Shutters: alles wat je moet weten

Ooit gehoord van Shutters? Ze doen je misschien denken aan kleine openslaande deuren, maar shutters is het Engelse woord voor luiken. Shutters zijn functioneel en daarnaast de ideale raamdecoratie. Dit soort raambekleding springt direct in het oog en zorgt direct voor een andere uitstraling in iedere kamer. We vertellen je graag alles wat je moet weten over Fractions: shutters op maat!

Wat zijn shutters?

Wat zijn shutters nu precies? Shutters is een stijlvolle en functionele manier van het decoreren van je ramen. Raamdecoratie shutters is de perfecte raambekleding voor ieder huis. Je plaatst namelijk geen dicht vlak voor het raam. Shutters die zijn opgebouwd uit verstelbare lamellen. Je kunt de luiken zelf bedienen, zo bepaal je de optimale zon- en lichtregulatie voor een prettige lichtinval wanneer gewenst. En natuurlijk de privacy die je in de kamer wenst door de shutters (gedeeltelijk) te sluiten. Shutters kopen doe je bij Fractions.nl!

Wat zijn Fractions sfeervolle shutters?

In je zoektocht naar de perfecte raamdecoratie kom je Fractions tegen. Wat zijn Fractions nu precies? En hoe verschillen deze ten opzichte van andere op maat gemaakte shutters? Deze vragen beantwoorden wij graag voor je.

Fractions shutters gemaakt op maat zijn aluminium shutters. Je plaatst hier één of meerdere panelen voor het raam met een schuifmechanisme / railsysteem via de verticale bedieningslat. Dit zorgt ervoor dat de shutters gemakkelijk geopend kunnen worden. Het is eigenlijk een bijna verborgen bediening, aangezien je geen last hebt van zichtbare koorden of houten staven waarmee je de raamdecoratie moet bedienen.

Aluminium is ideaal!

Aluminium heeft een strakke uitstraling, is een lichtgewicht materiaal en het is compact. Ook kan aluminium in vochtige ruimtes worden gebruikt. Daarnaast is het materiaal hittebestendig, duurzaam en zelfbeschermend.

Met Fractions heb je te maken met superplatte panelen. Deze zorgen voor het makkelijk kunnen bepalen van de ideale stand van de lichtinval.

Met de juiste stand met de shutters kun je licht buiten de deur (zonwering) houden of juist naar binnen laten komen, je kan dus ook shutters verduisterend laten werken.

Verschillende soorten shutters

Shutters kunnen worden gemaakt van verschillende soorten materialen, zoals bijvoorbeeld hout of kunststof shutters. Of dus aluminium in het geval van Fractions. Daarmee is direct duidelijk wat eigenlijk het grootste verschil is tussen Fractions en shutters die van andere materialen gemaakt worden.

Verschil shutters en houten jaloezieën

Naast Fractions shutters kom je ook houten raamdecoratie tegen. Zo worden shutters en jaloezieën nog wel eens met elkaar verward. Het grote verschil tussen shutters en houten jaloezieën is dat je jaloezieën niet kunt openklappen. Je hebt altijd jaloezieën voor de ramen hangen. Dat kan in een modern interieur eigenlijk niet meer. Daarom bieden Fractions shutters een passende oplossing. Met Fractions kan dit namelijk wel.

Jouw eigen unieke aluminium shutters

Fractions zijn unieke aluminium shutters, ze hebben geen brede latten of lamellen, zoals je vaak wel ziet met traditionele shutters. Maar een uniek ontwerp met bijzondere patronen zodat een shutter in elk interieur past.

Wanneer jij aluminium shutters overweegt dan ben je bij Fractions.nl aan het goede adres. Wij bieden een ruime collectie met veel originele ontwerpen.

Er zit er gegarandeerd een bij die bij jouw woning past! Het ontwerp voor jouw raam kun je zelf samen stellen. Onze shutters worden tot de millimeter nauwkeurig opgemeten, zodat ze perfect bij jouw raam passen!

Unieke shutter voor jouw interieur

Als je shutters kopen gaat en kiest voor Fractions kun je het product helemaal zelf samenstellen. Zo zorg je voor een stijlvolle uitstraling die past bij jouw interieur. Want wat de juiste shutter voor jouw woning is, kan juist helemaal niet passen in een andere kamer. Je begint met het model van de shutter te kiezen. Vervolgens kijk je welke kleur het beste bij jouw ramen past. Ga je voor witte shutters in een scandinavisch interieur of juist voor zwarte shutters? Natuurlijk zijn ook andere kleuren mogelijk. We kunnen Fractions namelijk in eigenlijk elke RAL-kleur vervaardigen. Tot slot moeten de shutters op maat worden ingemeten, zodat je zeker weet dat ze perfect aansluiten.

Bijzondere kenmerken van Fractions

Wat zijn nu de bijzondere kenmerken van Fractions, de moderne variant shutter? Wij lichten ze hieronder graag even voor je uit.

 • Fractions kunnen op een draai / kiepraam, voor (tuin)deuren en schuifpuien geplaatst worden.
 • Magneten zorgen ervoor dat de aluminium shutters op hun plaats worden gehouden.
 • De scharnieren van Fractions zijn lichtdicht. Het kan zijn dat er bij de sleuven of aan de onderzijde iets van licht naar binnen komt.
 • Het paneel van een Fractions kun je als één plaat verschuiven. Het is dus niet mogelijk om de boven- en onderkant afzonderlijk te verschuiven.
 • Natuurlijk kun je wel bij meerdere panelen ieder paneel afzonderlijk in de gewenste stand verschuiven voor de gewenste lichtinval, ook met speciale raamvormen. Dat is fijn, want op die manier bepaal je makkelijk de gewenste sfeer in huis.
 • Als je een aluminium raamframe hebt, zullen Fractions naadloos geïntegreerd worden. Maar ook op houten of plastic frames zal het perfect combineren. Zo heb je het beste van alles!
 • Fractions zijn verkrijgbaar in elke RAL-kleur, zodat ze geheel gepersonaliseerd kunnen worden. Dat zorgt ervoor dat je echt iets moois kunt creëren voor jezelf. En wij helpen je daarbij!
 • Ook kun je kiezen uit verschillende patronen, om een stijl te creeëren die past bij jouw interieur.
 • Je geniet van een eigenlijk verborgen bediening om de panelen te verschuiven, zonder loshangende draden bij de shutter.

Waarom shutters?

We kunnen er niet omheen. Shutters voor je raam geplaatst is de ideale vorm van raamdecoratie. Denk bijvoorbeeld aan die aloude luikjes van veel oud Hollandse woningen, maar ook kantoorpanden hebben vaak shutters aan het kozijn bevestigd. Dat is ook best logisch. Ben je nog niet geheel overtuigd van het plaatsen van een shutter voor je raam? Laat ons je nog wat voordelen geven. En ontdek waarom shutters de ideale oplossing zijn voor het raam.

 • Shutters zullen in ieder interieur passen. Doordat onze shutters op maat gemaakt worden in combinatie met diverse originele ontwerpen, zullen jouw shutters na montage zelfs een boost geven aan het interieur!
 • Daarnaast bedien je shutters via een eenvoudig systeem. Zo heb je voldoende privacy en het is ook nog eens een regulering voor de lichtinval, zonwering alsook de sfeer in huis. Licht is key wanneer we het hebben over sfeer in huis. Onze shutters op maat gemaakt met een makkelijke bediening dragen bij aan het realiseren van jouw wensen in huis!
 • Shutters zijn een echte eyecatcher. Welke maat shutters je ook kiest, shutters zijn er in allerlei speciale ontwerpen. Met shutters kun je de hele dynamiek en uitstraling van zowel interieur als exterieur per direct veranderen. Soms zit verandering in de kleine dingen. Dat is zeker het geval bij shutters!
 • Shutters kunnen makkelijk worden opengevouwen. Zo heb je optioneel veel zicht naar buiten.
 • Onze Fractions shutters prijzen zijn eerlijk en verschillen per klant. Dat komt omdat onze shutters op maat gemaakt worden.
 • Witte shutters, zwarte shutters, het maakt niet uit. Alle kleuren zijn mogelijk bij Fractions.nl!
 • Makkelijk in onderhoud. Shutters zijn onderhoudsarm. Wanneer je bijvoorbeeld niet enthousiast bent over witte shutters omdat je denkt dat deze snel vies worden, dan kunnen we deze zorgen direct wegnemen. Aluminium shutters zijn in alle gevallen makkelijk te onderhouden, dus ook wanneer je voor wit kiest.
 • Shutters zijn op alle ramen te monteren. Het maakt niet welke speciale raamvormen je hebt, shutters kun je monteren op ieder type raam! Grote ramen, kleine ramen, kiep ramen, ramen met speciale vormen, alles is mogelijk!

Veelgestelde vragen over Fractions en shutter producten

Wij snappen dat je vragen kunt hebben de producten. En of shutters wel echt in jouw interieur passen of binnen jouw budget. Wij beantwoorden graag een aantal veelgestelde vragen.

Uit welke kleuren kan ik kiezen voor shutters?

Fractions kunnen eigenlijk in elke RAL-kleur vervaardigd worden. Dus of je nu witte shutters, zwarte shutters of juist felgekleurde shutters zoekt, het kan allemaal met Fractions. Daarnaast zorgen onze ontwerpen met speciale vormen voor een uniek design.

Raamdecoratie shutters: ook mogelijk met draai / kiepramen?

Shutters op maat laten maken is standaard bij Fractions. Sfeervolle shutters passen in iedere ruimte thuis. Shutters kunnen op ieder type raam gemonteerd worden, dus ook op draai / kiepramen. En ook op dakramen kunnen shutters worden geplaatst.

Waar kan ik shutters plaatsen?

Fractions kun je heel goed in bijvoorbeeld de woonkamer, een keuken en je slaapkamer gebruiken. Je geniet zo van een exclusieve raambekleding die de ruimte een nieuwe uitstraling zal geven. Ze zijn niet alleen geschikt voor ramen, ook voor bijvoorbeeld een schuifpui of tuindeuren kun je onze producten plaatsen.

Wat zijn de verschillen tussen typen shutters?

Er zijn verschillende typen shutters. De verschillende typen shutters zit hem vooral in het materiaal. Tegenwoordig zijn er nog houten shutters en PVC shutters. Velen denken bij shutters dan ook direct aan deze materialen. Er zijn echter meer mogelijkheden, waaronder ook aluminium shutters.

PVC shutters

Met PVC kun je bijvoorbeeld shutter materialen combineren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een houten frame en een brede lamel van PVC. Op die manier kun je een shutter samenstellen van gemixt materiaal.

Houten shutters

Vooral bij hout en houten shutters is het belangrijk rekening te houden met de functionele eigenschappen van het hout, bijvoorbeeld het gewicht. Hout kan zwaar worden in grote afmetingen. Ook kun je houten shutters gemaakt van echt hout meestal niet in vochtige ruimtes gebruiken, aangezien hout niet tegen vocht en water kan. Kijk dan eens naar Fractions!

Aluminium shutters

Fractions worden van de hoogtste kwaliteit aluminium gemaakt. Ze kunnen beter tegen een stootje en je kunt ze ook in vochtige ruimtes zoals de badkamer plaatsen. Daarnaast is aluminium lichtgewicht en compact, iets wat bij hout en PVC minder aan de orde is.

Wat kosten shutters?

Wat zijn nu de kosten van Fractions shutters als raambekleding? Het is lastig om een vast prijskaartje te plakken op Fractions shutters. Fractions shutters worden namelijk op maat gemaakt. Zo krijgt iedereen een prijs die passend is bij hetgeen wat ze aanschaffen en wensen. Wel zo eerlijk, wel zo flexibel! Wil je een idee krijgen van de shutters prijzen? Download dan onze prijslijst.

Kun je shutters omhoog doen?

We kunnen ons voorstellen dat je af en toe je raam vrij hebt hebben van raamdecoratie om zo optimaal te genieten van de natuurlijke buitenomgeving. Houten jaloezieën kun je vaak omhoog trekken, maar dan houd je altijd nog een deel van de bovenzijde van het raam bedekt door de lamellen. Fractions kun je openklappen, zodat je het hele raam vrij hebt.

Hoe werkt de bediening van Fractions?

Fractions bedienen is erg makkelijk. De panelen kun je makkelijk openschuiven om zo de lichtinval te bepalen. Je kunt ook een heel paneel opzij klappen, om zo vrij zicht uit het raam te hebben.

Hoe zit het met de montage van shutters?

Om te zorgen dat Fractions perfect aansluiten op het kozijn, worden deze op maat ingemeten. De monteurs komen graag bij jou thuis langs om het kozijn op te meten en de juiste maten voor Fractions te bepalen. Ook kunnen ze natuurlijk direct meer informatie geven over de vele mogelijkheden en opties die er zijn bij het samenstellen van shutters.

Behoefte aan meer antwoorden? Kom langs!

Wij geven je graag deskundig advies. Wanneer je nog vragen hebt over het product Fractions shutters op maat gemaakt dan helpen wij graag mee. Neem gerust contact op en kom bij ons langs! Je kunt ons via e-mail eenvoudig bereiken via: info@fractions.nl. Of per telefoon: 0411 677865. Je kunt je ook inschrijven om één van onze open dagen te komen bezoeken! Daar geven we je graag het beste advies in persoon.

Wil je direct meer informatie over de producten? Zoek dan een exclusieve dealer bij jou in de buurt. Die helpt je graag bij het samenstellen van de perfecte Fractions voor bij jou thuis. Je kunt dan ook direct kleurstalen bekijken, zodat je zeker weet dat de shutters aansluiten bij de inrichting. Ook kun je een vrijblijvende offerte opvragen.