Shutters op een draaikiepraam

14-08-2023

Op zoek naar shutters voor een draaikiepraam?
Jazeker | Fractions.nl

Als je draaikiepramen in huis hebt, kan het soms lastig zijn om hier een passende raambekleding voor te vinden. Niet elk soort raamdecoratie kun je namelijk voor alle type ramen gebruiken of zijn het meest praktisch. In het geval van een draaikiepraam wil je tenslotte wel dat je het raam gewoon kunt kiepen en draaien. Voor dit type raam zijn shutters een perfecte raambekleding. Waarom? We leggen je alles uit over shutters voor een draaikiepraam.

Review score:
5 sterren
Eigen meet- en
montage service
Snelle
levertijden
Maatwerk
uit Holland

Wanneer spreek je over een draaikiepraam?

Het kenmerk van een draaikiepraam is dat dit raam om twee assen kunt draaien, zodat je het raam op verschillende manieren kunt openen. Zo kun je raam open staan langs de korte en lange zijde. Een raam staat in de kiepstand als je het langs de korte zijde opent. Je opent het dan schuin op een kier, waarbij de bovenkant schuin opent. De ramen worden steeds vaker gebruikt, bijvoorbeeld op zolder of in een slaapkamer. Maar een veelvoorkomend probleem is het kiezen van geschikte raambekleding voor draaikiepramen. Fractions zijn hiervoor perfect. Ze zorgen namelijk dat je functionaliteiten van het draaikiepraam behoudt.

Montage van Fractions

Fractions worden geheel op maat gemaakt volgens jouw wensen. Je kunt zelf bijvoorbeeld de maat, het design en de kleur opgeven. Vervolgens worden Fractions door een specialist opgemeten, op maat gemaakt en vervolgens gemonteerd. Zo weet je zeker dat je perfect passende shutters voor het draaikiepraam ontvangt. Bij een draaikiepraam worden Fractions gemonteerd op het raam. Bij sommige ramen kunnen de Fractions shutters zelfs in de glaslatten gemonteerd worden. Ze passen vaak achter de platte raamkruk van het draaikiepraam, doordat het Fractions pakket erg dun is. Als je het raam in de kiepstand hebt staan, zorgen de magneten ervoor dat de panelen op hun plaats blijven zitten. Je kunt met Fractions dus altijd gebruik blijven maken van de mogelijkheden om het raam te openen en te kantelen.

Ontdek hier alles over de (technische) kenmerken van Fractions. Op zoek naar shutters als draaikiepraam? Fractions bieden een stijlvolle uitstraling in elke ruimte.

Shutters draaikiepraam schoonmaken

Er wordt wel eens gedacht dat door het plaatsen van shutters voor draai kiepramen je het raam niet meer kunt schoonmaken. Dit is echter geen enkel probleem. Fractions zelf zijn heel gemakkelijk in onderhoud. Ze verzamelen bijna geen vuil en stof. Een vochtige doek over de Fractions halen is voldoende voor het schoonmaken. En doordat je de shutters kunt openen, kun je makkelijk bij het draaikiepraam komen wanneer je dat wilt schoonmaken. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen of schuurmiddelen, dat is niet nodig.

Veelgestelde vragen

Zijn Fractions lichtdicht

De scharnieren van Fractions zijn lichtdicht. Er zijn kieren mogelijk aan de onderzijde, of er kan licht bij de sleuven naar binnen komen. Bij lichtere kleuren is dit beter zichtbaar dan bij donkere kleuren. Daarmee weren Fractions het licht wel iets beter de meeste andere raamdecoratie.

Wat zijn de kosten van Fractions

Hier kunt u de complete prijslijst downloaden. Let op! Fractions zijn maatwerkproducten, de prijslijst is uitgebreid en biedt vele mogelijkheden. We adviseren daarom via de website een prijsindicatie op te vragen voor uw maten. U kunt de gewenste maten daar via het contactformulier invullen en dan nemen we spoedig contact met u op.

U kunt voor een definitieve offerte op maat ook terecht bij een van onze geselecteerde Fractions dealers of bij onze klantenservice (info@fractions.nl)

Welke modellen zijn er

Je kunt kiezen uit 7 verschillende patronen. Daarnaast kun je kiezen uit een hoogte van 20, 30, 40 en 50 mm. De dealers zullen een advies uitbrengen op basis van het raamoppervlak en de gekozen kleur. In de showroom in Boxtel, het ETC design Centre in Culemborg of op wisselende andere plekken zoals beurzen, kun je inspiratie opdoen en alle modellen en toepassingen bekijken.

Waar kan ik Fractions bekijken

Hier kun je Fractions bekijken en beleven:

– Bij één van de exclusieve dealers in Nederland. Kijk op de kaart.

– In onze exclusieve showroom in Boxtel, geopend op afspraak. Schouwrooij 1 / 5281 RE Boxtel / Email: info@fractions.nl /Tel: 0411-677865

– Tijdens Speciale events of Open Huis dagen. Bekijk ze hier. We delen ze ook via Facebook of de nieuwsbrief. Schrijf je in!

– Op beurzen zoals VT Wonen of de LXRY en in diverse exclusieve showrooms (zoals Maretti Lightning of Tortu), informeer bij de klantenservice (0411-677865).

Kunnen bij een open raam of deur

Fractions worden op hun plaats gehouden door magneten, dus bij voldoende winddruk waaien Fractions open als de sleuven gesloten zijn.

Zijn Fractions geschikt voor op draaikiepramen

Ja! Omdat Fractions zo dun zijn kunnen ze op het draaikiepraam gemonteerd worden, en soms zelfs in de glaslatten. Omdat ze zo dun zijn passen ze vaak ook achter de handgreep. De magneten houden de panelen op hun plek als het draaikiepraam op de kiepstand staat.

Wat is de maximale grootte/hoogte die mogelijk is

Fractions worden in scharnierende variant of vouwrailsysteem geleverd. Dit is afhankelijk van de grootte van het raamoppervlak. Fractions bestaan uit panelen die aan elkaar geschroefd zijn en daarmee de breedte van de opening over spannen. Afhankelijk van de breedte kom je uit op 2 of meer panelen. Voor grote oppervlaktes wordt er ook een vouwrailsysteem ingezet waarmee de panelen worden begeleid.

Een paneel is minimaal 20 cm breed incl. scharnieren en profielen en maximaal 50 cm breed incl. scharnieren en profielen. Er kunnen maximaal 4 panelen aan elkaar scharnieren, en dat kan zowel links als rechts, dus 2x4x50 cm= maximaal 400 cm breedte bij de vouwschuif oplossing. Voor de scharnierende versie geldt een maximale breedte van 200 cm.

De maximale hoogte is altijd 300 cm.

Zijn Fractions inbraakwerend

Nee, Fractions kunnen eenvoudig open scharnieren.

Schouwrooij 1 in Boxtel
Kom en beleef Fractions tijdens onze

Open Zondagen

Neem gerust contact met ons op

Heeft u een vraag, wens of probleem? Neem dan gerust contact met ons op middels het contactformulier. Twee zondagen per maand is er ook Open Dag in Boxtel, kies je tijd meteen hier.