Shutters op een groot raam

14-08-2023

Fraction shutters zijn perfect als zonwering voor je raam. Je bepaalt zelf hoeveel daglicht er binnen mag komen in de kamer. Daarnaast geven ze ook voldoende privacy aangezien je ze zo ver kunt sluiten en openen als je zelf wilt. Je kunt overal in je huis genieten van Fractions shutters, ook op de plaatsen met grote ramen. Ontdek alles over shutters groot raam!

Review score:
5 sterren
Eigen meet- en
montage service
Snelle
levertijden
Maatwerk
uit Holland

Fractions shutters

Fractions shutters lijken niet zoals de meeste shutters op houten jaloezieën met verstelbare lamellen. Het is prachtige raamdecoratie in de vorm van stijlvolle shutters. De shutters passen perfect in een modern interieur. Ze bestaan uit twee horizontale platen waarmee je de hoeveelheid lichtinval in je woning regelt. De platen kunnen ten opzichte van elkaar bewegen, waardoor je altijd voor voldoende lichtinval zorgt. Het bedienen van de shutters is erg praktisch en zeer eenvoudig. Het is ook mogelijk om de shutters helemaal open te klappen voor extra daglicht. Dit maakt het ook mogelijk om je grote ramen en de shutters schoon te maken.

Fractions shutters zijn niet alleen stijlvoller dan houten jaloezieën. Ze zijn ook veel makkelijker te onderhouden. Bij jaloezieën is het altijd een hele klus om van de bovenste tot de onderste lamellen schoon te krijgen. Verstelbare lamellen vangen namelijk veel stof op. Maar Fractions shutters hebben bijna geen last van stof, omdat het bestaat uit twee platen die tegen elkaar staan. Een groot voordeel om bijvoorbeeld shutters in de slaapkamer te plaatsen. Daarnaast zien houten jaloezieën er nooit zo strak uit als Fractions shutters.

Aluminium shutters

Wanneer je aan shutters denkt, zal je al snel denken aan houten shutters met de kenmerkende houten latten. De Shutters van Fractions zijn echter niet van hout, maar van aluminium gemaakt en geschikt voor ieder type raam. Het is een geheel ander soort raamdecoratie en onderscheid zich sterk van standaard shutters en houten jaloezieën.

Er zijn meerdere voordelen om voor shutters van Fractions te kiezen en niet voor houten panelen.

- Ze zijn sterker, minder stijf en sluiten beter.

- Ook is aluminium vocht- en UV-bestendiger dan hout.

- Aluminium heeft een hogere hergebruikswaarde.

- Geschikt voor ieder type raam.

Grote ramen

Het maakt niet uit wat het formaat van je ramen is, want Fractions shutters worden geheel op maat gemaakt en is er altijd een passende oplossing te vinden. Je hoeft niet bang te zijn dat je geen geschikte raamdecoratie voor je grote raam kan vinden. Ze zijn geschikt voor brede ramen, grote ramen, hoge ramen en kleine ramen. Het is zelfs mogelijk om shutters te plaatsen voor je schuifpui. In iedere woning kunnen de shutters van Fractions geplaatst worden.

Je hoeft je niet meer rot te zoeken naar rolgordijnen, vouwgordijnen, plisségordijnen of andere raambekleding dat voor jouw grote ramen passen. Fractions shutters worden op maat gemaakt, hierdoor passen ze ook in een grote raampartij en heb jij de perfecte raamdecoratie in huis gehaald.

Voor zeer grote ramen kun je er voor kiezen om meerdere shutterpanelen naast elkaar te plaatsen. Zo kun je de shutters onafhankelijk van elkaar openen en sluiten. Houd bijvoorbeeld de bovenste geopend voor meer natuurlijk licht en de onderste gesloten voor meer privacy.

Fractions shutters zijn verkrijgbaar voor hoge ramen tot maximaal 3 meter hoog. De maximale breedte is bij een eenvoudige shutter 50 cm tot en een maximale breedte van 4 meter bij een achtvoudige shutter. Je kunt namelijk verschillende panelen combineren.

Brede ramen

Ook voor brede raampartijen zijn shutters op maat een mooie oplossing. Shutters kun je op deze manier ook in een souterrain plaatsen of in de badkamer als je alleen brede ramen op hoogte hebt. Voor deze plaatsen is stijlvolle en functionele raambekleding vaak lastig te vinden. In het assortiment van Fractions zijn echter meerdere producten die perfect op deze lastige plekken passen. Een meters breed raam is dan ook geen enkel probleem. De maximale breedte waarin Fractions shutters verkrijgbaar zijn is 4 meter voor een achtvoudige shutter.

Verschillende patronen en kleuren

Er zijn zeven verschillende patronen om uit te kiezen. Hierdoor kun je een ander soort in verschillende kamers in huis laten plaatsen. Ga bijvoorbeeld voor Cleopatra’s eye long in de woonkamer, Flower in de badkamer en Diamond in de hal. Wat jouw wensen ook maar zijn, het is mogelijk.

Wil je het comfort en de luxe uitstraling van Fractions shutters, maar houd je van het rechthoekige van houten jaloezieën? Dan is Louvre wellicht de keuze voor jou. Dankzij het rechthoekige design lijkt het lamellen te hebben.

Fractions shutters zijn verkrijgbaar in elke RAL-kleur. We bieden een kleuradvies bij verschillende modellen. Zo komen sommige modellen beter tot hun recht in een donkere kleur zoals zwart of grijs.

Shutters op maat

Alle shutters worden op maat gemaakt. Zo komt er een lokale specialist bij jou langs om de afmetingen van een groot raam op te meten. Hij bekijkt hoeveel cm breed en hoog het raam is en kan hierbij adviseren uit hoeveel luiken de shutter het beste kan bestaan voor het mooiste effect.

Montage door professionals

Niet alleen het afmetingen van grote ramen wordt opgemeten door een professional. Ook voor de montage van onze shutters komt er iemand langs. Zo weet je zeker dat de panelen correct op het grote raam worden gemonteerd. De shutter moet namelijk wel functioneel zijn en groot raam moet goed bereikbaar blijven. Vooral bij kiep-kantel systemen, draaisystemen of een schuifpui is dit erg belangrijk.

Inspiratie opdoen

Vooral bij grote ramen wil je zeker weten dat je de juiste keuze maakt voor de raamdecoratie. Om inspiratie op te doen kun je het Fractions magazine bekijken. Wil je graag advies, kom dan de showroom of open dag bezoeken. Zo kun je de mogelijke producten goed bekijken, zien wat voor uitstraling elke variant heeft en wat goed past bij jouw wensen en interieur.

Advies

Kom je er zelf niet helemaal uit? Door ons te bezoeken kunnen we je adviseren wat goede opties zijn voor je grote ramen. Geen tijd om langs te komen? Je mag ook altijd bellen voor advies.

Veelgestelde vragen

Zijn Fractions lichtdicht

De scharnieren van Fractions zijn lichtdicht. Er zijn kieren mogelijk aan de onderzijde, of er kan licht bij de sleuven naar binnen komen. Bij lichtere kleuren is dit beter zichtbaar dan bij donkere kleuren. Daarmee weren Fractions het licht wel iets beter de meeste andere raamdecoratie.

Wat zijn de kosten van Fractions

Hier kunt u de complete prijslijst downloaden. Let op! Fractions zijn maatwerkproducten, de prijslijst is uitgebreid en biedt vele mogelijkheden. We adviseren daarom via de website een prijsindicatie op te vragen voor uw maten. U kunt de gewenste maten daar via het contactformulier invullen en dan nemen we spoedig contact met u op.

U kunt voor een definitieve offerte op maat ook terecht bij een van onze geselecteerde Fractions dealers of bij onze klantenservice (info@fractions.nl)

Welke modellen zijn er

Je kunt kiezen uit 7 verschillende patronen. Daarnaast kun je kiezen uit een hoogte van 20, 30, 40 en 50 mm. De dealers zullen een advies uitbrengen op basis van het raamoppervlak en de gekozen kleur. In de showroom in Boxtel, het ETC design Centre in Culemborg of op wisselende andere plekken zoals beurzen, kun je inspiratie opdoen en alle modellen en toepassingen bekijken.

Waar kan ik Fractions bekijken

Hier kun je Fractions bekijken en beleven:

– Bij één van de exclusieve dealers in Nederland. Kijk op de kaart.

– In onze exclusieve showroom in Boxtel, geopend op afspraak. Schouwrooij 1 / 5281 RE Boxtel / Email: info@fractions.nl /Tel: 0411-677865

– Tijdens Speciale events of Open Huis dagen. Bekijk ze hier. We delen ze ook via Facebook of de nieuwsbrief. Schrijf je in!

– Op beurzen zoals VT Wonen of de LXRY en in diverse exclusieve showrooms (zoals Maretti Lightning of Tortu), informeer bij de klantenservice (0411-677865).

Kunnen bij een open raam of deur

Fractions worden op hun plaats gehouden door magneten, dus bij voldoende winddruk waaien Fractions open als de sleuven gesloten zijn.

Zijn Fractions geschikt voor op draaikiepramen

Ja! Omdat Fractions zo dun zijn kunnen ze op het draaikiepraam gemonteerd worden, en soms zelfs in de glaslatten. Omdat ze zo dun zijn passen ze vaak ook achter de handgreep. De magneten houden de panelen op hun plek als het draaikiepraam op de kiepstand staat.

Wat is de maximale grootte/hoogte die mogelijk is

Fractions worden in scharnierende variant of vouwrailsysteem geleverd. Dit is afhankelijk van de grootte van het raamoppervlak. Fractions bestaan uit panelen die aan elkaar geschroefd zijn en daarmee de breedte van de opening over spannen. Afhankelijk van de breedte kom je uit op 2 of meer panelen. Voor grote oppervlaktes wordt er ook een vouwrailsysteem ingezet waarmee de panelen worden begeleid.

Een paneel is minimaal 20 cm breed incl. scharnieren en profielen en maximaal 50 cm breed incl. scharnieren en profielen. Er kunnen maximaal 4 panelen aan elkaar scharnieren, en dat kan zowel links als rechts, dus 2x4x50 cm= maximaal 400 cm breedte bij de vouwschuif oplossing. Voor de scharnierende versie geldt een maximale breedte van 200 cm.

De maximale hoogte is altijd 300 cm.

Zijn Fractions inbraakwerend

Nee, Fractions kunnen eenvoudig open scharnieren.

Schouwrooij 1 in Boxtel
Kom en beleef Fractions tijdens onze

Open Zondagen

Neem gerust contact met ons op

Heeft u een vraag, wens of probleem? Neem dan gerust contact met ons op middels het contactformulier. Twee zondagen per maand is er ook Open Dag in Boxtel, kies je tijd meteen hier.