Ontdek Fractions aluminium shutters in de nieuwe showroom in Boxtel of bekijk alle informatie hier op de website!

Over Osiris Hertman

Osiris Hertman (1972) is een allround designer die in 1998 afstudeerde aan de Design Academy Eindhoven. Na zijn studie ging Osiris aan de slag bij Ulf Moritz en Marcel Wanders. Ruim 10 jaar is hij art director geweest bij sieradenmerk Buddha to Buddha. Inmiddels runt Osiris Hertman sinds twintig jaar zijn eigen designstudio in Haarlem. En heeft hij zijn naam verbonden aan exclusieve merken zoals Maretti, Ebru en Jee-O. En nu dus ook aan Fractions. Hij verlegt de grenzen van de design en dat heeft geleid tot prachtige designs die een fascinerend lichtspel bieden. Zijn ideologie voor elegantie, vakmanschap, materiaal en schoonheid zie je terug in de ontwerpen. Dat Fractions in Nederland worden gemaakt, past ook binnen de visie van Osiris Hertman voor duurzaam materiaalgebruik en efficiënte productiemethoden.

Eenvoud en Rust

Een goed interieur is volgens Osiris Hertman net als de natuur – het geeft je rust. “Ik verdiep me enorm in wat de architectuur me geeft. Ik kom veel in historische panden, zoals een kerk of een fort. Dan bestudeer ik eerst de ligging: hoe valt het licht binnen en hoe verandert de sfeer met de seizoenen? Daar pas ik de deuropeningen en raampartijen op aan, zodat de bewoners kunnen ontbijten op de plek waar de zon opkomt. Mijn interieurs moeten eenvoud uitstralen, zoals een kind ze zou tekenen.”

Fractions by Osiris Hertman

De aluminium shutters van Fractions, in combinatie met het gedachtegoed van Osiris Hertman heeft geleid tot een inspirerende samenwerking. En een exclusief raamdecoratie product met nog meer dimensie tot gevolg. Er is design aan functionaliteit toegevoegd. Door gebruik te maken van de toetreding van licht door aluminium sleuven die worden geknepen, wordt een bijzondere lichtinval en beleving in je woonkamer gecreëerd. De verschillende ontwerpen van Osiris Hertman zorgen voor een spannend spel van schaduw en licht! De lichtopbrengst is door de diffractie (het afbuigen van een lichtgolf langs een ondoordringbaar obstakel) bij Fractions binnen groter dan je in eerste instantie zou verwachten. Het licht weerkaatst namelijk niet eerst op lamellen, maar valt rechtstreeks door de sleuven van Fractions in de kamer.

Met Fractions bieden wij het antwoord op de vraag naar exclusieve raamdecoratie met een optimale lichtopbrengst. In een unieke samenwerking met topdesigner Osiris Hertman. Je kunt thuis genieten van dit designproduct van de hoogste kwaliteit. 

Osiris Hertman

Patrick van Loosbroek

Fractions ontwerpen

Osiris Hertman heeft verschillende Fractions ontwerpen met diverse patronen. Ze geven de kamer allemaal een heel andere sfeer, waarbij het spel tussen licht en schaduw centraal staat. Afhankelijk van de stand van de aluminium shutters, worden er patronen op het plafond en de vloer geworden. Deze zorgen voor een kosmopolitische allure, doordat ze lijken op het licht dat traditionele lampen uit Azië en Marokko geven.

In 2019 presenteerde Unilux samen met topdesigner Osiris Hertman een geheel nieuwe dimensie van zonlicht beleven in huis. Fractions, aluminium shutters, werden gepresenteerd op onder andere het ‘Art of Living event’, de VT Wonen & Design beurs en de exclusieve LXRY. En ze zijn nu verkrijgbaar voor bij jou in huis.


Verkrijgbaarheid Fractions by Osiris Hertman

Wil je zelf Fractions by Osiris Hertman in je interieur plaatsen? Je kunt een prijsberekening laten maken voor jouw ramen. Je kunt ook gelijk een dealer bij jou in de buurt zoeken.
Of informeer bij info@fractions.nl welke dealers je de collectie kunnen presenteren en op welke evenementen Fractions by Osiris in 2020 te zien zijn.