Shutters worden steeds populairder om in huis te plaatsen. Dit hebben ze onder meer te danken aan de fijne sfeer waar ze voor zorgen en de vele praktische aspecten die ze met zich mee brengen. Ze zijn ook perfect om te gebruiken voor erkers. Ontdek hier alles over shutters voor de erker!

Fraction Shutter in de erker

Een prachtige optie voor raambekleding in je erker zijn shutters. Dit zijn binnenluiken met grote lamellen met een verticale bediening. Door het bedienen van de shutters bepaal je de hoeveelheid licht die naar binnen valt.

De shutters van Fractions worden gebruikt als zowel zonwering als raamdecoratie. Ze hebben een uniek uiterlijk en je kunt zelf het design en de kleur bepalen. De Fractions shutters zijn gemaakt van lichtgewicht, duurzaam aluminium.

Voordelen van shutters raambekleding in een erker

Er zijn een verschillende producten die je kunt gebruiken als raambekleding in je erker (in de woonkamer). Denk hierbij aan gordijnen, rolgordijnen, vouwgordijnen en jaloezieën. Deze zijn echter niet zo functioneel en stijlvol als shutters.

> Lichtinval bepalen

Het grootste voordeel is dat je de panelen van shutters zo ver kunt openen of sluiten als je wilt. Op deze manier regel je zelf de lichtinval. Hierdoor kun je voor minder licht en daarmee voor minder warmte zorgen op en hete zonnige zomer dag. En op een mooie heldere dag zet je ze ver open voor veel daglicht in de ruimte.

> Privacy

Fractions shutters kunnen in delen versteld worden. Zo kun je bijvoorbeeld de panelen gedeeltelijk sluiten voor privacy. Of zet ze juist open voor meer daglicht.

> Isolatie

Raambekleding is belangrijk voor isolatie. Shutters zorgen ervoor dat je in de winter geen warmte verliest via je raam in je erker. Aan de andere kant houd je je huis ook lekker koel in de zomer door de zon buiten te houden.

Verschil tussen shutters en jaloezieën

In eerste oogopslag lijken shutters en jaloezieën wel wat op elkaar. Maar de moderne shutters zoals Fractions en klassieke jaloezieën hebben zeer duidelijke verschillen als je wat beter gaat kijken.

  • Shutters zijn binnenluiken waarvan je lamellen kunt verstellen. Ze kunnen als een luik opengeklapt worden.
  • De lamellen van jaloezieën kunnen ook versteld worden, maar deze hangen aan koorden die je met een trekkoord omhoog kunt bewegen.
  • Jaloezieën hebben altijd horizontale lamellen, maar die van shutters kunnen ook andere designs hebben. Wanneer het licht op de vloer schijnt kan dit voor een mooie schaduw zorgen.

Fraction shutters op maat gemaakt

Erkers zijn in verschillende vormen en formaten verkrijgbaar, waardoor kant en klare raamdecoratie moeilijk te verkrijgen is. De shutters van Fractions kunnen voor elk type raam geplaatst worden, zelfs in vochtige ruimtes. Maar ook als je draaikiepramen hebt in je erker is dit geen probleem.

Fractions shutters worden geheel op maat gemaakt voor je erker. Kies zelf welke kleur en het model dat je wilt hebben. Kies ook het aantal luiken dat je wilt hebben, zo zorg je voor precies de sfeer die jij wilt hebben.

Shutters worden gemonteerd op het kozijn. Het kan zijn dat de frames op elkaar moeten aansluiten, maar dit is afhankelijk van de ruimte tussen de ramen en de hoek van de erker. Wij adviseren hier graag over.

Vragen of persoonlijk advies nodig?

Heb je interesse in Fractions shutters, maar weet je niet goed wat geschikt is voor jouw erker? We adviseren je graag. Twijfel niet om contact op te nemen. Het is ook mogelijk om één van onze open dag te bezoeken.