaatst kunnen worden. Daarnaast zijn de raamshutters voorzien van een poedercoating.

Dat maakt dat ze krasbestendig zijn en dat ze jarenlang kleurvast blijven. Daarnaast zijn aluminium en kunststof shutters in tegenstelling tot bijvoorbeeld jaloezieën of houten shutters wel vormvast.

Dat betekent dat ze niet van vorm veranderen door warmte of kou. Daarmee werken onze sfeervolle shutters dus ook prima binnen vochtige ruimtes. Een bijkomend voordeel is dat aluminium uitstekend te recyclen is. Dus met onze shutters kun je ook het milieu een plezier doen!

Voordelen ten opzichte van houten shutters

Fractions aluminium shutters zijn de ideale oplossing voor iedereen. Ze hebben een luxe uitstraling en robuuste uitstraling, dus de shutters passen perfect bij een modern interieur en onze verschillende typen shutters op maat gaan heel lang mee.

Een nog altijd veel gemaakte keuze zijn de shutters en jaloezieën van verschillende houtsoorten. Wat zijn de voordelen ten opzichte van houten shutters en jaloezieën? Dat leggen we je haarfijn uit!

- Aluminium jaloezieën kunnen beter verduisteren want de lamellen sluiten beter.

- De lamellen lopen licht en zijn daarmee veel dunner dan houten jaloezieën.

- Hout reageert op vochtigheid, dat doet aluminium niet. Daarmee is aluminium een betere optie voor vochtige ruimtes zoals bijvoorbeeld de badkamer.

- Er is meer mogelijk met aluminium designs. Er is met Fractions shutters een passende oplossing te vinden voor iedere klant. Laat je inspireren door de diverse designs op onze website!

- Geschikt voor ieder type raam en ook voor openslaande deuren.

- De lamellen kun je openen en sluiten met een verborgen bediening om zelf de hoeveelheid lichtinval te bepalen.

- Verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals witte shutters, zwarte shutters of iedere andere RAL-kleur.

Voor welke ramen zijn de shutters geschikt?

Fractions kun je binnen gebruiken en ze zijn in principe geschikt voor alle ramen. Het enige waar je rekening mee hoeft te houden, is dat de shutters maximaal 300 cm hoog zijn en 400 cm breed. Daarbinnen zijn de mogelijkheden eindeloos.

Mocht jouw raam een grotere afmeting hebben, kun je natuurlijk meerdere Fractions combineren. Je kunt de shutters plaatsen voor draai- of kiep ramen, deuren, schuifdeuren en sommige dakramen. Zo ben je overal verzekerd van voldoende privacy en een mooie toevoeging in elke kamer.

Fractions shutters en draai kiepraam

Ook krijgen we vaak de vraag of Fractions shutters wel de beste raamdecoratie is voor draai kiepramen. Dit zijn toch speciale raamvormen waar andere eisen voor nodig zijn. Maar we kunnen je geruststellen. Zoals gezegd is alles bij ons mogelijk.

Fractions shutters, echt alles is mogelijk!

Kleine of grote raampartijen, ronde ramen, grote ramen, diverse lamelbreedtes, verborgen bediening, verschillende kleuren (witte shutters, zwarte shutters of iedere andere RAL-kleur). Fractions biedt het voordeel dat alle shutters op maat gemaakt zijn. Daarmee heb jij een type shutter met een exclusieve uitstraling die precies bij jouw interieur past.

Voor welke ruimtes zijn de raam shutters geschikt?

Het mooie aan de raamshutters van Fractions is dat je ze in elke ruimte in het huis kunt plaatsen. Dit komt doordat er gebruik wordt gemaakt van aluminium. Een materiaal dat zeer vormvast is. Aluminium zet niet uit bij warmte of vochtigheid.

De lak waarmee het aluminium wordt behandeld, zorgt er ook nog eens voor dat de raamshutters beschermd zijn tegen vocht, UV-licht en krassen. Hierdoor kun je Fractions zelfs plaatsen in een badkamer. En doordat je zelf het ontwerp kunt samenstellen, passen de raamshutters altijd perfect in jouw interieur, bijvoorbeeld in de woonkamer en deslaapkamer

Kies voor de hoogste kwaliteit

In plaats van houten shutters, kunststof shutters of houten jaloezieën, kun je ook kiezen voor hoogwaardige kwaliteit Fractions, volledig gemaakt van aluminium.

Deze worden geheel op maat gemaakt, in het patroon en je favoriete kleur (iedere RAL-kleur) die je zelf kiest. Zo zullen ze perfect in jouw interieur passen. Als je op zoek bent naar een mooie raamdecoratie moet je zeker de mogelijkheden met Fractions eens bekijken!

Duurzame shutters raamdecoratie

Doordat er bij onze moderne variant shutters ramen gebruik wordt gemaakt van aluminium, heb je een product in huis waar je jarenlang van kunt genieten, zonder dat er kleurverandering plaats vindt. Wij leveren shutters ramen die perfect passen bij jouw interieur, je haalt een echte eyecatcher in huis! Wij meten, produceren en monteren allemaal volledig op maat, zodat het altijd perfect past. Het monteren van shutters is afhankelijk van het soort raam. Soms worden shutters in het kozijn bevestigd, maar dit is niet altijd het geval. Afhankelijk van het type raam kunnen ze ook op het raam zelf bevestigd worden.

Lamellen waarmee je makkelijk met de gewenste stand zelf de ambiance in huis bepaalt. Ook voorzien wie je graag van deskundig advies we zorgen ervoor dat shutters altijd volledig aan jouw wensen voldoen.

Over 10 jaar past deze raambekleding nog net zo goed als nu. Dit komt doordat aluminium zeer vormvast is. En de lak die gebruikt worden op de shutters zijn UV- bestendig en reageren niet op vocht of temperatuur.

Het product zet niet uit of krimpt niet door warmte. En aluminium is een prima product om te recyclen, dus het milieu is er ook blij mee!

Waarom wij het inmeten van de raamshutters aan professionals overlaten

Fractions worden voor jouw raam geheel op maat gemaakt. Om het proces van inmeten tot plaatsing zo optimaal mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk om alles door een professional te laten doen. Het klinkt eenvoudig, maar het inmeten en plaatsen van shutters is echt een vak apart.

Daarnaast is het belangrijk dat het raam waar de shutter voor geplaatst wordt functioneel blijft. Of het nu een kiep-kantel systeem is of een draaisysteem, de ramen moeten wel open en dicht kunnen. Ook grote ramen! Verder is het belangrijk dat het aantal Fractions een symmetrische verdeling heeft voor een mooi en rustig aangezicht. Het enige dat je hoeft te doen is een dealer in de buurt zoeken en de rest wordt voor jou geregeld.

Unieke uitstraling en designs met shutters raambekleding

De shutters raamdecoratie zorgt door het unieke design voor een prachtige sfeer in huis.

Naast dat ze functioneel zijn, zorgen ze voor een prachtig schouwspel van licht in je woning. Doordat de sleuven op een bepaalde manier in het aluminium zijn geknepen, weerkaatst het licht niet op je raamdecoratie, maar valt het licht rechtstreeks in de kamer van je woning. De verborgen bediening zorgt ervoor dat niets afleidt van de prachtige lichtshow.

De Fractions shutters raambekleding zijn te verkrijgen in verschillende ontwerpen en maten, zodat jij een uniek ontwerp kunt samenstellen, die perfect aansluit op de rest van je interieur. Of je ze nu in de woonkamer, keuken of bijvoorbeeld slaapkamer plaatst.

Stel je eigen ontwerp samen

Onze shutters worden op maat gemaakt en kun je samenstellen op een dusdanige manier dat ze perfect samen gaan met het interieur.  En de stijl die je in huis wilt creëren. In de maatvoering en de vormgeving zijn er eigenlijk geen beperkingen te bedenken. Je ontvangt altijd shutters op maat die exact geschikt zijn voor jouw raam. Onze shutters ramen passen dus altijd en helemaal volgens jouw wensen. Je kunt ze ook heel goed voor bijvoorbeeld openslaande deuren plaatsen.

Onze shutters op maat zijn geen standaard kant-en-klaar product. Hierdoor kun je ook je eigen kleur en ontwerp kiezen. De mogelijkheden zijn eindeloos waardoor het de ideale oplossing is voor bij jou thuis.

Veelgestelde vragen over Fractions als raamdecoratie

Zijn de shutters geschikt voor ieder type raam of deur?
Ja, de shutters van Fractions worden volledig op maat gemaakt voor alle soorten ramen en deuren, inclusief draai-kiepramen, schuine ramen, openslaande deuren en schuifpuien.

Hoe werken Fractions?
De Fractions kunnen geheel geopend en gesloten worden door gebruik te maken van de zogenaamde ‘blinde’ scharnieren. Door de lichtsleuven groter of kleiner te maken wordt de lichtinval en het gevoel van privacy gemanipuleerd. Je creëert steeds zelf weer de sfeer!

Wat zijn Fractions precies?
Fractions zijn op maat gemaakte aluminium shutters die een nieuwe dimensie van zonlicht in je huis bieden. Met de verschillende designs kun je fantastische lichteffecten creëren. Ze zijn overigens verkrijgbaar in alle RAL-kleuren en kunnen ook uitstekend gebruikt worden als binnenzonwering.

Veelgestelde vragen

Zijn Fractions lichtdicht

De scharnieren van Fractions zijn lichtdicht. Er zijn kieren mogelijk aan de onderzijde, of er kan licht bij de sleuven naar binnen komen. Bij lichtere kleuren is dit beter zichtbaar dan bij donkere kleuren. Daarmee weren Fractions het licht wel iets beter de meeste andere raamdecoratie.

Wat zijn de kosten van Fractions

Hier kunt u de complete prijslijst downloaden. Let op! Fractions zijn maatwerkproducten, de prijslijst is uitgebreid en biedt vele mogelijkheden. We adviseren daarom via de website een prijsindicatie op te vragen voor uw maten. U kunt de gewenste maten daar via het contactformulier invullen en dan nemen we spoedig contact met u op.

U kunt voor een definitieve offerte op maat ook terecht bij een van onze geselecteerde Fractions dealers of bij onze klantenservice (info@fractions.nl)

Welke modellen zijn er

Je kunt kiezen uit 7 verschillende patronen. Daarnaast kun je kiezen uit een hoogte van 20, 30, 40 en 50 mm. De dealers zullen een advies uitbrengen op basis van het raamoppervlak en de gekozen kleur. In de showroom in Boxtel, het ETC design Centre in Culemborg of op wisselende andere plekken zoals beurzen, kun je inspiratie opdoen en alle modellen en toepassingen bekijken.

Waar kan ik Fractions bekijken

Hier kun je Fractions bekijken en beleven:

– Bij één van de exclusieve dealers in Nederland. Kijk op de kaart.

– In onze exclusieve showroom in Boxtel, geopend op afspraak. Schouwrooij 1 / 5281 RE Boxtel / Email: info@fractions.nl /Tel: 0411-677865

– Tijdens Speciale events of Open Huis dagen. Bekijk ze hier. We delen ze ook via Facebook of de nieuwsbrief. Schrijf je in!

– Op beurzen zoals VT Wonen of de LXRY en in diverse exclusieve showrooms (zoals Maretti Lightning of Tortu), informeer bij de klantenservice (0411-677865).

Kunnen bij een open raam of deur

Fractions worden op hun plaats gehouden door magneten, dus bij voldoende winddruk waaien Fractions open als de sleuven gesloten zijn.

Zijn Fractions geschikt voor op draaikiepramen

Ja! Omdat Fractions zo dun zijn kunnen ze op het draaikiepraam gemonteerd worden, en soms zelfs in de glaslatten. Omdat ze zo dun zijn passen ze vaak ook achter de handgreep. De magneten houden de panelen op hun plek als het draaikiepraam op de kiepstand staat.

Wat is de maximale grootte/hoogte die mogelijk is

Fractions worden in scharnierende variant of vouwrailsysteem geleverd. Dit is afhankelijk van de grootte van het raamoppervlak. Fractions bestaan uit panelen die aan elkaar geschroefd zijn en daarmee de breedte van de opening over spannen. Afhankelijk van de breedte kom je uit op 2 of meer panelen. Voor grote oppervlaktes wordt er ook een vouwrailsysteem ingezet waarmee de panelen worden begeleid.

Een paneel is minimaal 20 cm breed incl. scharnieren en profielen en maximaal 50 cm breed incl. scharnieren en profielen. Er kunnen maximaal 4 panelen aan elkaar scharnieren, en dat kan zowel links als rechts, dus 2x4x50 cm= maximaal 400 cm breedte bij de vouwschuif oplossing. Voor de scharnierende versie geldt een maximale breedte van 200 cm.

De maximale hoogte is altijd 300 cm.

Zijn Fractions inbraakwerend

Nee, Fractions kunnen eenvoudig open scharnieren.

Schouwrooij 1 in Boxtel
Kom en beleef Fractions tijdens onze

Open Zondagen

Neem gerust contact met ons op

Heeft u een vraag, wens of probleem? Neem dan gerust contact met ons op middels het contactformulier. Twee zondagen per maand is er ook Open Dag in Boxtel, kies je tijd meteen hier.