Shutters woonkamer: de ideale raamdecoratie

15-08-2023

Shutters worden steeds populairder voor iedere ruimte in huis. Onze shutters passen ook voor grote ramen in de woonkamer. En dat is voor een reden. Shutters, en in dit geval specifiek Fractions, passen perfect bij verschillende wooninrichtingen. De interieur shutters passen bijvoorbeeld perfect in een modern of landelijk interieur. De shutters geven een luxe element in de woonkamer en zorgen voor een sfeervolle omgeving. Ze zijn een echte eyecatcher. Laat je inspireren voor shutters in je woonkamer en ontdek alles over dit unieke product.

Review score:
5 sterren
Eigen meet- en
montage service
Snelle
levertijden
Maatwerk
uit Holland

Ontspannen in de woonkamer

De woonkamer is bij uitstek dé plek in huis waar je heerlijk wilt ontspannen na een lange dag. Ook geniet je hier op de bank van je favoriete programma’s, drink je een kopje koffie met de buurvrouw of een glas wijn met vrienden. De woonkamer is een centrale plek waar je veel tijd doorbrengt. Daarvoor zoek je voor de woonkamer natuurlijk naar de mooiste producten voor de inrichting. Fractions sluiten hier perfect bij aan. Hiermee tover je de woonkamer en voeg je een luxe element toe.

Shutters in de woonkamer: een blikvanger

Als je kiest voor shutters in de woonkamer, haal je een echte blikvanger in de kamer. Je kunt zelf de lichtinval instellen door de panelen te verschuiven. Hiermee regel je ook de privacy die je wenst. Overdag kan het daglicht binnenvallen en ´s avonds geniet je van privacy in de woonkamer zonder dat mensen van buitenaf naar binnen kunnen kijken. Ook kun je de lichtinval zo regelen dat je geen schitteringen in de TV hebt van de zon. Fractions zijn kwalitatief hoogwaardige shutters in de woonkamer die worden gemaakt van een lichtgewicht aluminium.

Nog een voordeel van Fractions: in de winter helpen gesloten shutters om de warmte binnen te houden. Hiermee kun je stookkosten besparen. En in de zomer zorgt Fractions juist dat warme zonnestralen buiten gehouden worden.

Fractions shutters woonkamer zijn gemaakt van aluminium

Om de hoogste kwaliteit te bieden worden onze shutters gemaakt van aluminium. In tegenstelling tot houten lamellen, houten shutters en houten jaloezieën, kun je ze hierdoor ook in vochtige ruimtes, zoals de badkamer plaatsen.

Aluminium geeft de shutters een strakke uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor zwarte shutters van aluminium voor een industriële look of ga voor shutters in een bronskleur voor een erg stijlvol luxe uitstraling. We bieden een ruime keuze aan kleuren en je kunt gratis een kleurstaal aanvragen. Combineer shutters in verschillende kleuren.

Onze shutters bieden een stijlvolle oplossing met een strakke uitstraling. Je kunt Fractions namelijk helemaal zelf samenstellen – van patroon tot kleur. En als ze eenmaal gemonteerd zijn, kun je spelen met de hoeveelheid zonlicht die je binnenlaat, zodat je altijd de juiste lichtintensiteit hebt.

Shutters op maat gemaakt

Fractions kunnen eigenlijk voor ieder soort raam geplaatst worden. Dus ook voor draai-kiep ramen. En voor openslaande deuren en schuifpuien die naar buiten leiden. Je wilt hierbij natuurlijk dat de doorgang naar de tuin of het balkon vrij is. Fractions kun je makkelijk opzij klappen, zodat je de deur of de schuifpui gewoon kunt openen. Zo geniet je als je dit wilt van volle zon en licht in je woonkamer. En natuurlijk uitzicht naar buiten toe.

Wij maken Fractions shutters op maat voor jouw raam. Hierdoor maakt het niet uit of je grote ramen, ronde ramen, draai-kiepramen of openslaande deuren hebt. Fractions sluiten altijd perfect aan. Niet alleen op het raam, maar ook bij de stijl van de inrichting van de woonkamer.

Voordelen van shutters raambekleding in de woonkamer

Met de brede keuze die er is voor decoratie voor jouw raampartij in de woonkamer, zetten we graag de voordelen van de Fractions woonkamer shutters nog even een rij. Waarom kiezen voor Fractions in plaats van andere binnenluiken, houten shutters, hardhout rolgordijnen of gewone gordijnen?

- Fractions worden volledig op maat gemaakt en zijn daardoor de ideale raamdecoratie voor ieder type raam.

- Ze zijn geschikt voor diverse typen ramen waaronder schuifpuien en openslaande deuren.

- Liever witte shutters of zwarte shutters? Je kunt zelf het design, de kleuren en het aantal panelen ingeven. Van zwarte shutters tot witte shutters en alles ertussenin, alles is mogelijk.

- De shutters in de woonkamer worden gefabriceerd van kwalitatieve materialen die sterk zijn en een lange levensduur hebben.

- Doordat je Fractions zelf kunt samenstellen, sluiten ze altijd perfect aan bij het interieur van je woonkamer.

- Fractions zijn onderhoudsvriendelijk.

- De shutters zijn verstelbaar zodat je zelf de lichtinval en de privacy bepaalt.

Verschil tussen houten jaloezieën, kunststof shutters en Fractions

We kunnen ons voorstellen dat het soms wat verwarrend is om te zien wat het verschil is tussen de verschillende producten die je als raamdecoratie in de woonkamer kunt gebruiken. Waar houten shutters zoals de naam al zegt van hout worden gemaakt, en kunststof shutters van kunststof, worden Fractions shutters gemaakt van de hoogste kwaliteit aluminium. Fractions shutters op maat zijn verder verkrijgbaar in diverse kleuren (zwarte shutters, witte shutters en alle RAL-kleuren), terwijl dit voor houten jaloezieën niet altijd vanzelfsprekend is.

Shutter inspiratie: bezoek onze open dagen

Ben je enthousiast geworden over Fractions shutters op maat voor in de woonkamer? En wil je meer informatie ontvangen over de mogelijkheden voor shutters in de woonkamer? Je kunt gratis persoonlijk advies aanvragen voor shutter inspiratie. Of zoek direct een dealer bij jou in de buurt om de keuze aan shutters in de woonkamer zelf te ontdekken. Ook kun je een afspraak maken om één van onze Open Dagen te bezoeken.

Vragen of persoonlijk advies?

Heb je vragen over onze shutters op maat of wil je graag persoonlijk advies ontvangen om het beste product voor jouw woonkamer te ontwerpen? Neem gerust contact met ons op. Of zoek direct een specialist bij jou in de buurt.

Veelgestelde vragen

Wat zijn shutters voor woonkamer?
Fractions zijn aluminium shutters die geheel op maat worden gemaakt voor jouw raam. Ze hebben een isolerende werking en je hebt een ruime keuze uit designs. Ook kun je kiezen uit verschillende kleuren, zodat Fractions aansluiten bij het interieur. In plaats van verstelbare lamellen met verschillende lamelbreedtes, kies je voor een design waarbij je zelf de panelen kunt bedienen voor de lichtinval.

Kan ik bij Fractions shutters kiezen uit verschillende lamelbreedtes?
Fractions zijn shutters waarbij je uit verschillende designs kunt kiezen. De panelen bevatten geen lamellen, maar verschuifbare delen waarmee je zelf de lichtinval kunt bepalen.

Hebben shutters voor de woonkamer een isolerende werking?
Fractions luiken werken zeker isolerend. In de winter helpen ze om de warmte binnen te houden. En in de zomer zorgen ze voor een koele woonkamer, door de warmte buiten te houden.

Werken Fractions shutters als zonwering?
Je kunt zelf de panelen van de luiken van Fractions bedienen. Zo bepaal je zelf de lichtinval en sfeer in de woning. Dit is erg praktisch, want je kunt er dus ook voor kiezen om de zon juist buiten te houden.

Waarom kiezen voor Fractions?
Fractions shutters bevatten bijzondere kwaliteiten (isolerend, verduisterend, zelf lichtinval bepalen, hoge kwaliteit aluminium) en zorgen voor een stijlvolle uitstraling in de woonkamer. Je kunt Fractions op maat samenstellen. Ze worden op maat gemaakt in de kleur en het design dat jij aangeeft en voor de afmetingen van jouw raam, schuifpui of openslaande tuindeuren. Mensen kiezen voor Fractions gezien onze jarenlange ervaring met het produceren van raamdecoratie en het persoonlijk advies.

Ps. Shutters kun je ook heel goed in bijvoorbeeld de slaapkamer plaatsen. Ontdek hier alles over slaapkamer shutters!

Veelgestelde vragen

Zijn Fractions lichtdicht

De scharnieren van Fractions zijn lichtdicht. Er zijn kieren mogelijk aan de onderzijde, of er kan licht bij de sleuven naar binnen komen. Bij lichtere kleuren is dit beter zichtbaar dan bij donkere kleuren. Daarmee weren Fractions het licht wel iets beter de meeste andere raamdecoratie.

Wat zijn de kosten van Fractions

Hier kunt u de complete prijslijst downloaden. Let op! Fractions zijn maatwerkproducten, de prijslijst is uitgebreid en biedt vele mogelijkheden. We adviseren daarom via de website een prijsindicatie op te vragen voor uw maten. U kunt de gewenste maten daar via het contactformulier invullen en dan nemen we spoedig contact met u op.

U kunt voor een definitieve offerte op maat ook terecht bij een van onze geselecteerde Fractions dealers of bij onze klantenservice (info@fractions.nl)

Welke modellen zijn er

Je kunt kiezen uit 7 verschillende patronen. Daarnaast kun je kiezen uit een hoogte van 20, 30, 40 en 50 mm. De dealers zullen een advies uitbrengen op basis van het raamoppervlak en de gekozen kleur. In de showroom in Boxtel, het ETC design Centre in Culemborg of op wisselende andere plekken zoals beurzen, kun je inspiratie opdoen en alle modellen en toepassingen bekijken.

Waar kan ik Fractions bekijken

Hier kun je Fractions bekijken en beleven:

– Bij één van de exclusieve dealers in Nederland. Kijk op de kaart.

– In onze exclusieve showroom in Boxtel, geopend op afspraak. Schouwrooij 1 / 5281 RE Boxtel / Email: info@fractions.nl /Tel: 0411-677865

– Tijdens Speciale events of Open Huis dagen. Bekijk ze hier. We delen ze ook via Facebook of de nieuwsbrief. Schrijf je in!

– Op beurzen zoals VT Wonen of de LXRY en in diverse exclusieve showrooms (zoals Maretti Lightning of Tortu), informeer bij de klantenservice (0411-677865).

Kunnen bij een open raam of deur

Fractions worden op hun plaats gehouden door magneten, dus bij voldoende winddruk waaien Fractions open als de sleuven gesloten zijn.

Zijn Fractions geschikt voor op draaikiepramen

Ja! Omdat Fractions zo dun zijn kunnen ze op het draaikiepraam gemonteerd worden, en soms zelfs in de glaslatten. Omdat ze zo dun zijn passen ze vaak ook achter de handgreep. De magneten houden de panelen op hun plek als het draaikiepraam op de kiepstand staat.

Wat is de maximale grootte/hoogte die mogelijk is

Fractions worden in scharnierende variant of vouwrailsysteem geleverd. Dit is afhankelijk van de grootte van het raamoppervlak. Fractions bestaan uit panelen die aan elkaar geschroefd zijn en daarmee de breedte van de opening over spannen. Afhankelijk van de breedte kom je uit op 2 of meer panelen. Voor grote oppervlaktes wordt er ook een vouwrailsysteem ingezet waarmee de panelen worden begeleid.

Een paneel is minimaal 20 cm breed incl. scharnieren en profielen en maximaal 50 cm breed incl. scharnieren en profielen. Er kunnen maximaal 4 panelen aan elkaar scharnieren, en dat kan zowel links als rechts, dus 2x4x50 cm= maximaal 400 cm breedte bij de vouwschuif oplossing. Voor de scharnierende versie geldt een maximale breedte van 200 cm.

De maximale hoogte is altijd 300 cm.

Zijn Fractions inbraakwerend

Nee, Fractions kunnen eenvoudig open scharnieren.

Schouwrooij 1 in Boxtel
Kom en beleef Fractions tijdens onze

Open Zondagen

Neem gerust contact met ons op

Heeft u een vraag, wens of probleem? Neem dan gerust contact met ons op middels het contactformulier. Twee zondagen per maand is er ook Open Dag in Boxtel, kies je tijd meteen hier.