Dat “zwart het nieuwe wit is”, is een veelgehoorde uitspraak. Maar dat zwart wit juist verstérkt in raamdecoratie, wordt een steeds populairder statement onder interieurarchitecten en stylistes. Ook woonbloggers en magazines besteden hier aanzienlijk meer aandacht aan in allerlei moderne media. En op inspiratieplatform Pinterest zijn er reeds vele borden samengesteld met mooie combinaties.

We nemen je graag mee in de ins en outs van deze trend. En het gebruik van zwarte shutters in je kamer. Dit wordt namelijk steeds populairder. Dat komt onder meer doordat zwarte shutters bij elke interieurstijl passen. Ze geven de kamer een stijlvolle en moderne uitstraling.

Beleef de kracht van zonlicht in huis

Lichtinval is echt een sfeerbepaler in huis en een belangrijk ingrediënt in ons dagelijks leven. Maar dat is niet iets waar iedereen bij stil staat. Licht geeft ons energie om de dag door te komen en licht zorgt dat we dingen kunnen ervaren zoals ze zijn. Licht is ook hét element dat ons thuis laat voelen. Creëren van natuurlijk licht in huis is meer en meer een aandachtspunt voor veel interieurdesigners en architecten.

In tegenstelling tot houten shutters met verstelbare lamellen, kun je met Fractions een heel mooi spelend lichteffect creëren. Met de zwarte shutters van Fractions kun je overigens zelf bepalen hoeveel licht je binnenlaat.

Zwarte shutters

Daar waar eerder gekozen werd voor neutrale en een onopvallend type raamdecoratie, wordt nu veel meer gekozen voor raamdecoratie in donkere kleuren, zoals zwarte shutters. En daarmee wordt extra nadruk gelegd op (lichte) raampartijen en krijgt natuurlijke lichtinval meer aandacht. Wat zich buiten afspeelt is immers één groot afwisselend schilderij en een schouwspel van licht. Zwarte shutters zijn hier een perfect voorbeeld van.

“Het contrast, dat ontstaat tussen donkere raamdecoratie zoals zwarte shutters en lichte kozijnen is fantastisch. Donkere raamdecoratie zorgt zo voor beleving en sprankeling, het is populairder dan ooit!”

Op maat gemaakt

Zwarte shutters passen bij elke inrichting – of je nu een landelijk interieur hebt of juist een industrieel interieur.

Fractions zijn aluminium shutters, waardoor je ze in tegenstelling tot bijvoorbeeld houten shutters, ook in vochtige ruimtes zoals de badkamer kunt plaatsen. Je stelt Fractions zelf samen door het design en kleur te kiezen. Zo kun je zelf de uitstraling van je zwarte shutters bepalen. Onze shutters worden vervolgens geheel op maat gemaakt voor jouw raampartij. Met de mooie afwerking passen ze in elke kamer, waaronder de woonkamer.

Waarom kiezen voor zwarte shutters?

Er zijn meer reden waarom je heel goed voor donkere raambekleding en specifiek zwarte shutters kunt kiezen. Met zwarte shutters creëer je namelijk een unieke stijl in de woning. De aandacht wordt zeker op de ramen gevestigd met zwarte shutters, waardoor ze echt onderdeel van het interieur worden. Je geeft de kamer een stoer en zelfs een beetje spannend effect met deze eyecatcher.

 • De combinatie van een wit kozijn met zwarte shutters geeft woonruimtes een extra chique uitstraling met een grote WAUW-factor.
 • Een donkere kleur valt vrij makkelijk te combineren met een licht en neutraal interieur.
 • Donkere raambekleding, zoals antraciete of zwarte shutters, past perfect bij de huidige minimalistische en Scandinavische interieurstijlen. Het brengt balans in het interieur.
 • Een lichte of neutrale woonruimte krijgt extra body of de nodige knusheid bij de inzet van donkere kleuren in de vorm van zwarte shutters.
 • Het effect van de trend van zwarte aluminium shutters in het hedendaagse interieur is met zwarte raamdecoratie goed te verkrijgen. Ook in je bestaande interieur kun je door middel van zwarte shutters met de trend meegaan, zonder te verbouwen of kozijnen te vervangen.

De juiste kleuren combinaties voor jouw huis

Ben je op zoek naar een juiste combinatie van kleuren in je interieur of twijfel je welke kleur er bijvoorbeeld op jouw muren past bij zwarte shutters? Een paar mooie combinaties waar wij erg enthousiast over worden voor op maat gemaakte shutters:

Kleurinspiratie

 • Antraciet past perfect bij de trend van groen in het interieur. Het opvallende contrast tussen antraciet/zwart en natuurlijke groene tinten is echt prachtig. Warm en Avontuurlijk!
 • De combi van groen en zwart geeft woonruimtes een chique uitstraling.
 • Ga je voor de Urban Jungle stijl? Combineer dan licht en neutrale kleuren met donkere raambekleding, zoals antraciet of brons. Je interieur komt helemaal tot leven!
 • Wat je op dit moment veel ziet in hippe interieurs zijn gedroogde grassen & pluimen. Maar ook hout, bamboe, katoen en wol. Deze materialen komen nog beter tot hun recht met stoere zwarte shutters, het maakt het levendiger.
 • Donkere kleuren, zoals zwarte shutters, maken je interieur wat knusser. Het zorgt voor warmte en contrast!
 • Liever een niet te stoere inrichting? Zwarte shutters en lichte muren of bijvoorbeeld een licht tapijt brengen je interieur in balans en zorgen toch voor een spannend effect.

Laat je verder inspireren op onze website en de verschillende toepassingen en modellen van Fractions. Er zijn kleurencombinaties voorgesteld per model, maar als je een eigen samenstelling wilt kan dat ook natuurlijk! Onze shutters worden op maat gemaakt, waardoor ze altijd perfect in jouw woning passen.

Sfeerimpressie zwarte shutters

PS. Zijn zwarte shutters toch niet waar je naar op zoek bent en geef je de voorkeur aan witte shutters? Ook dat kan natuurlijk met Fractions. Ontdek alles over witte shutters, of vraag een gratis kleurstaal aan.

Veelgestelde vragen

Fractions worden op maat gemaakt in de stijl, kleur en maat die past bij jouw raam. Er is dus geen standaard prijs voor gepersonaliseerde shutters te geven. Vraag vrijblijvend een offerte aan op onze website. Of neem direct contact op met één van onze exclusieve dealers door het land.

Met raamdecoratie shutters in de kleur zwart zorg je voor een exclusieve look in de kamer. Ze zorgen voor een bijzonder lichtspel en zijn de perfecte keuze voor elke ruimte in huis.

Je kunt Fractions in de kleur zwart voor zowel ramen (inclusief draai-kiepramen) plaatsen, alsook voor deuren en schuifpuien. Verder is het materiaal bestendig tegen vocht en zijn ze de ideale raamdecoratie voor in de badkamer.