Onderscheidende raamdecoratie

Nieuws
15-08-2023

Osiris Hertman en Fractions sloegen de handen in één om aan de wens te voldoen om nog een stap verder te gaan in lichtbeleving in een woonruimte. Ze slaagden er in om design aan de functionaliteit van raamdecoratie toe te voegen door enkele unieke designs te ontwerpen waarbij het spel van daglicht, shutter en schaduw uitgangspunt was. Maar functioneel gezien zijn Fractions, aluminium shutters, ook verduisterend en zonwerend in één!

Review score:
5 sterren
Eigen meet- en
montage service
Snelle
levertijden
Maatwerk
uit Holland

Kleurrijke trendsetter

Aluminium als duurzaam en recyclebaar materiaal binnen het hoge woonsegment is met een heuse opmars bezig. Waar we aluminium al zagen in raamkozijnen, deuren en keukens, zien we dat aluminium meer en meer wordt toegepast op meubels. Osiris Hertman “Met Fractions combineren we een sterk en duurzaam materiaal als aluminium met een design raamdecoratie. Dat doen we in de vorm van een shutter, waarvan de panelen stijlvol in elkaar schuiven in plaats van kantelen.“

Wat is jouw stijl?

De patronen zijn allemaal anders en geven een volstrekt verschillende sfeer aan de ruimte. Het is warm, sensueel, speels en krachtig. De patronen die deze Design by Osiris lijn op de wand, plafond en vloer brengen doen denken aan de lichtstralen van de lampen met perforaties uit onder andere Azië en Marokko. Resultaat: een stoer maar verfijnd product met kosmopolitische uitstraling.

Helemaal passend bij de woontrends anno nu kun je deze raamdecoratie natuurlijk ook helemaal zelf ‘customizen’ naar je eigen interieurstijl en indien gewenst in iedere ruimte een andere sfeer bepalen.  Ze zijn in alle RAL kleuren leverbaar. Fris wit in je woonkamer, intiem donker in je slaapkamer, voorzien van een subtiel glittertje voor de kamer van je dochter of juist met een stoere matte finish op de kamer van je zoon. Alles is mogelijk. Een innovatief ontwerp dat uniek is in zijn soort!

Bekijk projecten

Duurzaam: zonwerend én verduisterend

Naast dat Fractions perfect kunnen matchen met elk interieur en dat je met dit product zonwering en verduistering optimaal regelt, hebben Fractions nog meer postitieve eigenschappen.
Door de roestvrije eigenschap van aluminium, leent dit product zich namelijk ook heel goed voor natte, vochtige ruimtes. En het ‘slanke’ materiaal zorgt ervoor, dat ze tevens kunnen worden toegepast op of in de glaslat van een draaikiep of een schuifdeur. Fractions aluminium shutters gaan naadloos op in je (aluminium kozijn) en combineren ook prima met houten kozijnen.
Tot slot zijn de Fractions ten opzichte van traditionele shutters of lamellen heel gemakkelijk in onderhoud. Ze zijn vlot en eenvoudig schoon te houden, waardoor het een zeer geschikt product is voor mensen met een (stof)allergie


Wil je meer informatie over de Fractions en precies weten hoe het werkt? Kom Fractions beleven inde showroom in Boxtel waar alle tijd en aandacht is om het product echt goed te bekijken en je te laten informeren. Ook voor een dealer bij jou in de buurt ga je naar www.fractions.nl

Bekijk projecten

Liever eerst advies?

Vertel je woonwensen aan onze adviseurs en je krijgt heel gericht advies, passend bij jouw woonsituatie en woonwensen. Onze vakkundige adviseurs komen graag bij je langs om de maten op te meten of bespreken de mogelijkheden met je in één van onze winkels.

Jeffrey

Kenmerken aluminium shutters

De aluminium shutters worden uit hoogwaardig aluminium vervaardigd. Ze kleden je interieur aan en zorgen voor de finishing touch bij jouw styling. Fractions zijn bestand tegen vocht. Hierdoor kun je ze ook in vochtige ruimtes zoals de badkamer plaatsen. Natuurlijk zijn ze bestand tegen temperatuurverschillen. Een paneel bestaat uit twee platen waarvan je één plaat kunt verschuiven. Mocht je meerdere panelen naast elkaar geplaatst hebben, dan kun je elk paneel afzonderlijk verschuiven. Of je scharniert Fractions helemaal open en laat het licht maximaal binnen. Zo stel je zelf de gewenste lichtinval en privacy in. Natuurlijk is de afwerking van Fractions van het allerhoogste niveau.

Veelgestelde vragen

Zijn Fractions lichtdicht

De scharnieren van Fractions zijn lichtdicht. Er zijn kieren mogelijk aan de onderzijde, of er kan licht bij de sleuven naar binnen komen. Bij lichtere kleuren is dit beter zichtbaar dan bij donkere kleuren. Daarmee weren Fractions het licht wel iets beter of hetzelfde als de meeste andere raamdecoratie.

Wat zijn de kosten van Fractions

Hier kunt u de complete prijslijst downloaden. Let op! Fractions zijn maatwerkproducten, de prijslijst is uitgebreid en biedt vele mogelijkheden. We adviseren daarom via de website een prijsindicatie op te vragen voor uw maten. U kunt de gewenste maten daar via het contactformulier invullen en dan nemen we spoedig contact met u op.

U kunt voor een definitieve offerte op maat ook terecht bij een van onze geselecteerde Fractions dealers of bij onze klantenservice (info@fractions.nl)

Welke modellen zijn er

Je kunt kiezen uit 7 verschillende patronen. Daarnaast kun je kiezen uit een hoogte van 20, 30, 40 en 50 mm. De dealers zullen een advies uitbrengen op basis van het raamoppervlak en de gekozen kleur. In de showroom in Boxtel, het ETC design Centre in Culemborg of op wisselende andere plekken zoals beurzen, kun je inspiratie opdoen en alle modellen en toepassingen bekijken.

Waar kan ik Fractions bekijken

Hier kun je Fractions bekijken en beleven:

– Bij één van de exclusieve dealers in Nederland. Kijk op de kaart.

– In onze exclusieve showroom in Boxtel, geopend op afspraak. Schouwrooij 1 / 5281 RE Boxtel / Email: info@fractions.nl /Tel: 0411-677865

– Tijdens Speciale events of Open Huis dagen. Bekijk ze hier. We delen ze ook via Facebook of de nieuwsbrief. Schrijf je in!

– Op beurzen zoals VT Wonen of de LXRY en in diverse exclusieve showrooms (zoals Maretti Lightning of Tortu), informeer bij de klantenservice (0411-677865).

Kunnen bij een open raam of deur

Fractions worden op hun plaats gehouden door magneten, dus bij voldoende winddruk waaien Fractions open als de sleuven gesloten zijn.

Zijn Fractions geschikt voor op draaikiepramen

Ja! Omdat Fractions zo dun zijn kunnen ze op het draaikiepraam gemonteerd worden, en soms zelfs in de glaslatten. Omdat ze zo dun zijn passen ze vaak ook achter de handgreep. De magneten houden de panelen op hun plek als het draaikiepraam op de kiepstand staat.

Wat is de maximale grootte/hoogte die mogelijk is

Fractions worden in scharnierende variant of vouwrailsysteem geleverd. Dit is afhankelijk van de grootte van het raamoppervlak. Fractions bestaan uit panelen die aan elkaar geschroefd zijn en daarmee de breedte van de opening over spannen. Afhankelijk van de breedte kom je uit op 2 of meer panelen. Voor grote oppervlaktes wordt er ook een vouwrailsysteem ingezet waarmee de panelen worden begeleid.

Een paneel is minimaal 20 cm breed incl. scharnieren en profielen en maximaal 50 cm breed incl. scharnieren en profielen. Er kunnen maximaal 4 panelen aan elkaar scharnieren, en dat kan zowel links als rechts, dus 2x4x50 cm= maximaal 400 cm breedte bij de vouwschuif oplossing. Voor de scharnierende versie geldt een maximale breedte van 200 cm.

De maximale hoogte is altijd 300 cm.

Zijn Fractions inbraakwerend

Nee, Fractions kunnen eenvoudig open scharnieren.

Schouwrooij 1 in Boxtel
Kom en beleef Fractions tijdens onze

Open Zondagen

Neem gerust contact met ons op

Heeft u een vraag, wens of probleem? Neem dan gerust contact met ons op middels het contactformulier. Twee zondagen per maand is er ook Open Dag in Boxtel, kies je tijd meteen hier.