Shutters schoonmaken

Eén van de minst leuke dingen in huis is schoonmaken. En raambekleding onderhouden is al helemaal geen prettige activiteit. Gordijnen moeten gestoomd worden en dan ben je ze een tijdje kwijt, jaloezieën zijn zo smal dat er niets tussen kan. Houten shutters zijn vrij log en ook niet makkelijk af te nemen. En zo is het bij de vele soorten raambekleding wel iets. Maar….. aluminium shutters van Fractions zijn anders en super makkelijk in het onderhoud. Dus de assepoesters onder ons raden we aan snel verder te lezen en rond te kijken op onze website naar de prachtige en praktische oplossingen. Shutters schoonmaken wordt met Fractions een eitje waar je weinig tijd aan kwijt bent.

Fractions: vlak liggen = weinig stof

Doordat Fractions geen vlakliggende lamellen hebben zullen ze niet zoveel vuil en stof verzamelen. Fractions bestaan uit twee platen die je met een schuifmechanisme verticaal dicht schuift. Dit zorgt er bij het onderhoud voor dat er makkelijk een doekje overheen kan. En er geen stofresten ergens achterblijven waar je niet bij kon! Ideaal dus. En shutters schoonmaken is hierdoor erg makkelijk. Voor mensen met een stof allergie (huisstofmijt bijvoorbeeld) is dit ook een prettige bijkomstigheid.

Hoe shutters schoonmaken

Fractions kun je met een licht schoonmaakmiddel en een microvezeldoek makkelijk afnemen. Pas alleen op dat je Fractions niet kletsnat poetst en dat je geen schuurmiddel gebruikt. Shutters schoonmaken was nog nooit zo eenvoudig. Over het algemeen is het voldoende om de shutters één keer per maand stofvrij te maken. Zo zorg je ervoor dat er geen vuil aan de Fractions gaan hechten.

Voordelen Fractions

Naast dit onderhoudsvriendelijke aspect bieden Fractions ten opzichte van traditionele houten shutters nog meer voordelen:

  • Aluminium is sterker 
  • Minder stijf en heeft dus meer vormvrijheid
  • Sluit beter
  • Vochtbestendiger en UV-bestendiger dan hout
  • Hogere hergebruikwaarde en dus duurzamer
  • Houten shutters brengen veelal een koloniale sfeer met zich mee, dit past niet bij alle inrichtingsstijlen
  • Onderhoudsvriendelijker, hout vergaart sneller vuil en stof

Zoek een dealer bij jou in de buurt om zelf de bijzondere ontwerpen van Fractions te bekijken.