Ventileren in stijl met Fractions

Nieuws
28-07-2023

In de woonkamer, de badkamer, slaapkamer of keuken; voor elke ruimte in huis geldt dat ventileren van wezenlijk belang is. Maar in een mooi ingerichte woning wil je niet tegen ontsierende ventilatieroosters aankijken. Bij de Fractions patronen van ontwerper Osiris Hertman gaan functionaliteit en design hand in hand.

Voor Fractions ontwierp Osiris een serie aluminium shutters die een unieke uitstraling toevoegen aan elke woning. Een design-element in de woning, maar tevens functioneel als het gaat om licht, het creëren van privacy én ventilatiemogelijkheden.

Review score:
5 sterren
Eigen meet- en
montage service
Snelle
levertijden
Maatwerk
uit Holland

Wat Fractions uniek maakt

De verschillende Fractions designs van Osiris Hertman zorgen voor een spannend spel van schaduw en licht in de woning. Je kunt enorm variëren met de lichtintensiteit door de shutters meer of juist iets minder open te zetten en een drukker of rustiger patroon te maken. Andere unieke eigenschappen:

◊ Super smal pakket, een perfect geïntegreerde oplossing
◊ Maatwerkproduct voor jouw raam
◊ Diverse designs en kleuren verkrijgbaar
◊ Ideaal voor draaikiep- en kantelramen en deuren
◊ Passend voor elke binnenruimte in huis
◊ Onderhoudsvriendelijk (door de schuifmechanisme geen stof op vlakliggende lamellen)
◊ 5 jaar kwaliteitsgarantie
◊ Geschikt als binnen zonwering (98% verduisterend)

Bekijk projecten

Aluminium als basis

Door het materiaal van de Fractions shutters, roestvrij aluminium, zijn de shutters niet alleen geschikt voor de woon- of slaapkamer, maar zijn ze ook perfect te plaatsen in bijvoorbeeld de keuken of badkamer. Bij uitstek plekken waar een goede ventilatie van groot belang is. Zeker in een vochtige badkamer is het aan te raden dagelijks goed te ventileren.

“Fractions is en prachtig voorbeeld van duurzaam ontwikkelen; geen houtverbruik, lokaal geproduceerd, goed beschikbaar en ook weer 100% recyclebaar.”

Een ander belangrijk aspect van Fractions: de shutters kunnen eenvoudig toegepast worden op een draaikiep raam of kantel kiepdeur. Het slanke materiaal zorgt ervoor dat Fractions naadloos in een kozijn past, achter de deur- of raamkruk. De Fractions shutters draaien gewoon mee en ventileren is daardoor geen enkel probleem.

Bekijk projecten

Duurzame, maatwerk raamdecoratie uit Holland

Voor wie wil zorgen voor die goed geventileerde woning, maar tegelijkertijd kiest voor een stijlvolle, hedendaagse raamaankleding biedt Fractions de perfecte oplossing. Wij produceren ware eyecatchers, met een luxe uitstraling, te customizen in elke gewenste RAL-kleur. Maatwerk shutters die in de juiste maten voor raam of deur gemaakt worden. Fractions zijn een prachtig voorbeeld van duurzame raamdecoratie; geen houtverbruik, lokaal geproduceerd, goed beschikbaar en ook weer 100% recyclebaar.

Bekijk projecten

Liever eerst advies?

Vertel je woonwensen aan onze adviseurs en je krijgt heel gericht advies, passend bij jouw woonsituatie en woonwensen. Onze vakkundige adviseurs komen graag bij je langs om de maten op te meten of bespreken de mogelijkheden met je in één van onze winkels.

Robert

Kenmerken aluminium shutters

De aluminium shutters worden uit hoogwaardig aluminium vervaardigd. Ze kleden je interieur aan en zorgen voor de finishing touch bij jouw styling. Fractions zijn bestand tegen vocht. Hierdoor kun je ze ook in vochtige ruimtes zoals de badkamer plaatsen. Natuurlijk zijn ze bestand tegen temperatuurverschillen. Een paneel bestaat uit twee platen waarvan je één plaat kunt verschuiven. Mocht je meerdere panelen naast elkaar geplaatst hebben, dan kun je elk paneel afzonderlijk verschuiven. Of je scharniert Fractions helemaal open en laat het licht maximaal binnen. Zo stel je zelf de gewenste lichtinval en privacy in. Natuurlijk is de afwerking van Fractions van het allerhoogste niveau.

Veelgestelde vragen

Zijn Fractions lichtdicht

De scharnieren van Fractions zijn lichtdicht. Er zijn kieren mogelijk aan de onderzijde, of er kan licht bij de sleuven naar binnen komen. Bij lichtere kleuren is dit beter zichtbaar dan bij donkere kleuren. Daarmee weren Fractions het licht wel iets beter de meeste andere raamdecoratie.

Wat zijn de kosten van Fractions

Hier kunt u de complete prijslijst downloaden. Let op! Fractions zijn maatwerkproducten, de prijslijst is uitgebreid en biedt vele mogelijkheden. We adviseren daarom via de website een prijsindicatie op te vragen voor uw maten. U kunt de gewenste maten daar via het contactformulier invullen en dan nemen we spoedig contact met u op.

U kunt voor een definitieve offerte op maat ook terecht bij een van onze geselecteerde Fractions dealers of bij onze klantenservice (info@fractions.nl)

Welke modellen zijn er

Je kunt kiezen uit 7 verschillende patronen. Daarnaast kun je kiezen uit een hoogte van 20, 30, 40 en 50 mm. De dealers zullen een advies uitbrengen op basis van het raamoppervlak en de gekozen kleur. In de showroom in Boxtel, het ETC design Centre in Culemborg of op wisselende andere plekken zoals beurzen, kun je inspiratie opdoen en alle modellen en toepassingen bekijken.

Waar kan ik Fractions bekijken

Hier kun je Fractions bekijken en beleven:

– Bij één van de exclusieve dealers in Nederland. Kijk op de kaart.

– In onze exclusieve showroom in Boxtel, geopend op afspraak. Schouwrooij 1 / 5281 RE Boxtel / Email: info@fractions.nl /Tel: 0411-677865

– Tijdens Speciale events of Open Huis dagen. Bekijk ze hier. We delen ze ook via Facebook of de nieuwsbrief. Schrijf je in!

– Op beurzen zoals VT Wonen of de LXRY en in diverse exclusieve showrooms (zoals Maretti Lightning of Tortu), informeer bij de klantenservice (0411-677865).

Kunnen bij een open raam of deur

Fractions worden op hun plaats gehouden door magneten, dus bij voldoende winddruk waaien Fractions open als de sleuven gesloten zijn.

Zijn Fractions geschikt voor op draaikiepramen

Ja! Omdat Fractions zo dun zijn kunnen ze op het draaikiepraam gemonteerd worden, en soms zelfs in de glaslatten. Omdat ze zo dun zijn passen ze vaak ook achter de handgreep. De magneten houden de panelen op hun plek als het draaikiepraam op de kiepstand staat.

Wat is de maximale grootte/hoogte die mogelijk is

Fractions worden in scharnierende variant of vouwrailsysteem geleverd. Dit is afhankelijk van de grootte van het raamoppervlak. Fractions bestaan uit panelen die aan elkaar geschroefd zijn en daarmee de breedte van de opening over spannen. Afhankelijk van de breedte kom je uit op 2 of meer panelen. Voor grote oppervlaktes wordt er ook een vouwrailsysteem ingezet waarmee de panelen worden begeleid.

Een paneel is minimaal 20 cm breed incl. scharnieren en profielen en maximaal 50 cm breed incl. scharnieren en profielen. Er kunnen maximaal 4 panelen aan elkaar scharnieren, en dat kan zowel links als rechts, dus 2x4x50 cm= maximaal 400 cm breedte bij de vouwschuif oplossing. Voor de scharnierende versie geldt een maximale breedte van 200 cm.

De maximale hoogte is altijd 300 cm.

Zijn Fractions inbraakwerend

Nee, Fractions kunnen eenvoudig open scharnieren.

Neem gerust contact met ons op

Heeft u een vraag, wens of probleem? Neem dan gerust contact met ons op middels het contactformulier. Twee zondagen per maand is er ook Open Dag in Boxtel, kies je tijd meteen hier.