Fractions; hoe het werkt

14-11-2023

Met de shutters op maat van Fractions creëer je een uniek sfeer in huis. Je bepaalt namelijk zelf de gewenste lichtinval en de privacy die je wenst in de kamer. Fractions worden op maat gemaakt van aluminium en zijn leverbaar in haast elk gewenste RAL kleur.

Alle informatie over Fractions vind je op deze pagina

- Techniek
- Afmetingen Fractions shutters op maat
- Duurzaam product uit Holland
- De designs ; kies jouw stijl
- Prijzen shutters op maat
- Pluspunten Fractions

Review score:
5 sterren
Eigen meet- en
montage service
Snelle
levertijden
Maatwerk
uit Holland

Techniek

Shutters is de Engelse term voor "luiken die je voor de ramen kunt gebruiken". Fractions shutters worden steeds populairder, het is de aluminium variant van shutters. Ze worden vooral gebruikt uiteraard als vorm van zonwering en voor privacy, maar het is vooral een luxe vorm van raambekleding voor een modern interieur.

Hoe het werkt

Afhankelijk van de grootte van je raam of deur worden de panelen bepaald. De Fractions panelen kunnen afzonderlijk worden bediend en in de gewenste stand worden geopend en gesloten. Dat doe je door ze te schuiven in plaats van te kantelen zoals bij houten shutters of jaloezieën. De lichtinval kun je groter maken en daarmee speel je als het ware met de zon- en lichtinval in huis. Ideaal voor wat privacy in de badkamer of juist veel lichtinval in de keuken bijvoorbeeld!

Naast schuiven van de panelen kunnen de panelen ook in zijn geheel geopend of gesloten worden, dat kan door middel van een vouw systeem of een scharnierend systeem. Ook op een draai kiep raam of deur kunnen Fractions perfect toegepast worden, het pakket is zo smal dat het zelfs achter de raamkruk valt. En door de magneten blijft het paneel ook in gekiepte stand perfect aan raam of deur bevestigd.

We hebben veel video's op onze YouTube pagina staan, bekijk ze om een zo compleet beeld te krijgen van de werking en het unieke mechanisme van Fractions!

Bekijk de verschillende toepassingen hier

Afmetingen

PANEEL BREEDTE / HOOGTE
Je kunt Fractions op (draaikiep)ramen, grote ramen, deuren, schuifpuien en de meeste dakramen plaatsen, breed of smal. Alle shutters worden nauwkeurig op maat gemaakt voor jouw type raam of deur. En ze passen in elke kamer in huis, waaronder de slaapkamer. Ook in vochtige ruimtes zoals de badkamer kun je Fractions plaatsen. Afhankelijk van de grootte van het raamoppervlakte worden Fractions in een scharnierende variant of met een vouwrailsysteem geleverd. De panelen worden aan elkaar geschroefd om de breedte van het raam te overspannen, ze rail geleiden dan in de rail wanneer je ze open of dicht wil schuiven. Het is afhankelijk van de breedte van  je raam of deur hoeveel panelen er gebruikt worden. De stevige constructie zorgt ervoor dat shutters tot 6 meter breed en 3 meter hoog mogelijk zijn.

SLEUVEN HOOGTE
Ook heb je keuze uit twee sleufhoogtes, namelijk 40mm en 48mm. Door gebruik te maken van aluminium in plaats van hout, kun je met Fractions mooie slanke shutters creëren, die ook perfect op draai-kiepramen geplaatst kunnen worden. Bijkomend voordeel van de dunne lamellen is dat er geen stof op blijft liggen, dus poetsen kan tot het minimum worden beperkt. De panelen worden voorzien van een bediening met kleine knopjes op de panelen, dit zorgt (in tegenstelling tot dikke lamellen) voor een strakke uitstraling. Voor een breedte tussen 200 cm en 400 cm wordt een vouwrailsysteem gebruikt waarmee de panelen worden begeleid.

Voorbeeld maten Fractions

Een shutter paneel is tussen de 20 cm en 50 cm breed. Dit is inclusief scharnieren en profielen. Er kunnen bij Fractions maximaal 4 panelen op maat aan elkaar gescharnierd worden, zowel links als rechts. Hierdoor kom je op maximaal 400 cm (2 x 4 panelen x 50 cm). De prijs voor shutters op maat is geheel afhankelijk van jouw wensen. De maten en het aantal panelen zijn van invloed op de prijs. Doordat Fractions shutters perfect op het kozijn bevestigd worden en op het kozijn aansluiten, geniet je ook van de isolerende werking van dit product. En naast raamdecoratie heeft het dus ook verduisterende capaciteiten.

Bekijk de designs hier

Duurzaam product uit Holland

Wij fabriceren Fractions zelf in onze fabriek in Boxtel, maar we leveren en monteren in heel Nederland. In tegenstelling tot andere vormen van raamdecoratie wordt dus alles hier op eigen bodem gemaakt, de verpakkingsmaterialen zijn duurzaam en aluminium laat zich goed recyclen. We gaan tijdens het produceren zorgvuldig met het product om en zorgen dat deze van hoge kwaliteit is, net als ons service traject. Wist je trouwens dat het aluminium materiaal van Fractions ook een isolerende functie heeft?

Dus naast een hoogwaardig design product zijn Fractions aluminium shutters ook een heel duurzame investering.

Meer informatie of een afspraak?

Kies jouw stijl nu!

Een shutter op maat past in elk interieur. Heb jij een landelijke uitstraling in je woning? Stap je binnen in een Scandinavische sfeer? Of is jouw interieur als kleurrijk te omschrijven? Door te kiezen voor onze shutters en deze geheel in jouw eigen stijl samen te stellen, passen Fractions altijd perfect bij de stijl die je wilt creëren. Kies voor Fractions in een vrolijke kleur voor een kleurrijke toevoeging. Of denk juist aan sfeervolle shutters in een zachte pasteltint. Natuurlijk kun je voor een moderne inrichting ook kiezen voor zwart of wit. Wil je weten hoe je kamer er met onze shutters uit komt te zien? Dan kun je bijvoorbeeld een moodboard samenstellen. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt voor je woonruimte.

Inspiratie voor je slaapkamer

Prijzen shutters op maat

Wat kosten shutters? Doordat Fractions maatwerk zijn en shutters gemaakt worden volgens jouw specificaties, zijn de shutters prijzen afhankelijk van jouw wensen. Hierbij spelen natuurlijk de door jouw gewenste hoogte- en breedtematen voor deze shutters een rol. Als je een indicatie van de prijs wilt ontvangen, kun je via onze website informatie over een prijsberekening op maat aanvragen. Of bekijk de prijslijst hier.

Wij fabriceren shutters van de hoogste kwaliteit lokaal in Nederland, in onze fabriek in Boxtel, we adviseren altijd een specialist in de arm te nemen. Kom langs bij de showroom of bestel shutters via één van de dealers, je vindt onze speciaal geselecteerde dealers door het hele land.

Vraag een offerte aan

Verschil Fractions en houten shutters

Je komt in je zoektocht naar raamdecoratie verschillende typen shutters tegen, waaronder ook houten shutters en houten raamdecoratie. Wat zijn nu de verschillen tussen Fractions en houten shutters? Het grootste onderscheid is natuurlijk het gebruikte materiaal. Waar Fractions gemaakt worden van aluminium worden voor andere shutters verschillende houtsoorten gebruikt. Fractions worden op maat gemaakt voor jouw ramen, waardoor iedere maat shutters mogelijk is. Houten shutters zie je vooral in standaard maten. Waar je verder bij de verschillen rekening mee moet houden, is dat houten shutters mogelijk minder geschikt zijn voor gebruik in vochtige ruimtes zoals de badkamers. Fractions shutters zijn geschikt voor gebruik in elke ruimte in de woning, door het duurzame aluminium dat gebruikt wordt om ze te fabriceren.

Shutters versus houten jaloezieën

Naast houten shutters kom je ook houten jaloezieën tegen met horizontale lamellen. Deze worden nog wel eens met elkaar verward. Hierbij is het grootste verschil dat je Fractions kunt openklappen, terwijl dit bij jaloezieën niet mogelijk is. Verder is ook de bediening anders. Een houten jaloezie zul je normaal gesproken via een koordbediening kunnen aanpassen en niet via een verborgen bediening. Fractions daarentegen open en sluit je met zogenaamde verborgen scharnieren, deze verborgen bediening heeft zo zijn voordelen. Het verschuiven van de panelen naar boven of beneden doe je met een knopje dat strak en modern is vormgegeven

En houten jaloezieën werken vaak met lamellen, terwijl Fractions met panelen werkt. Al deze details bij elkaar, zorgen ervoor dat de metalen sfeervolle shutters van Fractions een exclusieve uitstraling geven aan je woonruimte ten opzichte van houten shutters.

Pluspunten van Fractions

Voordelen op een rij
- Super smal pakket, een perfect geïntegreerde oplossing
- Maatwerkproduct voor jouw raam
- Diverse designs en kleuren verkrijgbaar
- Ideaal voor draaikiep- en kantelramen en deuren
- Passend voor elke binnenruimte in huis
- Onderhoudsvriendelijk (ramen wassen kan makkelijk)
- 5 jaar kwaliteitsgarantie
- Geschikt als binnen zonwering

Veelgestelde vragen

Zijn Fractions lichtdicht

De scharnieren van Fractions zijn lichtdicht. Er zijn kieren mogelijk aan de onderzijde, of er kan licht bij de sleuven naar binnen komen. Bij lichtere kleuren is dit beter zichtbaar dan bij donkere kleuren. Daarmee weren Fractions het licht wel iets beter de meeste andere raamdecoratie.

Wat zijn de kosten van Fractions

Hier kunt u de complete prijslijst downloaden. Let op! Fractions zijn maatwerkproducten, de prijslijst is uitgebreid en biedt vele mogelijkheden. We adviseren daarom via de website een prijsindicatie op te vragen voor uw maten. U kunt de gewenste maten daar via het contactformulier invullen en dan nemen we spoedig contact met u op.

U kunt voor een definitieve offerte op maat ook terecht bij een van onze geselecteerde Fractions dealers of bij onze klantenservice (info@fractions.nl)

Welke modellen zijn er

Je kunt kiezen uit 7 verschillende patronen. Daarnaast kun je kiezen uit een hoogte van 20, 30, 40 en 50 mm. De dealers zullen een advies uitbrengen op basis van het raamoppervlak en de gekozen kleur. In de showroom in Boxtel, het ETC design Centre in Culemborg of op wisselende andere plekken zoals beurzen, kun je inspiratie opdoen en alle modellen en toepassingen bekijken.

Waar kan ik Fractions bekijken

Hier kun je Fractions bekijken en beleven:

– Bij één van de exclusieve dealers in Nederland. Kijk op de kaart.

– In onze exclusieve showroom in Boxtel, geopend op afspraak. Schouwrooij 1 / 5281 RE Boxtel / Email: info@fractions.nl /Tel: 0411-677865

– Tijdens Speciale events of Open Huis dagen. Bekijk ze hier. We delen ze ook via Facebook of de nieuwsbrief. Schrijf je in!

– Op beurzen zoals VT Wonen of de LXRY en in diverse exclusieve showrooms (zoals Maretti Lightning of Tortu), informeer bij de klantenservice (0411-677865).

Kunnen bij een open raam of deur

Fractions worden op hun plaats gehouden door magneten, dus bij voldoende winddruk waaien Fractions open als de sleuven gesloten zijn.

Zijn Fractions geschikt voor op draaikiepramen

Ja! Omdat Fractions zo dun zijn kunnen ze op het draaikiepraam gemonteerd worden, en soms zelfs in de glaslatten. Omdat ze zo dun zijn passen ze vaak ook achter de handgreep. De magneten houden de panelen op hun plek als het draaikiepraam op de kiepstand staat.

Wat is de maximale grootte/hoogte die mogelijk is

Fractions worden in scharnierende variant of vouwrailsysteem geleverd. Dit is afhankelijk van de grootte van het raamoppervlak. Fractions bestaan uit panelen die aan elkaar geschroefd zijn en daarmee de breedte van de opening over spannen. Afhankelijk van de breedte kom je uit op 2 of meer panelen. Voor grote oppervlaktes wordt er ook een vouwrailsysteem ingezet waarmee de panelen worden begeleid.

Een paneel is minimaal 20 cm breed incl. scharnieren en profielen en maximaal 50 cm breed incl. scharnieren en profielen. Er kunnen maximaal 4 panelen aan elkaar scharnieren, en dat kan zowel links als rechts, dus 2x4x50 cm= maximaal 400 cm breedte bij de vouwschuif oplossing. Voor de scharnierende versie geldt een maximale breedte van 200 cm.

De maximale hoogte is altijd 300 cm.

Zijn Fractions inbraakwerend

Nee, Fractions kunnen eenvoudig open scharnieren.

Neem gerust contact met ons op

Heeft u een vraag, wens of probleem? Neem dan gerust contact met ons op middels het contactformulier. Twee zondagen per maand is er ook Open Dag in Boxtel, kies je tijd meteen hier.