Fractions video’s

09-08-2023

Fractions zijn uniek in haar soort, deze nieuwe vorm van raamdecoratie vraagt om kennis en specialisme. We hebben daarom een aantal video's gemaakt waarin de verschillende vormen van montage van Fractions en de systemen hebben gedemonstreerd.

Review score:
5 sterren
Eigen meet- en
montage service
Snelle
levertijden
Maatwerk
uit Holland

Productieproces van Fractions

Een kijkje achter de schermen van onze fabriek in Boxtel vind je hier. Hoe gaat het gehele proces in zijn werk? Poedercoaten, zagen, schroeven.. alles gebeurt op maat.  Het geheel is nauwgezet te volgen door ons, zo weten we precies waar en in welke fase het eindproduct wordt gerealiseerd.

Ontdek het hier

Op de dag - scharnierende versie

Tegenwoordig heeft elke woning wel een eigen handleiding op het gebied van raamdecoratie. Of het nu gaat om draaikiepramen, openslaande deuren, dakraam en zelfs schuifpuien. Het materiaal van je raam of deur. Hoeveel zonlicht wil je in je huis ontvangen, wil je shutters met scharnieren? Hoe moeten je shutters in je kozijn vallen? Het zijn allemaal details die zeer van belang zijn wanneer je je raambekleding uitkiest.

Hier zie je hoe een scharnierende, op de dag versie van Fractions gemonteerd wordt

Op de dag - vouwschuif

Voor grote oppervlaktes en openslaande deuren zijn de vouwschuif varianten van Fractions een perfecte oplossing!

De montagevideo hiervan vind je hier

In de dag - vouwschuif

Voor grote oppervlaktes en openslaande deuren zijn de vouwschuif varianten van Fractions een perfecte oplossing! Maar ook voor ramen kan dit een prima oplossing zijn.

De montage video zie je hier

Op de dag - scharnierend

De scharnierende panelen bestaan uit twee panelen die openklappen.

De montagevideo vind je hier.

Veelgestelde vragen

Zijn Fractions lichtdicht

De scharnieren van Fractions zijn lichtdicht. Er zijn kieren mogelijk aan de onderzijde, of er kan licht bij de sleuven naar binnen komen. Bij lichtere kleuren is dit beter zichtbaar dan bij donkere kleuren. Daarmee weren Fractions het licht wel iets beter de meeste andere raamdecoratie.

Wat zijn de kosten van Fractions

Hier kunt u de complete prijslijst downloaden. Let op! Fractions zijn maatwerkproducten, de prijslijst is uitgebreid en biedt vele mogelijkheden. We adviseren daarom via de website een prijsindicatie op te vragen voor uw maten. U kunt de gewenste maten daar via het contactformulier invullen en dan nemen we spoedig contact met u op.

U kunt voor een definitieve offerte op maat ook terecht bij een van onze geselecteerde Fractions dealers of bij onze klantenservice (info@fractions.nl)

Welke modellen zijn er

Je kunt kiezen uit 7 verschillende patronen. Daarnaast kun je kiezen uit een hoogte van 20, 30, 40 en 50 mm. De dealers zullen een advies uitbrengen op basis van het raamoppervlak en de gekozen kleur. In de showroom in Boxtel, het ETC design Centre in Culemborg of op wisselende andere plekken zoals beurzen, kun je inspiratie opdoen en alle modellen en toepassingen bekijken.

Waar kan ik Fractions bekijken

Hier kun je Fractions bekijken en beleven:

– Bij één van de exclusieve dealers in Nederland. Kijk op de kaart.

– In onze exclusieve showroom in Boxtel, geopend op afspraak. Schouwrooij 1 / 5281 RE Boxtel / Email: info@fractions.nl /Tel: 0411-677865

– Tijdens Speciale events of Open Huis dagen. Bekijk ze hier. We delen ze ook via Facebook of de nieuwsbrief. Schrijf je in!

– Op beurzen zoals VT Wonen of de LXRY en in diverse exclusieve showrooms (zoals Maretti Lightning of Tortu), informeer bij de klantenservice (0411-677865).

Kunnen bij een open raam of deur

Fractions worden op hun plaats gehouden door magneten, dus bij voldoende winddruk waaien Fractions open als de sleuven gesloten zijn.

Zijn Fractions geschikt voor op draaikiepramen

Ja! Omdat Fractions zo dun zijn kunnen ze op het draaikiepraam gemonteerd worden, en soms zelfs in de glaslatten. Omdat ze zo dun zijn passen ze vaak ook achter de handgreep. De magneten houden de panelen op hun plek als het draaikiepraam op de kiepstand staat.

Wat is de maximale grootte/hoogte die mogelijk is

Fractions worden in scharnierende variant of vouwrailsysteem geleverd. Dit is afhankelijk van de grootte van het raamoppervlak. Fractions bestaan uit panelen die aan elkaar geschroefd zijn en daarmee de breedte van de opening over spannen. Afhankelijk van de breedte kom je uit op 2 of meer panelen. Voor grote oppervlaktes wordt er ook een vouwrailsysteem ingezet waarmee de panelen worden begeleid.

Een paneel is minimaal 20 cm breed incl. scharnieren en profielen en maximaal 50 cm breed incl. scharnieren en profielen. Er kunnen maximaal 4 panelen aan elkaar scharnieren, en dat kan zowel links als rechts, dus 2x4x50 cm= maximaal 400 cm breedte bij de vouwschuif oplossing. Voor de scharnierende versie geldt een maximale breedte van 200 cm.

De maximale hoogte is altijd 300 cm.

Zijn Fractions inbraakwerend

Nee, Fractions kunnen eenvoudig open scharnieren.

Neem gerust contact met ons op

Heeft u een vraag, wens of probleem? Neem dan gerust contact met ons op middels het contactformulier. Twee zondagen per maand is er ook Open Dag in Boxtel, kies je tijd meteen hier.