Fractions, aluminium shutters in de keuken

14-08-2023

De keuken is een belangrijke ruimte in de woning. We komen er samen om maaltijden te koken en om ervan te genieten. De keuken wordt gekenmerkt door warm gezelschap. Vaak geniet je in de keuken van een natuurlijke lichtinva door je keukenraam. Raamdecoratie in de keuken is van groter belang dan veel mensen voor mogelijk houden, juist op de momenten in de keuken heb je behoefte aan licht.. En ook tijdens het bereiden van gerechten is de juiste lichtinval belangrijk. Stijlvolle decoratie maakt het dus helemaal compleet. Heb je al eens gedacht aan shutters voor je keukenraam?

Review score:
5 sterren
Eigen meet- en
montage service
Snelle
levertijden
Maatwerk
uit Holland

Raambekleding voor de keuken

Wanneer een huis wordt ingericht, kun je de ruiten eigenlijk simpelweg niet leeg laten. Allereerst moet er zonlicht kunnen worden tegengehouden. Daarnaast wil je uiteraard ook privacy op de nodige momenten. Dit is de reden dat velen kiezen voor raambekleding, met Shutters voor je keukenraam heb je een stylische oplossing en geniet je ook nog eens van privacy op de momenten dat je daar behoefte aan hebt.

Functioneel en design

Bij raambekleding voor de keuken zijn er twee dingen heel belangrijk: sfeer en functionaliteit. Een shutter voor je keukenraam combineert beiden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat shutters de laatste jaren erg populairder zijn geworden als mooie raamdecoratie in dit veel gebruikte stuk van je huis.

Wat zijn shutters?

Shutters zijn aluminium panelen die verstelbaar zijn. Met Fractions shutters betekent dat je met shutters een ongekend aantal mogelijkheden hebt. Je kunt namelijk zelf spelen met de lichtinval, zodat je een prettige omgeving kunt creëren om te koken of eten. Ook worden Fractions volgens je eigen wensen samengesteld, waarbij je het design en de kleur zelf kunt kiezen.

Kun je shutters voor je keukenraam plaatsen?

Hoe geschikt zijn shutters voor een keuken? Fractions worden vervaardigd van een sterk aluminium dat tegen vocht kan. In de keuken kunnen spetters van water en vet op de shutters landen. Met aluminium shutters is dat geen probleem, het materiaal is hiertegen bestand. En laat zich super makkelijk schoonmaken, een doekje over de shutters in je keukenraam en klaar! En dus kun je altijd zorgeloos blijven kokkerellen. Dit maakt Fractions aluminium shutters zeer geschikt voor deze ruimte in je woning.

Aluminium versus houten shutters

Je komt verschillende soorten decoratie tegen, waaronder ook houten blinds. Houten jaloezieën zijn vaak minder geschikt voor een vochtige ruimte doordat het hout van de lamellen niet goed tegen spetters kan. Deze versie van shutters (met lamellen ipv panelen) is normaal gesproken dus geen optimale keuze voor je keuken of keukenraam.

Fractions keuken shutters

Ben jij op zoek naar stijlvolle raamdecoratie voor in de keuken? Dan zit je zeker goed met Fractions! Deze ultieme keuken shutters geven raamdecoratie een hele nieuwe betekenis.

- Uitstraling

Fractions shutters zorgen voor een luxueuze en strakke uitstraling.

- Spelen met licht

In tegenstelling tot jaloezieën die je vaak voor de keukenramen ziet, kun je de luiken van Fractions openklappen. Zo profiteer je optimaal van het zonlicht dat door de ruiten valt.

- Privacy

Wanneer je de panelen helemaal dichtklapt en omhoog schuift geniet je van extra privacy.

- Meer dan enkel weerstand tegen licht

Fractions shutters bieden meer dan enkel weerstand tegen licht door het raam en privacy. Ze hebben een hoge isolerende waarde, ook tegen alle andere factoren waar je jezelf soms even voor wilt afsluiten.

Stel zelf de shutters samen

Fractions zijn geschikt voor iedere keuken, maar niet iedere keuken is hetzelfde. Daarom worden jouw Fractions op maat gemaakt voor jouw vensters. Je kunt de kleur en het design zelf kiezen. Naast shutters voor een keukenraam kun je ook denken aan een tussendeur of doorloopdeur. Dit is op maat te maken, het verdient wel een goed gesprek om dit even toe te lichten. Dat kan bijvoorbeeld  tijdens een van de Open Dagen bij Fractions.

Gepersonaliseerde Fractions!

Als je raamdecoratie zoekt die perfect past bij jouw keukendesign, zijn Fractions van hoogwaardige kwaliteit die geheel gepersonaliseerd worden, zeker de beste optie! Ze passen namelijk in iedere keuken!

Ps. Ben je op zoek naar shutters voor de woonkamer? Ontdek er alles over op onze website.

Veelgestelde vragen

Zijn Fractions lichtdicht

De scharnieren van Fractions zijn lichtdicht. Er zijn kieren mogelijk aan de onderzijde, of er kan licht bij de sleuven naar binnen komen. Bij lichtere kleuren is dit beter zichtbaar dan bij donkere kleuren. Daarmee weren Fractions het licht wel iets beter de meeste andere raamdecoratie.

Wat zijn de kosten van Fractions

Hier kunt u de complete prijslijst downloaden. Let op! Fractions zijn maatwerkproducten, de prijslijst is uitgebreid en biedt vele mogelijkheden. We adviseren daarom via de website een prijsindicatie op te vragen voor uw maten. U kunt de gewenste maten daar via het contactformulier invullen en dan nemen we spoedig contact met u op.

U kunt voor een definitieve offerte op maat ook terecht bij een van onze geselecteerde Fractions dealers of bij onze klantenservice (info@fractions.nl)

Welke modellen zijn er

Je kunt kiezen uit 7 verschillende patronen. Daarnaast kun je kiezen uit een hoogte van 20, 30, 40 en 50 mm. De dealers zullen een advies uitbrengen op basis van het raamoppervlak en de gekozen kleur. In de showroom in Boxtel, het ETC design Centre in Culemborg of op wisselende andere plekken zoals beurzen, kun je inspiratie opdoen en alle modellen en toepassingen bekijken.

Waar kan ik Fractions bekijken

Hier kun je Fractions bekijken en beleven:

– Bij één van de exclusieve dealers in Nederland. Kijk op de kaart.

– In onze exclusieve showroom in Boxtel, geopend op afspraak. Schouwrooij 1 / 5281 RE Boxtel / Email: info@fractions.nl /Tel: 0411-677865

– Tijdens Speciale events of Open Huis dagen. Bekijk ze hier. We delen ze ook via Facebook of de nieuwsbrief. Schrijf je in!

– Op beurzen zoals VT Wonen of de LXRY en in diverse exclusieve showrooms (zoals Maretti Lightning of Tortu), informeer bij de klantenservice (0411-677865).

Kunnen bij een open raam of deur

Fractions worden op hun plaats gehouden door magneten, dus bij voldoende winddruk waaien Fractions open als de sleuven gesloten zijn.

Zijn Fractions geschikt voor op draaikiepramen

Ja! Omdat Fractions zo dun zijn kunnen ze op het draaikiepraam gemonteerd worden, en soms zelfs in de glaslatten. Omdat ze zo dun zijn passen ze vaak ook achter de handgreep. De magneten houden de panelen op hun plek als het draaikiepraam op de kiepstand staat.

Wat is de maximale grootte/hoogte die mogelijk is

Fractions worden in scharnierende variant of vouwrailsysteem geleverd. Dit is afhankelijk van de grootte van het raamoppervlak. Fractions bestaan uit panelen die aan elkaar geschroefd zijn en daarmee de breedte van de opening over spannen. Afhankelijk van de breedte kom je uit op 2 of meer panelen. Voor grote oppervlaktes wordt er ook een vouwrailsysteem ingezet waarmee de panelen worden begeleid.

Een paneel is minimaal 20 cm breed incl. scharnieren en profielen en maximaal 50 cm breed incl. scharnieren en profielen. Er kunnen maximaal 4 panelen aan elkaar scharnieren, en dat kan zowel links als rechts, dus 2x4x50 cm= maximaal 400 cm breedte bij de vouwschuif oplossing. Voor de scharnierende versie geldt een maximale breedte van 200 cm.

De maximale hoogte is altijd 300 cm.

Zijn Fractions inbraakwerend

Nee, Fractions kunnen eenvoudig open scharnieren.

Schouwrooij 1 in Boxtel
Kom en beleef Fractions tijdens onze

Open Zondagen

Neem gerust contact met ons op

Heeft u een vraag, wens of probleem? Neem dan gerust contact met ons op middels het contactformulier. Twee zondagen per maand is er ook Open Dag in Boxtel, kies je tijd meteen hier.