Shutters schoonmaken

Nieuws
08-09-2023

Eén van de minst leuke dingen in huis is schoonmaken. En raambekleding onderhouden is al helemaal geen prettige activiteit. Gordijnen moeten gestoomd worden en dan ben je ze een tijdje kwijt, de ruimte tussen de lamellen van jaloezieën zijn zo smal dat er niets tussen kan. De lamellen van houten shutters zijn vrij log en ook niet makkelijk af te nemen. En zo is het bij de vele soorten raambekleding wel iets. Maar….. aluminium shutters van Fractions zijn anders en super makkelijk in het onderhoud.

Review score:
5 sterren
Eigen meet- en
montage service
Snelle
levertijden
Maatwerk
uit Holland

Waarmee kun je Fractions shutters schoonmaken?

Om ervoor te zorgen dat je Fractions shutters er netjes uitzien is het belangrijk dat je de juiste schoonmaakmiddelen gebruikt. Er zijn een aantal manieren waarop je ze kunt schoonmaken.

Bekijk projecten

Vochtig doekje

We raden je aan je om minstens één keer per maand je shutters schoon te maken, om te voorkomen dat vuil en stof er aan gaat hechten. Je kunt ze het beste schoonmaken met een licht schoonmaakmiddel en een microvezeldoek. Maak gebruik van heet water, zodat het snel kan verdampen. Zorg ervoor dat je niet te nat schoonmaakt. Maak niet alleen de binnenkant schoon, maar maak ook de buitenkant schoon.

Veelgestelde vragen over Fractions

Schoonmaakmiddelen

Zoals we al zeiden is het belangrijk dat je lichte schoonmaakmiddelen gebruikt. Maak je shutters nooit schoon met schuurmiddel, want dit zal je shutters aantasten. Je eens zo sfeervolle shutters zullen onder de krassen komen te zitten.

Weet je niet zeker of jouw schoonmaakmiddel geschikt is voor je Fractions shutters? Neem gerust contact met ons op.

Contact

Afstoffen

Tussendoor je shutters ontdoen van stof doe je het beste met een plumeau, duster of stofdoek. Als er zich toch nog wat stof heeft verzameld op de platen dan neem je dit snel af met een plumeau tijdens je wekelijkse rondje van je huis afstoffen. Vergeet niet de achterkant ook af te stoffen. Het afstoffen kan ook gedaan worden met een stofzuiger met zachte borstel.

Liever eerst advies?

Vertel je woonwensen aan onze adviseurs en je krijgt heel gericht advies, passend bij jouw woonsituatie en woonwensen. Onze vakkundige adviseurs komen graag bij je langs om de maten op te meten of bespreken de mogelijkheden met je in één van onze winkels.

Robert

Kenmerken aluminium shutters

De aluminium shutters worden uit hoogwaardig aluminium vervaardigd. Ze kleden je interieur aan en zorgen voor de finishing touch bij jouw styling. Fractions zijn bestand tegen vocht. Hierdoor kun je ze ook in vochtige ruimtes zoals de badkamer plaatsen. Natuurlijk zijn ze bestand tegen temperatuurverschillen. Een paneel bestaat uit twee platen waarvan je één plaat kunt verschuiven. Mocht je meerdere panelen naast elkaar geplaatst hebben, dan kun je elk paneel afzonderlijk verschuiven. Of je scharniert Fractions helemaal open en laat het licht maximaal binnen. Zo stel je zelf de gewenste lichtinval en privacy in. Natuurlijk is de afwerking van Fractions van het allerhoogste niveau.

Veelgestelde vragen

Zijn Fractions lichtdicht

De scharnieren van Fractions zijn lichtdicht. Er zijn kieren mogelijk aan de onderzijde, of er kan licht bij de sleuven naar binnen komen. Bij lichtere kleuren is dit beter zichtbaar dan bij donkere kleuren. Daarmee weren Fractions het licht wel iets beter de meeste andere raamdecoratie.

Wat zijn de kosten van Fractions

Hier kunt u de complete prijslijst downloaden. Let op! Fractions zijn maatwerkproducten, de prijslijst is uitgebreid en biedt vele mogelijkheden. We adviseren daarom via de website een prijsindicatie op te vragen voor uw maten. U kunt de gewenste maten daar via het contactformulier invullen en dan nemen we spoedig contact met u op.

U kunt voor een definitieve offerte op maat ook terecht bij een van onze geselecteerde Fractions dealers of bij onze klantenservice (info@fractions.nl)

Welke modellen zijn er

Je kunt kiezen uit 7 verschillende patronen. Daarnaast kun je kiezen uit een hoogte van 20, 30, 40 en 50 mm. De dealers zullen een advies uitbrengen op basis van het raamoppervlak en de gekozen kleur. In de showroom in Boxtel, het ETC design Centre in Culemborg of op wisselende andere plekken zoals beurzen, kun je inspiratie opdoen en alle modellen en toepassingen bekijken.

Waar kan ik Fractions bekijken

Hier kun je Fractions bekijken en beleven:

– Bij één van de exclusieve dealers in Nederland. Kijk op de kaart.

– In onze exclusieve showroom in Boxtel, geopend op afspraak. Schouwrooij 1 / 5281 RE Boxtel / Email: info@fractions.nl /Tel: 0411-677865

– Tijdens Speciale events of Open Huis dagen. Bekijk ze hier. We delen ze ook via Facebook of de nieuwsbrief. Schrijf je in!

– Op beurzen zoals VT Wonen of de LXRY en in diverse exclusieve showrooms (zoals Maretti Lightning of Tortu), informeer bij de klantenservice (0411-677865).

Kunnen bij een open raam of deur

Fractions worden op hun plaats gehouden door magneten, dus bij voldoende winddruk waaien Fractions open als de sleuven gesloten zijn.

Zijn Fractions geschikt voor op draaikiepramen

Ja! Omdat Fractions zo dun zijn kunnen ze op het draaikiepraam gemonteerd worden, en soms zelfs in de glaslatten. Omdat ze zo dun zijn passen ze vaak ook achter de handgreep. De magneten houden de panelen op hun plek als het draaikiepraam op de kiepstand staat.

Wat is de maximale grootte/hoogte die mogelijk is

Fractions worden in scharnierende variant of vouwrailsysteem geleverd. Dit is afhankelijk van de grootte van het raamoppervlak. Fractions bestaan uit panelen die aan elkaar geschroefd zijn en daarmee de breedte van de opening over spannen. Afhankelijk van de breedte kom je uit op 2 of meer panelen. Voor grote oppervlaktes wordt er ook een vouwrailsysteem ingezet waarmee de panelen worden begeleid.

Een paneel is minimaal 20 cm breed incl. scharnieren en profielen en maximaal 50 cm breed incl. scharnieren en profielen. Er kunnen maximaal 4 panelen aan elkaar scharnieren, en dat kan zowel links als rechts, dus 2x4x50 cm= maximaal 400 cm breedte bij de vouwschuif oplossing. Voor de scharnierende versie geldt een maximale breedte van 200 cm.

De maximale hoogte is altijd 300 cm.

Zijn Fractions inbraakwerend

Nee, Fractions kunnen eenvoudig open scharnieren.

Schouwrooij 1 in Boxtel
Kom en beleef Fractions tijdens onze

Open Zondagen

Neem gerust contact met ons op

Heeft u een vraag, wens of probleem? Neem dan gerust contact met ons op middels het contactformulier. Twee zondagen per maand is er ook Open Dag in Boxtel, kies je tijd meteen hier.