Fraction shutters zijn perfect als zonwering voor je raam. Je bepaald zelf hoeveel daglicht er binnen mag komen in de kamer. Daarnaast geven ze ook voldoende privacy aangezien je ze zo ver kunt sluiten en openen als je zelf wilt. Je kan overal in je huis genieten van Fractions shutters, ook op de plaatsen met grote ramen. Ontdek alles over shutters groot raam!

Fractions shutters

Fractions shutters lijken niet zoals de meeste shutters op houten jaloezieën met verstelbare lamellen. Het zijn stijlvolle shutters die perfect passen in een modern interieur. Ze bestaan uit twee horizontale platen waarmee je de hoeveelheid lichtinval in je woning regelt. De platen kunnen ten opzichte van elkaar bewegen, waardoor je altijd voor voldoende lichtinval zorgt. Het bedienen van de shutters is zeer eenvoudig. Het is ook mogelijk om de shutters helemaal open te klappen voor extra daglicht. Dit maakt het ook mogelijk om je ramen en de shutters schoon te maken.

Fractions shutters zijn niet alleen stijlvoller dan houten jaloezieën. Ze zijn ook veel makkelijker te onderhouden. Bij jaloezieën is het altijd een hele klus om alle lamellen schoon te krijgen. Lamellen vangen namelijk veel stof op. Maar Fractions shutters hebben bijna geen last van stof, omdat het bestaat uit twee platen die tegen elkaar staan. Een groot voordeel om bijvoorbeeld shutters in de slaapkamer te plaatsen. Daarnaast zien jaloezieën er nooit zo strak uit als Fractions shutters.

Aluminium shutters

Wanneer je aan shutters denkt, zal je al snel denken aan houten shutters met de kenmerkende houten latten. De Shutters van Fractions zijn echter niet van hout, maar van aluminium gemaakt. Het is een geheel ander soort raamdecoratie en onderscheid zich sterk van standaard shutters en jaloezieën.

Er zijn meerdere voordelen om voor shutters van Fractions te kiezen en niet voor houten panelen.

  • Ze zijn sterker, minder stijf en sluiten beter.
  • Ook is aluminium vocht- en UV-bestendiger dan hout
  • Aluminium heeft een hogere hergebruikswaarde.

Grote ramen

Het maakt niet uit wat het formaat van je ramen is, want Fractions shutters worden geheel op maat gemaakt en is er altijd een passende oplossing te vinden. Je hoeft niet bang te zijn dat je geen geschikte raamdecoratie voor je grote raam kan vinden. Ze zijn geschikt voor brede ramen, grote ramen, hoge ramen en kleine ramen. Het is zelfs mogelijk om shutters te plaatsen voor je schuifpui. In iedere woning kunnen de shutters van Fractions geplaatst worden.

Je hoeft je niet meer rot te zoeken naar rolgordijnen, vouwgordijnen, plisségordijnen of andere raambekleding dat voor jouw grote ramen passen. Fractions shutters worden op maat gemaakt, hierdoor passen ze ook in grote raampartijen en heb jij de perfecte raamdecoratie in huis gehaald.

Voor zeer grote ramen kun je er voor kiezen om meerdere shutterpanelen te plaatsen. Zo kun je de shutters onafhankelijk van elkaar openen en sluiten. Houd bijvoorbeeld de bovenste geopend voor meer daglicht en de onderste gesloten voor meer privacy.

Fractions shutters zijn verkrijgbaar tot een maximale hoogte van 3 meter. De maximale breedte is bij een eenvoudige shutter 50 cm tot en een maximale breedte van 4 meter bij een achtvoudige shutter. Je kunt namelijk verschillende panelen combineren.

Brede ramen

Ook voor brede raampartijen maken we shutters op maat worden. Shutters kun je op deze manier ook in een souterrain plaatsen of in de badkamer als je alleen brede ramen op hoogte hebt. Voor deze plaatsen is stijlvolle en functionele raambekleding vaak lastig te vinden. In het assortiment van Fractions zijn echter meerdere producten die perfect op deze lastige plekken passen. Een meters breed raam is dan ook geen enkel probleem. De maximale breedte waarin Fractions shutters verkrijgbaar zijn is 4 meter voor een achtvoudige shutter.

Verschillende patronen en kleuren

Er zijn zeven verschillende patronen om uit te kiezen. Hierdoor kun je een ander soort in verschillende kamers in huis laten plaatsen. Ga bijvoorbeeld voor Cleopatra’s eye long in de woonkamer, Flower in de badkamer en Diamond in de hal. Wat jouw wensen ook maar zijn, het is mogelijk.

Wil je het comfort en de luxe uitstraling van Fractions shutters, maar houd je van het rechthoekige van houten jaloezieën? Dan is Louvre wellicht de keuze voor jou. Dankzij het rechthoekige design lijkt het lamellen te hebben.

Fractions shutters zijn verkrijgbaar in elke RAL-kleur. We bieden een kleuradvies bij verschillende modellen. Zo komen sommige modellen beter tot hun recht in een zwarte of grijze kleur.

Shutters op maat

Alle shutters worden op maat gemaakt. Zo komt er een lokale specialist bij jou langs om de afmetingen van het grote raampartij op te meten. Hij bekijkt hoeveel cm breed en hoog het raam is en kan hierbij adviseren uit hoeveel luiken de shutter het beste kan bestaan voor het mooiste effect.

Montage door professionals

Niet alleen het afmetingen van grote ramen wordt opgemeten door een professional. Ook voor de montage komt er iemand langs. Zo weet je zeker dat de panelen correct op het grote raam worden gemonteerd. De shutter moet namelijk wel functioneel zijn en het raam moet goed bereikbaar blijven. Vooral bij kiep-kantel systemen, draaisystemen of een schuifpui is dit erg belangrijk.

Inspiratie opdoen

Vooral bij grote ramen wil je zeker weten dat je de juiste keuze maakt voor de raamdecoratie. Om inspiratie op te doen kun je het Fractions magazine bekijken en de showroom of open dag bezoeken. Zo kun je de mogelijke producten goed bekijken, zien wat voor uitstraling elke variant heeft en wat goed past bij jouw wensen en interieur.

Advies

Kom je er zelf niet helemaal uit? Door ons te bezoeken kunnen we je adviseren wat goede opties zijn voor je grote ramen. Geen tijd om langs te komen? Je mag ook altijd bellen voor advies.