Spring is in… Your House!

Nieuws
24-07-2023

Het voorjaar van 2023 staat voor de deur, tijd om nieuwe plannen te maken. Lekker eropuit en naar buiten. Maar… Het is ook een tijd om in huis aan de slag te gaan! Want na een lange periode van veel thuis zijn en binnen blijven kan je interieur ook een nieuwe look gebruiken. Tijd voor vernieuwing dus, laat het zonlicht binnen en haal het beste uit het voorjaar wat er in zit voor je interieur. In dit artikel zetten we een paar trends en inzichten mee waarmee je alles uit het komende voorjaar kan halen; Let the light do the work!

Welke trends lichten we toe?

- De natuur naar binnen halen
- Recycling en Duurzaamheid
- Minimalisme
- Comfortabel maar stoer

Review score:
5 sterren
Eigen meet- en
montage service
Snelle
levertijden
Maatwerk
uit Holland

Natuur naar binnen halen

In het voorjaar begint de natuur weer tot bloei te komen. De planten worden weer groen en stralen levendigheid uit. Deze sfeer willen we ook steeds vaker doortrekken naar ons interieur. We houden van de bossen met al haar bomen en struiken in mooie groentinten. Ook de zachtheid van zandtinten geeft ons een gevoel van rust en sereniteit.

Maak van je huis ook jouw warme bos met zand, en voel de kalmte van de kleuren uit de natuur. Kleuren als groentinten, naturel en beige horen hier bij. De bijpassende Flexa kleur van het jaar 2023 is ‘Wild Wonder’ en laat zich goed combineren met kleuren die een positief gevoel geven en ons verbinden met buiten. Dat gebeurt ook met patronen en materialen die in de natuur te zien zijn, zoals een marmer of siergrassen. Denk aan een tafel met een marmer blad, behang met een organisch patroon of een kussen van zachte bouclé stof.

Het gebruik van duurzame materialen staat centraal in deze stijl. Geef je interieur een beetje extra door een eyecatcher toe te voegen, denk aan een grote design bank of unieke raamdecoratie zoals Fractions. De combinatie van harde en zachte materialen is uniek in deze trend.

Ontdek de kleuren en mogelijkheden met de Fractions modellen by Osiris Hertman. Kiezen maar!

Duurzaamheid en Recycling

Elke ruimte in je huis verdient goede raamdecoratie, want het geeft niet alleen een gezellige sfeer en een goede akoestiek, maar raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. En dat is fijn voor de portemonnee in de wintermaanden! Duurzaamheid en recycling van materialen zijn daarom ook een belangrijk uitgangspunt bij de keuze voor een raamdecoratie product.

Het kunnen recyclen van materialen of repareren is een trend die we veel zien. Men is zich steeds meer bewust van de footprint die we achterlaten. Retourneren van teveel bestelde producten, materiaal en brandstofkosten, productie in verre landen, het zijn belangrijke topics in deze tijd en we voelen dat. We kijken dus meer in eigen regio naar oplossingen en mogelijkheden binnen handbereik. En die voor een langere tijd ingezet kunnen worden.

De aluminium shutters van Fractions worden in Nederland geproduceerd en het materiaal is voor 90% recyclebaar en spelen dus helemaal in op deze trend!

Check alle shutters

Minimalisme

Eenvoud, in een tijd waar er veel hectiek en onrust is, hebben we vaker gezien in trends en behoeftes. Met kleuren zoals wit, karamel, beige en goud wordt deze minimalistische behoefte verbonden en een oase van rust in je interieur gecreëerd. “Laat de drukte buiten”, lijkt het wel te schreeuwen. Karamel kan in combinatie met lichtroze of varianten daarvan een romantisch tintje toevoegen. Verschillende soorten materiaal zoals hout zorgen voor een warme en gezellige sfeer in een huis met deze kleuren.

Wat ook een mooie toevoeging is, is het gebruik van één kleur in verschillende tinten. In deze trend gebruiken we verschillende beige tinten in meubelen, accessoires maar ook voor het raam. Hierdoor ontstaat er een ruimtelijke en rustgevende sfeer. Bij deze nieuwe voorjaarstrend zien we vooral strakke lijnen en afgeronde hoeken en dat zorgt voor rust en ruimte.

Bekijk dit project eens waarin ook een combinatie van de kleur Beach en goud zijn gecombineerd in de aluminium Fractions raamdecoratie. Door het schuiven van de panelen kun je spelen met het licht in de kamer, overdag kunnen de panelen ook helemaal open maar ’s avonds geniet je van je privacy en intimiteit door ze dicht te schuiven.

Comfortabel en stoer

Comfortabel, warm en zacht met een stoer tintje, dat is waar we steeds meer behoefte aan hebben in kleurgebruik en accessoires in ons huis. Thuiskomen is tot rust kunnen komen en mogen genieten van een comfortabel, geborgen gevoel. We zien veel aaibare materialen zoals teddy stof, fluwelen stoffen en afgeronde hoeken. Maar er wordt wel een stoer tintje aan mee gegeven door het te combineren met zwarte meubelen of raamdecoratie.

Populaire items zijn zwarte boekenkasten, tafels, aluminium shutters of bijvoorbeeld bijzettafels. De combinatie van zwart met zachte pasteltinten is perfect! Kleuren die horen bij deze trend zijn o.a. blauw en roze en zachte pasteltinten. Het is bewezen dat blauw een rustgevend effect geeft in je interieur en dat is precies wat we zoeken. Het roze en de zachte pasteltinten geeft het een warme en gezellig sfeer. Deze kleurencombinatie houdt het tegelijkertijd warm en fris en daardoor is deze trend het hele jaar door te gebruiken.

Cleopatra's Eye Short

Liever eerst advies?

Vertel je woonwensen aan onze adviseurs en je krijgt heel gericht advies, passend bij jouw woonsituatie en woonwensen. Onze vakkundige adviseurs komen graag bij je langs om de maten op te meten of bespreken de mogelijkheden met je in één van onze winkels.

Robert

Fractions meet- en montage service

Twijfel je over welk Fractions model het beste bij je interieurwensen past? Bekijk en ontdek al onze modellen en unieke kleuren combinaties in Boxtel of in het ETC Culemborg. Neem je tekeningen mee, we nemen graag de tijd om je het beste advies te geven, wij leveren enkel maatwerk!  Bekijk de diverse mogelijkheden op de website. Of neem direct contact op met een expert dealer voor meer informatie over de mogelijkheden van Fractions, aluminium shutters bij jou thuis.
Je kunt direct een adviesgesprek aanvragen!

Veelgestelde vragen

Zijn Fractions lichtdicht

De scharnieren van Fractions zijn lichtdicht. Er zijn kieren mogelijk aan de onderzijde, of er kan licht bij de sleuven naar binnen komen. Bij lichtere kleuren is dit beter zichtbaar dan bij donkere kleuren. Daarmee weren Fractions het licht wel iets beter de meeste andere raamdecoratie.

Wat zijn de kosten van Fractions

Hier kunt u de complete prijslijst downloaden. Let op! Fractions zijn maatwerkproducten, de prijslijst is uitgebreid en biedt vele mogelijkheden. We adviseren daarom via de website een prijsindicatie op te vragen voor uw maten. U kunt de gewenste maten daar via het contactformulier invullen en dan nemen we spoedig contact met u op.

U kunt voor een definitieve offerte op maat ook terecht bij een van onze geselecteerde Fractions dealers of bij onze klantenservice (info@fractions.nl)

Welke modellen zijn er

Je kunt kiezen uit 7 verschillende patronen. Daarnaast kun je kiezen uit een hoogte van 20, 30, 40 en 50 mm. De dealers zullen een advies uitbrengen op basis van het raamoppervlak en de gekozen kleur. In de showroom in Boxtel, het ETC design Centre in Culemborg of op wisselende andere plekken zoals beurzen, kun je inspiratie opdoen en alle modellen en toepassingen bekijken.

Waar kan ik Fractions bekijken

Hier kun je Fractions bekijken en beleven:

– Bij één van de exclusieve dealers in Nederland. Kijk op de kaart.

– In onze exclusieve showroom in Boxtel, geopend op afspraak. Schouwrooij 1 / 5281 RE Boxtel / Email: info@fractions.nl /Tel: 0411-677865

– Tijdens Speciale events of Open Huis dagen. Bekijk ze hier. We delen ze ook via Facebook of de nieuwsbrief. Schrijf je in!

– Op beurzen zoals VT Wonen of de LXRY en in diverse exclusieve showrooms (zoals Maretti Lightning of Tortu), informeer bij de klantenservice (0411-677865).

Kunnen bij een open raam of deur

Fractions worden op hun plaats gehouden door magneten, dus bij voldoende winddruk waaien Fractions open als de sleuven gesloten zijn.

Zijn Fractions geschikt voor op draaikiepramen

Ja! Omdat Fractions zo dun zijn kunnen ze op het draaikiepraam gemonteerd worden, en soms zelfs in de glaslatten. Omdat ze zo dun zijn passen ze vaak ook achter de handgreep. De magneten houden de panelen op hun plek als het draaikiepraam op de kiepstand staat.

Wat is de maximale grootte/hoogte die mogelijk is

Fractions worden in scharnierende variant of vouwrailsysteem geleverd. Dit is afhankelijk van de grootte van het raamoppervlak. Fractions bestaan uit panelen die aan elkaar geschroefd zijn en daarmee de breedte van de opening over spannen. Afhankelijk van de breedte kom je uit op 2 of meer panelen. Voor grote oppervlaktes wordt er ook een vouwrailsysteem ingezet waarmee de panelen worden begeleid.

Een paneel is minimaal 20 cm breed incl. scharnieren en profielen en maximaal 50 cm breed incl. scharnieren en profielen. Er kunnen maximaal 4 panelen aan elkaar scharnieren, en dat kan zowel links als rechts, dus 2x4x50 cm= maximaal 400 cm breedte bij de vouwschuif oplossing. Voor de scharnierende versie geldt een maximale breedte van 200 cm.

De maximale hoogte is altijd 300 cm.

Zijn Fractions inbraakwerend

Nee, Fractions kunnen eenvoudig open scharnieren.

Neem gerust contact met ons op

Heeft u een vraag, wens of probleem? Neem dan gerust contact met ons op middels het contactformulier. Twee zondagen per maand is er ook Open Dag in Boxtel, kies je tijd meteen hier.