Shutters raam voor een unieke sfeer in huis

Met onze Fractions raamdecoratie shutters creëer je in iedere ruimte een unieke en geheel eigen sfeer. Je bepaalt zelf welke ambiance ze aan je huis geven. In de zomer houden shutters op maat de warmte buiten en in de winter houden ze het huis lekker knus en gezellig. Overdag kun je ze wagenwijd open zetten voor veel lichtinval in huis.

En wanneer het donker wordt kunnen de verstelbare lamellen van de shutters verduisterend werken en geven ze privacy en een veilig gevoel. Fractions shutters hebben ook vele voordelen ten opzichte van houten shutters. Wij nemen het allemaal met je door en vertellen je waarom Fractions de ideale raamdecoratie is!

Fractions raamdecoratie shutters, waarvan zijn ze gemaakt?

De shutters van Fractions zijn gemaakt van twee aluminium platen met daarin uitsparingen voor de lichtinval. Deze aluminium platen zijn vrij dun en lichtgewicht waardoor onze shutters perfect voor ieder type raam geplaatst kunnen worden. Daarnaast zijn de raamshutters voorzien van een poedercoating.

Dat maakt dat ze krasbestendig zijn en dat ze jarenlang kleurvast blijven. Daarnaast zijn aluminium en kunststof shutters in tegenstelling tot bijvoorbeeld houten jaloezieën of houten shutters wel vormvast.

Dat betekent dat ze niet van vorm veranderen door warmte of kou. Daarmee werken onze sfeervolle shutters dus ook prima binnen vochtige ruimtes. Een bijkomend voordeel is dat aluminium uitstekend te recyclen is. Dus met onze shutters kun je ook het milieu een plezier doen!

Voordelen ten opzichte van houten shutters

Fractions aluminium shutters zijn de perfecte oplossing voor iedereen. Ze hebben een luxe uitstraling, passen perfect bij een modern interieur en onze verschillende typen shutters op maat gaan heel lang mee.

Een nog altijd veel gemaakte keuze zijn de shutters en jaloezieën van verschillende houtsoorten. Wat zijn de voordelen ten opzichte van houten shutters en houten jaloezieën? Dat leggen we je haarfijn uit!

  • Aluminium jaloezieën kunnen beter verduisteren want de lamellen sluiten beter.
  • De lamellen lopen licht en zijn daarmee veel dunner dan houten jaloezieën.
  • Hout reageert op vochtigheid, dat doet aluminium niet. Daarmee is aluminium een betere optie voor bijvoorbeeld de badkamer.
  • Er is meer mogelijk met aluminium designs. Er is met Fractions shutters een passende oplossing te vinden voor iedere klant. Laat je inspireren door de diverse designs op onze website!

Voor welke ramen zijn de shutters geschikt?

Fractions kun je binnen gebruiken en ze zijn in principe geschikt voor alle ramen. Het enige waar je rekening mee hoeft te houden, is dat de shutters maximaal 300 cm hoog zijn en 400 cm breed. Daarbinnen zijn de mogelijkheden eindeloos.

Mocht jouw raam een grotere afmeting hebben, kun je natuurlijk meerdere Fractions combineren. Je kunt de shutters plaatsen voor draai- of kiep ramen, deuren, schuifdeuren en sommige dakramen. Zo ben je overal verzekerd van voldoende privacy en een mooie sfeer in elke kamer.

Fractions shutters en draai kiepraam

Ook krijgen we vaak de vraag of Fractions shutters wel de beste raamdecoratie is voor draai kiepramen. Dit zijn toch speciale raamvormen waar andere eisen voor nodig zijn.

Maar we kunnen je geruststellen. Zoals gezegd is alles bij ons mogelijk.

Fractions shutters, echt alles is mogelijk!

Kleine of grote raampartijen, ronde ramen, diverse lamelbreedtes, verborgen bediening, verschillende kleuren (witte shutters, zwarte shutters of iedere andere RAL kleur). Shutters kopen bij Fractions komt met het voordeel dat alle shutters volledig gemaakt zijn op maat. Daarmee heb jij een shutter met een stijlvolle uitstraling die precies bij jouw interieur past.

Voor welke ruimtes zijn de raam shutters geschikt?

Het mooie aan de raamshutters van Fractions is dat je ze in elke ruimte in het huis kunt plaatsen. Dit komt doordat er gebruik wordt gemaakt van aluminium. Een materiaal dat zeer vormvast is. Aluminium zet niet uit bij warmte of vochtigheid.

De lak waarmee het aluminium wordt behandeld, zorgt er ook nog eens voor dat de raamshutters beschermd zijn tegen vocht, UV-licht en krassen. Hierdoor kun je Fractions zelfs plaatsen in een badkamer. En doordat je zelf het ontwerp kunt samenstellen, passen de raamshutters altijd perfect in jouw interieur, bijvoorbeeld in de woonkamer en de slaapkamer

Kies voor hoogwaardige kwaliteit

In plaats van houten shutters, kunststof shutters of houten jaloezieën, kun je ook kiezen voor hoogwaardige kwaliteit Fractions, gemaakt van aluminium.

Deze worden geheel op maat gemaakt, in het patroon en de kleur die je zelf kiest. Zo zullen ze perfect in jouw interieur passen. Als je op zoek bent naar een mooie raamdecoratie moet je zeker de mogelijkheden met Fractions eens bekijken!

Duurzame shutters raamdecoratie

Doordat er bij onze moderne variant shutters gebruik wordt gemaakt van aluminium, heb je een product in huis waar je jarenlang van kunt genieten, zonder dat er kleurverandering plaats vindt. Wij leveren shutters die perfect passen bij jouw interieur, je haalt een echte eyecatcher in huis! Wij meten, produceren en monteren allemaal volledig op maat.

Lamellen waarmee je makkelijk met de gewenste stand zelf de ambiance in huis bepaalt. Ook voorzien wie je graag van deskundig advies om ervoor te zorgen dat shutters altijd volledig aan jouw wensen voldoen.

Over 10 jaar past deze raambekleding nog net zo goed als nu. Dit komt doordat aluminium zeer vormvast is. En de lak die gebruikt worden op de shutters zijn UV- bestendig en reageren niet op vocht of temperatuur.

Het product zet niet uit of krimpt niet door warmte. En aluminium is een prima product om te recyclen, dus het milieu is er ook blij mee!

Waarom wij het inmeten van de raamshutters aan professionals overlaten

Fractions worden voor jouw raam geheel op maat gemaakt. Om het proces van inmeten tot plaatsing zo optimaal mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk om alles door een professional te laten doen. Het klinkt eenvoudig, maar het inmeten en plaatsen van shutters is echt een vak apart.

Daarnaast is het belangrijk dat het raam waar de shutter voor geplaatst wordt functioneel blijft. Of het nu een kiep-kantel systeem is of een draaisysteem, de ramen moeten wel open en dicht kunnen. Ook grote ramen! Verder is het belangrijk dat het aantal Fractions een symmetrische verdeling heeft voor een mooi en rustig aangezicht. Het enige dat je hoeft te doen is een dealer in de buurt zoeken en de rest wordt voor jou geregeld.

Unieke uitstraling en designs met shutters raambekleding

De shutters raamdecoratie zorgt door het unieke design voor een prachtige sfeer in huis.

Naast dat ze functioneel zijn, zorgen ze voor een prachtig schouwspel van licht in je woning. Doordat de sleuven op een bepaalde manier in het aluminium zijn geknepen, weerkaatst het licht niet op je raamdecoratie, maar valt het licht rechtstreeks in de kamer van je woning.

De Fractions shutters raambekleding zijn te verkrijgen in verschillende ontwerpen en maten, zodat jij een uniek ontwerp kunt samenstellen, die perfect aansluit op de rest van je interieur. Of je ze nu in de woonkamer, keuken of bijvoorbeeld slaapkamer plaatst.

Stel je eigen ontwerp samen

De raambekleding shutters kun je samenstellen op een dusdanige manier dat ze perfect samen gaan met het interieur.  En de stijl die je in huis wilt creëren. In de maatvoering en de vormgeving zijn er eigenlijk geen beperkingen te bedenken. Je ontvangt altijd een product dat precies op maat is gemaakt voor jouw raam. Volgens jouw wensen. Je kunt ze ook heel goed voor bijvoorbeeld openslaande deuren plaatsen.

Het is geen standaard kant-en-klaar product. Hierdoor kun je ook je eigen kleur en ontwerp kiezen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Veelgestelde vragen over Fractions als raamdecoratie

Ja, de shutters van Fractions worden volledig op maat gemaakt voor alle soorten ramen en deuren, inclusief draai-kiepramen, schuine ramen, openslaande deuren en schuifpuien.

De Fractions kunnen geheel geopend en gesloten worden door gebruik te maken van de zogenaamde ‘blinde’ scharnieren. Door de lichtsleuven groter of kleiner te maken wordt de lichtinval en het gevoel van privacy gemanipuleerd. Je creëert steeds zelf weer de sfeer!

Fractions zijn op maat gemaakte aluminium shutters die een nieuwe dimensie van zonlicht in je huis bieden. Met de verschillende designs kun je fantastische lichteffecten creëren. Ze zijn overigens verkrijgbaar in alle RAL-kleuren en kunnen ook uitstekend gebruikt worden als binnenzonwering.