Fractions Shutters in de erker

14-08-2023

Shutters worden steeds populairder om in huis te plaatsen. Dit hebben ze onder meer te danken aan de fijne sfeer waar ze voor zorgen en de vele praktische aspecten die ze met zich mee brengen. Ze zijn ook perfect om te gebruiken voor erkers. Ontdek hier alles over shutters voor de erker!

Een prachtige optie voor raambekleding in je erker zijn shutters. Dit zijn binnenluiken met grote lamellen met een verticale bediening. Door het bedienen van de shutters bepaal je de hoeveelheid licht die naar binnen valt.

De shutters van Fractions worden gebruikt als zowel zonwering als raamdecoratie. Ze hebben een uniek uiterlijk en je kunt zelf het design en de kleur bepalen. De Fractions shutters zijn gemaakt van lichtgewicht, duurzaam aluminium.

Review score:
5 sterren
Eigen meet- en
montage service
Snelle
levertijden
Maatwerk
uit Holland

Voordelen van shutters raambekleding in een erker

Er zijn een verschillende producten die je kunt gebruiken als raambekleding in je erker (in de woonkamer). Denk hierbij aan gordijnen, rolgordijnen, vouwgordijnen en jaloezieën. Deze zijn echter niet zo functioneel en stijlvol als shutters.

Lichtinval bepalen

Het grootste voordeel is dat je de panelen van shutters zo ver kunt openen of sluiten als je wilt. Op deze manier regel je zelf de lichtinval. Hierdoor kun je voor minder licht en daarmee voor minder warmte zorgen op en hete zonnige zomer dag. En op een mooie heldere dag zet je ze ver open voor veel daglicht in de ruimte.

Privacy

Fractions shutters kunnen in delen versteld worden. Zo kun je bijvoorbeeld de panelen gedeeltelijk sluiten voor privacy. Of zet ze juist open voor meer daglicht.

Isolatie

Raambekleding is belangrijk voor isolatie. Shutters zorgen ervoor dat je in de winter geen warmte verliest via je raam in je erker. Aan de andere kant houd je je huis ook lekker koel in de zomer door de zon buiten te houden.

Verschil tussen shutters en jaloezieën

In eerste oogopslag lijken shutters en jaloezieën wel wat op elkaar. Maar de moderne shutters zoals Fractions en klassieke jaloezieën hebben zeer duidelijke verschillen als je wat beter gaat kijken.

- Shutters zijn binnenluiken waarvan je lamellen kunt verstellen. Ze kunnen als een luik opengeklapt worden.

- De lamellen van jaloezieën kunnen ook versteld worden, maar deze hangen aan koorden die je met een trekkoord omhoog kunt bewegen.

- Jaloezieën hebben altijd horizontale lamellen, maar die van shutters kunnen ook andere designs hebben. Wanneer het licht op de vloer schijnt kan dit voor een mooie schaduw zorgen.

Fractions shutters op maat gemaakt

Erkers zijn in verschillende vormen en formaten verkrijgbaar, waardoor kant en klare raamdecoratie moeilijk te verkrijgen is. De shutters van Fractions kunnen voor elk type raam geplaatst worden, zelfs in vochtige ruimtes. Maar ook als je draaikiepramen hebt in je erker is dit geen probleem.

Fractions shutters worden geheel op maat gemaakt voor je erker. Kies zelf welke kleur en het model dat je wilt hebben. Kies ook het aantal luiken dat je wilt hebben, zo zorg je voor precies de sfeer die jij wilt hebben.

Shutters worden gemonteerd op het kozijn. Het kan zijn dat de frames op elkaar moeten aansluiten, maar dit is afhankelijk van de ruimte tussen de ramen en de hoek van de erker. Wij adviseren hier graag over.

Vragen of persoonlijk advies nodig?

Heb je interesse in Fractions shutters, maar weet je niet goed wat geschikt is voor jouw erker? We adviseren je graag. Twijfel niet om contact op te nemen. Het is ook mogelijk om één van onze open dag te bezoeken.

Veelgestelde vragen

Zijn Fractions lichtdicht

De scharnieren van Fractions zijn lichtdicht. Er zijn kieren mogelijk aan de onderzijde, of er kan licht bij de sleuven naar binnen komen. Bij lichtere kleuren is dit beter zichtbaar dan bij donkere kleuren. Daarmee weren Fractions het licht wel iets beter de meeste andere raamdecoratie.

Wat zijn de kosten van Fractions

Hier kunt u de complete prijslijst downloaden. Let op! Fractions zijn maatwerkproducten, de prijslijst is uitgebreid en biedt vele mogelijkheden. We adviseren daarom via de website een prijsindicatie op te vragen voor uw maten. U kunt de gewenste maten daar via het contactformulier invullen en dan nemen we spoedig contact met u op.

U kunt voor een definitieve offerte op maat ook terecht bij een van onze geselecteerde Fractions dealers of bij onze klantenservice (info@fractions.nl)

Welke modellen zijn er

Je kunt kiezen uit 7 verschillende patronen. Daarnaast kun je kiezen uit een hoogte van 20, 30, 40 en 50 mm. De dealers zullen een advies uitbrengen op basis van het raamoppervlak en de gekozen kleur. In de showroom in Boxtel, het ETC design Centre in Culemborg of op wisselende andere plekken zoals beurzen, kun je inspiratie opdoen en alle modellen en toepassingen bekijken.

Waar kan ik Fractions bekijken

Hier kun je Fractions bekijken en beleven:

– Bij één van de exclusieve dealers in Nederland. Kijk op de kaart.

– In onze exclusieve showroom in Boxtel, geopend op afspraak. Schouwrooij 1 / 5281 RE Boxtel / Email: info@fractions.nl /Tel: 0411-677865

– Tijdens Speciale events of Open Huis dagen. Bekijk ze hier. We delen ze ook via Facebook of de nieuwsbrief. Schrijf je in!

– Op beurzen zoals VT Wonen of de LXRY en in diverse exclusieve showrooms (zoals Maretti Lightning of Tortu), informeer bij de klantenservice (0411-677865).

Kunnen bij een open raam of deur

Fractions worden op hun plaats gehouden door magneten, dus bij voldoende winddruk waaien Fractions open als de sleuven gesloten zijn.

Zijn Fractions geschikt voor op draaikiepramen

Ja! Omdat Fractions zo dun zijn kunnen ze op het draaikiepraam gemonteerd worden, en soms zelfs in de glaslatten. Omdat ze zo dun zijn passen ze vaak ook achter de handgreep. De magneten houden de panelen op hun plek als het draaikiepraam op de kiepstand staat.

Wat is de maximale grootte/hoogte die mogelijk is

Fractions worden in scharnierende variant of vouwrailsysteem geleverd. Dit is afhankelijk van de grootte van het raamoppervlak. Fractions bestaan uit panelen die aan elkaar geschroefd zijn en daarmee de breedte van de opening over spannen. Afhankelijk van de breedte kom je uit op 2 of meer panelen. Voor grote oppervlaktes wordt er ook een vouwrailsysteem ingezet waarmee de panelen worden begeleid.

Een paneel is minimaal 20 cm breed incl. scharnieren en profielen en maximaal 50 cm breed incl. scharnieren en profielen. Er kunnen maximaal 4 panelen aan elkaar scharnieren, en dat kan zowel links als rechts, dus 2x4x50 cm= maximaal 400 cm breedte bij de vouwschuif oplossing. Voor de scharnierende versie geldt een maximale breedte van 200 cm.

De maximale hoogte is altijd 300 cm.

Zijn Fractions inbraakwerend

Nee, Fractions kunnen eenvoudig open scharnieren.

Schouwrooij 1 in Boxtel
Kom en beleef Fractions tijdens onze

Open Zondagen

Neem gerust contact met ons op

Heeft u een vraag, wens of probleem? Neem dan gerust contact met ons op middels het contactformulier. Twee zondagen per maand is er ook Open Dag in Boxtel, kies je tijd meteen hier.