Shutters draaikiepraam


Op zoek naar shutters voor een draaikiepraam?
Jazeker | Fractions.nl

Als je draaikiepramen in huis hebt, kan het soms lastig zijn om hier een passende raambekleding voor te vinden. Niet elk soort raamdecoratie kun je namelijk voor alle type ramen gebruiken of zijn het meest praktisch. In het geval van een draaikiepraam wil je tenslotte wel dat je het raam gewoon kunt kiepen en draaien. Voor dit type raam zijn shutters een perfecte raambekleding. Waarom? We leggen je alles uit over shutters voor een draaikiepraam.

Wanneer spreek je over een draaikiepraam?

Het kenmerk van een draaikiepraam is dat dit raam om twee assen kunt draaien, zodat je het raam op verschillende manieren kunt openen. Zo kun je raam open staan langs de korte en lange zijde. Een raam staat in de kiepstand als je het langs de korte zijde opent. Je opent het dan schuin op een kier, waarbij de bovenkant schuin opent. De ramen worden steeds vaker gebruikt, bijvoorbeeld op zolder of in een slaapkamer. Maar een veelvoorkomend probleem is het kiezen van geschikte raambekleding voor draaikiepramen. Fractions zijn hiervoor perfect. Ze zorgen namelijk dat je functionaliteiten van het draaikiepraam behoudt.

shutters zwart

Montage van Fractions

Fractions worden geheel op maat gemaakt volgens jouw wensen. Je kunt zelf bijvoorbeeld de maat, het design en de kleur opgeven. Vervolgens worden Fractions door een specialist opgemeten, op maat gemaakt en vervolgens gemonteerd. Zo weet je zeker dat je perfect passende shutters voor het draaikiepraam ontvangt. Bij een draaikiepraam worden Fractions gemonteerd op het raam. Bij sommige ramen kunnen de Fractions shutters zelfs in de glaslatten gemonteerd worden. Ze passen vaak achter de platte raamkruk van het draaikiepraam, doordat het Fractions pakket erg dun is. Als je het raam in de kiepstand hebt staan, zorgen de magneten ervoor dat de panelen op hun plaats blijven zitten. Je kunt met Fractions dus altijd gebruik blijven maken van de mogelijkheden om het raam te openen en te kantelen.

Ontdek hier alles over de (technische) kenmerken van Fractions. Op zoek naar shutters als draaikiepraam? Fractions bieden een stijlvolle uitstraling in elke ruimte.

Shutters draaikiepraam schoonmaken

Er wordt wel eens gedacht dat door het plaatsen van shutters voor draai kiepramen je het raam niet meer kunt schoonmaken. Dit is echter geen enkel probleem. Fractions zelf zijn heel gemakkelijk in onderhoud. Ze verzamelen bijna geen vuil en stof. Een vochtige doek over de Fractions halen is voldoende voor het schoonmaken. En doordat je de shutters kunt openen, kun je makkelijk bij het draaikiepraam komen wanneer je dat wilt schoonmaken. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen of schuurmiddelen, dat is niet nodig.