Shutters op openslaande deuren

14-08-2023

Het kan een uitdaging zijn om de juiste raamdecoratie voor je openslaande deur te vinden. Je wilt tenslotte voorkomen dat de raambekleding belemmert dat je naar buiten kunt stappen. Of dat deze de hele tijd klappert als je de deuren open hebt staan. Een bekende oplossing zijn verstelbare lamellen, maar wij hebben de echte oplossing. Onze op maat gemaakte shutters voor openslaande deuren.

Fractions zijn de ideaal in combinatie met openslaande (tuin)deuren. Je hoeft namelijk alleen maar de panelen aan de kant te schuiven om de deur te kunnen gebruiken. Shutters openslaande deuren? We vertellen je graag alles over de mogelijkheden met Fractions. Perfect voor bijvoorbeeld jouw woonkamer.

Review score:
5 sterren
Eigen meet- en
montage service
Snelle
levertijden
Maatwerk
uit Holland

Verbind binnen en buiten

Openslaande deuren in het interieur zorgen ervoor dat je je volop geniet van de warme zonnestralen in je kamer. Als je de deuren openzet geniet je van de geur van de natuur in huis. En je kunt zo het terras opstappen om buiten bijvoorbeeld een kopje koffie te drinken. Openslaande (tuin)deuren verbinden binnen en buiten met elkaar. Natuurlijk wil je dan ook dat je raambekleding voor de openslaande deuren flexibel is. Door het gebruik van onze maatwerk shutters voor openslaande deuren geniet je van privacy, een prachtige lichtinval en raampanelen, voor kleine en grote ramen, die gemaakt worden voor jouw situatie.

Fractions shutters openslaande deuren

De panelen van Fractions kun je geheel openen zodat er volop natuurlijk licht je kamer invalt. Maar als je juist op zoek bent naar meer privacy, bijvoorbeeld als de avond invalt, kun je ze ook (deels) sluiten. . Zet de shutters op de gewenste stand en geniet van de gewenste lichtinval. Fractions zijn niet alleen stijlvol, als ook praktisch. Fractions zijn geschikt voor alle typen openslaande (tuin)deuren. Ze worden namelijk niet op de deur zelf gemonteerd, maar op het kozijn dat rondom de (tuin)deur zit. Je kunt de shutters vervolgens makkelijk met de hand opzij schuiven. Zo blijven je deuren toegankelijk en heb je alle ruimte op de deur te openen. Ook als de panelen opzij geschoven worden, blijven ze er stijlvol uitzien in je interieur. Fractions zijn daarom ideaal om voor openslaande deuren te gebruiken.

Stel zelf Fractions samen

Onze raampanelen, voor ieder type raam, worden gemaakt van hoogwaardig aluminium waarbij je zelf de kleur en het motief kunt kiezen. Fractions kunnen in vrijwel alle RAL-kleuren geleverd worden. Ook kun je zelf het aantal panelen voor de deuren aangeven. Kies je voor één paneel of juist meerdere? Kijk wat het beste bij jouw openslaande (tuin)deuren en interieur past. Kies je voor een patroon met een kleur met structuur doe je kamer een oosterse sfeer geven? Of juist voor een landelijke uitstraling met een louvre patroon?

Laat je inspireren door de vele mogelijkheden. En stel zelf jouw shutters voor openslaande deuren of voor grote raampartijen, waaronder ook ronde ramen, samen. Onze shutters zijn een passende oplossing voor iedere raam of deur.

Open deuren en wind

Zoals gezegd zijn onze Fractions shutters geschikt voor tuindeuren. Je kunt de deuren openzetten met de panelen opzij geschoven. Of juist met de panelen voor de deur, zodat je van privacy geniet en een sfeervolle uitstraling. Houd alleen wel rekening met de winddruk als je Fractions voor de openstaande deur hebt. Bi voldoende winddruk kunnen de gesloten sleuven van Fractions openwaaien. De magneten die Fractions op hun plaats houden zijn namelijk niet bestendig tegen harde wind.

Wil je meer informatie ontvangen over shutters voor openslaande deuren en de diverse uitvoeringen? Neem dan contact op met een gespecialiseerde dealer bij jou in de buurt. Deze kunnen je alles vertellen over de mogelijkheden en advies op maat geven. Je kunt ook vrijblijvend een offerte op maat aanvragen.

Veelgestelde vragen

- Kosten shutters voor openslaande tuindeuren

- Waarom kiezen voor Fractions?

- Waarvan worden shutters gemaakt?

- Welke raambekleding kiezen voor openslaande tuindeuren?

Veelgestelde vragen

Zijn Fractions lichtdicht

De scharnieren van Fractions zijn lichtdicht. Er zijn kieren mogelijk aan de onderzijde, of er kan licht bij de sleuven naar binnen komen. Bij lichtere kleuren is dit beter zichtbaar dan bij donkere kleuren. Daarmee weren Fractions het licht wel iets beter de meeste andere raamdecoratie.

Wat zijn de kosten van Fractions

Hier kunt u de complete prijslijst downloaden. Let op! Fractions zijn maatwerkproducten, de prijslijst is uitgebreid en biedt vele mogelijkheden. We adviseren daarom via de website een prijsindicatie op te vragen voor uw maten. U kunt de gewenste maten daar via het contactformulier invullen en dan nemen we spoedig contact met u op.

U kunt voor een definitieve offerte op maat ook terecht bij een van onze geselecteerde Fractions dealers of bij onze klantenservice (info@fractions.nl)

Welke modellen zijn er

Je kunt kiezen uit 7 verschillende patronen. Daarnaast kun je kiezen uit een hoogte van 20, 30, 40 en 50 mm. De dealers zullen een advies uitbrengen op basis van het raamoppervlak en de gekozen kleur. In de showroom in Boxtel, het ETC design Centre in Culemborg of op wisselende andere plekken zoals beurzen, kun je inspiratie opdoen en alle modellen en toepassingen bekijken.

Waar kan ik Fractions bekijken

Hier kun je Fractions bekijken en beleven:

– Bij één van de exclusieve dealers in Nederland. Kijk op de kaart.

– In onze exclusieve showroom in Boxtel, geopend op afspraak. Schouwrooij 1 / 5281 RE Boxtel / Email: info@fractions.nl /Tel: 0411-677865

– Tijdens Speciale events of Open Huis dagen. Bekijk ze hier. We delen ze ook via Facebook of de nieuwsbrief. Schrijf je in!

– Op beurzen zoals VT Wonen of de LXRY en in diverse exclusieve showrooms (zoals Maretti Lightning of Tortu), informeer bij de klantenservice (0411-677865).

Kunnen bij een open raam of deur

Fractions worden op hun plaats gehouden door magneten, dus bij voldoende winddruk waaien Fractions open als de sleuven gesloten zijn.

Zijn Fractions geschikt voor op draaikiepramen

Ja! Omdat Fractions zo dun zijn kunnen ze op het draaikiepraam gemonteerd worden, en soms zelfs in de glaslatten. Omdat ze zo dun zijn passen ze vaak ook achter de handgreep. De magneten houden de panelen op hun plek als het draaikiepraam op de kiepstand staat.

Wat is de maximale grootte/hoogte die mogelijk is

Fractions worden in scharnierende variant of vouwrailsysteem geleverd. Dit is afhankelijk van de grootte van het raamoppervlak. Fractions bestaan uit panelen die aan elkaar geschroefd zijn en daarmee de breedte van de opening over spannen. Afhankelijk van de breedte kom je uit op 2 of meer panelen. Voor grote oppervlaktes wordt er ook een vouwrailsysteem ingezet waarmee de panelen worden begeleid.

Een paneel is minimaal 20 cm breed incl. scharnieren en profielen en maximaal 50 cm breed incl. scharnieren en profielen. Er kunnen maximaal 4 panelen aan elkaar scharnieren, en dat kan zowel links als rechts, dus 2x4x50 cm= maximaal 400 cm breedte bij de vouwschuif oplossing. Voor de scharnierende versie geldt een maximale breedte van 200 cm.

De maximale hoogte is altijd 300 cm.

Zijn Fractions inbraakwerend

Nee, Fractions kunnen eenvoudig open scharnieren.

Neem gerust contact met ons op

Heeft u een vraag, wens of probleem? Neem dan gerust contact met ons op middels het contactformulier. Twee zondagen per maand is er ook Open Dag in Boxtel, kies je tijd meteen hier.