Shutters: alles wat je moet weten

Ooit gehoord van shutters? Ze doen je misschien denken aan kleine openslaande deuren, maar shutters is het Engelse woord voor luiken. Shutters zijn functioneel en daarnaast de ideale raamdecoratie. Dit soort raambekleding springt direct in het oog en zorgt direct voor een andere uitstraling in iedere kamer. We vertellen je graag alles wat je moet weten over Fractions shutters!

Wat zijn shutters?

Shutters bieden een stijlvolle en functionele manier van het decoreren van je ramen. Raamdecoratie shutters is de perfecte raambekleding voor ieder huis. Shutters die zijn opgebouwd uit verstelbare lamellen. Je kunt de luiken zelf bedienen, zo bepaal je de optimale zon- en lichtregulatie voor een prettige lichtinval wanneer gewenst. En natuurlijk de privacy die je in de kamer wenst door de shutters (gedeeltelijk) te sluiten. Shutters kopen doe je bij Fractions.nl!

Wat zijn Fractions sfeervolle shutters?

In je zoektocht naar de perfecte raamdecoratie kom je Fractions tegen. Fractions shutters gemaakt op maat zijn aluminium shutters. Je plaatst hier één of meerdere panelen voor het raam met een schuifmechanisme / railsysteem via de verticale bedieningslat. Dit zorgt ervoor dat de shutters gemakkelijk geopend kunnen worden. De shutters bieden eigenlijk een bijna verborgen bediening, aangezien je geen last hebt van zichtbare koorden of houten staven waarmee je de raamdecoratie moet bedienen.

Stel hier direct je eigen Fractions samen!

Voordelen

 • Aluminium heeft een strakke uitstraling, is een lichtgewicht materiaal en het is compact.
 • Ook kan aluminium in vochtige ruimtes worden gebruikt.
 • Daarnaast is het materiaal hittebestendig, duurzaam en zelfbeschermend.
 • Een Fractions shutter heeft superplatte panelen.
 • Je kunt zelf de ideale stand van de lichtinval bepalen met de shutter – Met de shutters in de juiste stand kun je licht buiten de deur (zonwering) houden of juist naar binnen laten komen.
 • Je kan shutters verduisterend laten werken.
 • Je kunt Fractions combineren met een hor.

Verschillende soorten shutters

Shutters kunnen worden gemaakt van verschillende soorten materialen. Houten shutters en kunststof shutters zijn populaire keuzes. In het geval van Fractions bieden we metalen sfeervolle shutters. Daarmee is direct duidelijk wat eigenlijk het grootste verschil is tussen Fractions en andere soorten shutters.

Verschil tussen houten shutters en Fractions

Naast Fractions shutters kom je ook houten shutters tegen. Zo worden shutters en jaloezieën nog wel eens met elkaar verward. Het grote verschil tussen shutters en houten jaloezieën is dat je jaloezieën niet kunt openklappen. De houten jaloezieën zullen altijd voor de ramen hangen. Dat kan in een modern interieur eigenlijk niet meer. Daarom bieden Fractions shutters een passende oplossing.

Jouw eigen unieke aluminium shutters

Fractions zijn unieke aluminium shutters, ze hebben geen brede latten of lamellen, zoals je vaak wel ziet met traditionele shutters. Het grootste voordeel is dat je aluminium prima in vochtige ruimtes kunt plaatsen, waardoor de shutters perfect geschikt zijn als raamdecoratie voor de badkamer.

Met een uniek ontwerp met bijzondere patronen passen Fractions shutters in elk interieur. Wij bieden een ruim assortiment in diverse kleuren, passend voor elk type raam, zelfs voor ronde ramen. Van witte shutters en zwarte shutters tot alle verschillende kleuren die je kunt verzinnen.

Wanneer jij aluminium shutters overweegt dan ben je bij Fractions.nl aan het goede adres. Wij bieden een ruime collectie met veel originele ontwerpen.

Er zit er gegarandeerd een bij die bij jouw woning past! Het ontwerp voor jouw raam kun je zelf samen stellen. Onze shutters worden zeer nauwkeurig opgemeten door onze professionals, zodat ze perfect bij jouw raam passen!

Unieke shutter voor jouw interieur

Als je shutters kopen gaat en kiest voor Fractions kun je het product helemaal zelf samenstellen. Zo zorg je voor een stijlvolle uitstraling die past bij jouw interieur. Want wat de juiste shutter voor jouw woning is, kan juist helemaal niet passen in een andere kamer. Je begint met het model van de shutter te kiezen. Vervolgens kijk je welke kleur het beste bij jouw ramen past. Ga je voor witte shutters in een scandinavisch interieur of juist voor zwarte shutters? We kunnen Fractions namelijk in eigenlijk elke RAL-kleur vervaardigen. Tot slot moeten de shutters op maat worden ingemeten, zodat je zeker weet dat ze perfect aansluiten.

Bijzondere kenmerken van de Fractions shutter

Wat zijn nu de bijzondere kenmerken van Fractions, de moderne variant shutter? Wij lichten ze hieronder graag even voor je uit.

 • Fractions kunnen op een draai / kiepraam, voor (tuin)deuren en schuifpuien geplaatst worden. Ze zijn perfect voor bijvoorbeeld de woonkamer of juist de slaapkamer.
 • Magneten zorgen ervoor dat de aluminium shutters op hun plaats worden gehouden.
 • De scharnieren van Fractions zijn lichtdicht. Het kan zijn dat er bij de sleuven of aan de onderzijde iets van licht naar binnen komt.
  Het paneel van een Fractions kun je als één plaat verschuiven. Het is dus niet mogelijk om de boven- en onderkant afzonderlijk te verschuiven.
 • Fractions zijn verkrijgbaar in elke RAL-kleur, zodat ze geheel gepersonaliseerd kunnen worden. Dat zorgt ervoor dat je echt iets moois kunt creëren voor jezelf. En wij helpen je daarbij!
 • Ook kun je kiezen uit verschillende patronen, om een stijl te creeëren die past bij jouw interieur. Je geniet van een eigenlijk verborgen bediening om de panelen te verschuiven, zonder loshangende draden bij de shutter.
 • Als je een aluminium raamframe hebt, kunnen Fractions naadloos geïntegreerd worden. Maar ook op houten of plastic frames zal het perfect combineren. Zo heb je het beste van alles!

Waarom shutters?

We kunnen er niet omheen. Shutters voor je raam geplaatst is de ideale vorm van raamdecoratie. Denk bijvoorbeeld aan die aloude luikjes van veel oud Hollandse woningen, maar ook kantoorpanden hebben vaak shutters aan het kozijn bevestigd. Dat is ook best logisch. Ben je nog niet geheel overtuigd van het plaatsen van een shutter voor je raam? Laat ons je hieronder nog wat voordelen geven. En ontdek waarom shutters de ideale oplossing zijn voor het raam!

Eyecatcher in het interieur

Shutters zullen in ieder interieur passen. Doordat onze shutters op maat gemaakt worden in combinatie met diverse originele ontwerpen, zullen jouw shutters na montage zelfs een boost geven aan het interieur!

Daarnaast bedien je shutters via een eenvoudig systeem om ze in de gewenste stand te zetten. Zo heb je voldoende privacy en het is ook nog eens een regulering voor de lichtinval, zonwering alsook de sfeer in huis. Licht is key wanneer we het hebben over sfeer in huis. Onze shutters op maat gemaakt met een makkelijke bediening dragen bij aan het realiseren van jouw wensen in huis!

Shutters zijn een echte eyecatcher. Welke maat shutters je ook kiest, shutters zijn er in allerlei speciale ontwerpen. Met shutters kun je de hele dynamiek en uitstraling van zowel interieur als exterieur per direct veranderen. Soms zit verandering in de kleine dingen. Dat is zeker het geval bij aluminium shutters! Deze panelen kunnen schuiven tot ieder gewenste stand. Zo heb je veel meer zicht naar buiten.

Onze Fractions shutters prijzen zijn eerlijk en verschillen per klant. Dat komt omdat onze shutters op maat gemaakt worden. Witte shutters, zwarte shutters, het maakt niet uit. Alle kleuren zijn mogelijk voor een shutter van Fractions.nl!

Makkelijk in onderhoud.

Shutters zijn onderhoudsarm. Wanneer je bijvoorbeeld niet enthousiast bent over witte shutters omdat je denkt dat deze snel vies worden, dan kunnen we deze zorgen direct wegnemen. Aluminium shutters zijn in alle gevallen makkelijk te onderhouden, dus ook wanneer je voor wit kiest.
Shutters zijn op alle ramen te monteren. Het maakt niet welke speciale raamvormen je hebt, shutters kun je monteren op ieder type raam! Grote ramen, kleine ramen, kiep ramen, ramen met speciale vormen, alles is mogelijk.

Behoefte aan antwoorden?

Veelgestelde vragen over fractions als raamdecoratie

Ja, de shutters van Fractions worden volledig op maat gemaakt voor alle soorten ramen en deuren, inclusief draai-kiepramen, schuine ramen, openslaande deuren en schuifpuien.

De Fractions kunnen geheel geopend en gesloten worden door gebruik te maken van de zogenaamde ‘blinde’ scharnieren. Door de lichtsleuven groter of kleiner te maken wordt de lichtinval en het gevoel van privacy gemanipuleerd. Je creëert steeds zelf weer de sfeer!

Fractions zijn op maat gemaakte aluminium shutters die een nieuwe dimensie van zonlicht in je huis bieden. Met de verschillende designs kun je fantastische lichteffecten creëren. Ze zijn overigens verkrijgbaar in alle RAL-kleuren en kunnen ook uitstekend gebruikt worden als binnenzonwering.

Meer vragen over Fractions en shutter producten?

Wij snappen dat je vragen kunt hebben de producten. En of shutters wel echt in jouw interieur passen of binnen jouw budget. Wij bieden een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en beantwoorden graag een aantal veelgestelde vragen. Natuurlijk kun je ook altijd persoonlijk advies bij ons vragen.

Als shutter expert geven we je graag deskundig advies. Wanneer je nog vragen hebt over het product Fractions shutters op maat gemaakt dan helpen wij graag mee. Neem gerust contact op en kom bij ons langs! Je kunt ons via e-mail eenvoudig bereiken via: info@fractions.nl. Of per telefoon: 0411 677865. Je kunt je ook inschrijven om één van onze open dagen te komen bezoeken! Daar geven we je graag het beste advies in persoon.

Dealer in de buurt

Wil je direct meer informatie over de sfeervolle shutters op maat van Fractions? Zoek dan een exclusieve dealer bij jou in de buurt. Die helpt je graag bij het samenstellen van de perfecte Fractions shutters voor bij jou thuis. Je kunt dan ook direct kleurstalen bekijken van witte shutters, zwarte shutters of alle andere kleuren, zodat je zeker weet dat de shutters aansluiten bij de inrichting. Ook kun je een vrijblijvende offerte opvragen voor shutters op maat.

Voor meer informatie over shutters zie ook:

Shutters op maat
Shutters voor grote raampartijen
Kosten shutters