Zwarte aluminium shutters

01-08-2023

Dat “zwart het nieuwe wit is”, is een veelgehoorde uitspraak. Maar dat zwart wit juist verstérkt in raamdecoratie, wordt een steeds populairder statement onder interieurarchitecten en stylistes. Ook woonbloggers en magazines besteden hier aanzienlijk meer aandacht aan in allerlei moderne media. En op inspiratieplatform Pinterest zijn er reeds vele borden samengesteld met mooie combinaties.

We nemen je graag mee in de ins en outs van deze trend. En het gebruik van zwarte shutters in je kamer. Dit wordt namelijk steeds populairder. Dat komt onder meer doordat zwarte shutters bij elke interieurstijl passen. Ze geven de kamer een stijlvolle en moderne uitstraling.

Review score:
5 sterren
Eigen meet- en
montage service
Snelle
levertijden
Maatwerk
uit Holland

Beleef de kracht van zonlicht in huis

Lichtinval is echt een sfeerbepaler in huis en een belangrijk ingrediënt in ons dagelijks leven. Maar dat is niet iets waar iedereen bij stil staat. Licht geeft ons energie om de dag door te komen en licht zorgt dat we dingen kunnen ervaren zoals ze zijn. Licht is ook hét element dat ons thuis laat voelen. Creëren van natuurlijk licht in huis is meer en meer een aandachtspunt voor veel interieurdesigners en architecten.

In tegenstelling tot houten shutters met verstelbare lamellen, kun je met Fractions een heel mooi spelend lichteffect creëren. Met de zwarte shutters van Fractions kun je overigens zelf bepalen hoeveel licht je binnenlaat.

Zwarte shutters

Daar waar eerder gekozen werd voor neutrale en een onopvallend type raamdecoratie, wordt nu veel meer gekozen voor raamdecoratie in donkere kleuren, zoals zwarte shutters. En daarmee wordt extra nadruk gelegd op (lichte) raampartijen en krijgt natuurlijke lichtinval meer aandacht. Wat zich buiten afspeelt is immers één groot afwisselend schilderij en een schouwspel van licht. Zwarte shutters zijn hier een perfect voorbeeld van.

Op maat gemaakt

Zwarte shutters passen bij elke inrichting – of je nu een landelijk interieur hebt of juist een industrieel interieur. Fractions zijn aluminium shutters, waardoor je ze in tegenstelling tot bijvoorbeeld houten shutters, ook in vochtige ruimtes zoals de badkamer kunt plaatsen. Je stelt Fractions zelf samen door het design en kleur te kiezen. Zo kun je zelf de uitstraling van je zwarte shutters bepalen. Onze shutters worden vervolgens geheel op maat gemaakt voor jouw raampartij. Met de mooie afwerking passen ze in elke kamer, waaronder de woonkamer.

Waarom kiezen voor zwarte shutters?

Er zijn meer reden waarom je heel goed voor donkere raambekleding en specifiek zwarte shutters kunt kiezen. Met zwarte shutters creëer je namelijk een unieke stijl in de woning. De aandacht wordt zeker op de ramen gevestigd met zwarte shutters, waardoor ze echt onderdeel van het interieur worden. Je geeft de kamer een stoer en zelfs een beetje spannend effect met deze eyecatcher.

- De combinatie van een wit kozijn met zwarte shutters geeft woonruimtes een extra chique uitstraling met een grote WAUW-factor.
- Een donkere kleur valt vrij makkelijk te combineren met een licht en neutraal interieur.
- Donkere raambekleding, zoals antraciet of zwarte shutters, past perfect bij de huidige minimalistische en Scandinavische interieurstijlen. Het brengt balans in het interieur.
- Een lichte of neutrale woonruimte krijgt extra body of de nodige knusheid bij de inzet van donkere kleuren in de vorm van zwarte shutters.
- Het effect van de trend van zwarte aluminium shutters in het hedendaagse interieur is met zwarte raamdecoratie goed te verkrijgen. Ook in je bestaande interieur kun je door middel van zwarte shutters met de trend meegaan, zonder te verbouwen of kozijnen te vervangen.

Bestel hier jouw shutters op maat

De juiste kleuren combinaties voor jouw huis

Ben je op zoek naar een juiste combinatie van kleuren in je interieur of twijfel je welke kleur er bijvoorbeeld op jouw muren past bij zwarte shutters? Een paar mooie combinaties waar wij erg enthousiast over worden voor op maat gemaakte shutters:

Kleurinspiratie

- Antraciet past perfect bij de trend van groen in het interieur. Het opvallende contrast tussen antraciet/zwart en natuurlijke groene tinten is echt prachtig. Warm en Avontuurlijk!
- De combi van groen en zwart geeft woonruimtes een chique uitstraling.
- Ga je voor de Urban Jungle stijl? Combineer dan licht en neutrale kleuren met donkere raambekleding, zoals antraciet of brons. Je interieur komt helemaal tot leven!
- Wat je op dit moment veel ziet in hippe interieurs zijn gedroogde grassen & pluimen. Maar ook hout, bamboe, katoen en wol. Deze materialen komen nog beter tot hun recht met stoere zwarte shutters, het maakt het levendiger.
- Donkere kleuren, zoals zwarte shutters, maken je interieur wat knusser. Het zorgt voor warmte en contrast!
- Liever een niet te stoere inrichting? Zwarte shutters en lichte muren of bijvoorbeeld een licht tapijt brengen je interieur in balans en zorgen toch voor een spannend effect.

Meer inspiratie ontdek je in het ETC Design Centrum, bezoek ons!

Veelgestelde vragen

Zijn Fractions lichtdicht

De scharnieren van Fractions zijn lichtdicht. Er zijn kieren mogelijk aan de onderzijde, of er kan licht bij de sleuven naar binnen komen. Bij lichtere kleuren is dit beter zichtbaar dan bij donkere kleuren. Daarmee weren Fractions het licht wel iets beter de meeste andere raamdecoratie.

Wat zijn de kosten van Fractions

Hier kunt u de complete prijslijst downloaden. Let op! Fractions zijn maatwerkproducten, de prijslijst is uitgebreid en biedt vele mogelijkheden. We adviseren daarom via de website een prijsindicatie op te vragen voor uw maten. U kunt de gewenste maten daar via het contactformulier invullen en dan nemen we spoedig contact met u op.

U kunt voor een definitieve offerte op maat ook terecht bij een van onze geselecteerde Fractions dealers of bij onze klantenservice (info@fractions.nl)

Welke modellen zijn er

Je kunt kiezen uit 7 verschillende patronen. Daarnaast kun je kiezen uit een hoogte van 20, 30, 40 en 50 mm. De dealers zullen een advies uitbrengen op basis van het raamoppervlak en de gekozen kleur. In de showroom in Boxtel, het ETC design Centre in Culemborg of op wisselende andere plekken zoals beurzen, kun je inspiratie opdoen en alle modellen en toepassingen bekijken.

Waar kan ik Fractions bekijken

Hier kun je Fractions bekijken en beleven:

– Bij één van de exclusieve dealers in Nederland. Kijk op de kaart.

– In onze exclusieve showroom in Boxtel, geopend op afspraak. Schouwrooij 1 / 5281 RE Boxtel / Email: info@fractions.nl /Tel: 0411-677865

– Tijdens Speciale events of Open Huis dagen. Bekijk ze hier. We delen ze ook via Facebook of de nieuwsbrief. Schrijf je in!

– Op beurzen zoals VT Wonen of de LXRY en in diverse exclusieve showrooms (zoals Maretti Lightning of Tortu), informeer bij de klantenservice (0411-677865).

Kunnen bij een open raam of deur

Fractions worden op hun plaats gehouden door magneten, dus bij voldoende winddruk waaien Fractions open als de sleuven gesloten zijn.

Zijn Fractions geschikt voor op draaikiepramen

Ja! Omdat Fractions zo dun zijn kunnen ze op het draaikiepraam gemonteerd worden, en soms zelfs in de glaslatten. Omdat ze zo dun zijn passen ze vaak ook achter de handgreep. De magneten houden de panelen op hun plek als het draaikiepraam op de kiepstand staat.

Wat is de maximale grootte/hoogte die mogelijk is

Fractions worden in scharnierende variant of vouwrailsysteem geleverd. Dit is afhankelijk van de grootte van het raamoppervlak. Fractions bestaan uit panelen die aan elkaar geschroefd zijn en daarmee de breedte van de opening over spannen. Afhankelijk van de breedte kom je uit op 2 of meer panelen. Voor grote oppervlaktes wordt er ook een vouwrailsysteem ingezet waarmee de panelen worden begeleid.

Een paneel is minimaal 20 cm breed incl. scharnieren en profielen en maximaal 50 cm breed incl. scharnieren en profielen. Er kunnen maximaal 4 panelen aan elkaar scharnieren, en dat kan zowel links als rechts, dus 2x4x50 cm= maximaal 400 cm breedte bij de vouwschuif oplossing. Voor de scharnierende versie geldt een maximale breedte van 200 cm.

De maximale hoogte is altijd 300 cm.

Zijn Fractions inbraakwerend

Nee, Fractions kunnen eenvoudig open scharnieren.

Schouwrooij 1 in Boxtel
Kom en beleef Fractions tijdens onze

Open Zondagen

Neem gerust contact met ons op

Heeft u een vraag, wens of probleem? Neem dan gerust contact met ons op middels het contactformulier. Twee zondagen per maand is er ook Open Dag in Boxtel, kies je tijd meteen hier.