Wat zijn shutters?

Kort gezegd is shutters het Engelse woord voor luiken. Shutters zijn een unieke vorm van zonwering voor in huis. Deze raambekleding springt in het oog en geeft de kamer waar je ze gebruikt direct een make-over. Je plaatst geen dicht vlak voor het raam, maar luiken die zijn opgebouwd uit draaibare lamellen. Met het bedienen van de luiken bepaal je zelf de perfecte zon- en lichtregulatie. Wat zijn shutters? Het antwoord daarop is in twee woorden te omschrijven als een unieke raamdecoratie. Het is een moderne zonwering die ook privacy biedt.

Wat zijn shutters – kenmerken

Shutters kunnen van verschillende materialen gemaakt worden. Ze worden op maat gemaakt waar je zelf de kleur en uitvoering kunt kiezen. Zo creëer je voor iedere ruimte een unieke, passende raamdecoratie. Shutters zijn namelijk geschikt voor elke ruimte in huis. En je kunt shutters in principe voor elk type raam plaatsen – dus ook op draai-kiepramen. Ook kunnen shutters op allerlei ondergronden, zoals kunststof of houten kozijnen, gemonteerd worden.

Wat zijn Fractions

Als je bij wat zijn shutters jezelf afvraagt wat dan Fractions zijn, kun je dit beantwoorden met aluminium shutters. Je plaatst twee panelen met een schuifmechanisme voor het raam. Dit schuifmechanisme zorgt ervoor dat je de shutters makkelijk kunt openen en zelf de gewenste hoeveelheid licht dat binnenvalt kunt bepalen. Het voordeel van het gebruik van aluminium is dat dit materiaal lichtgewicht en compact is. Ook kan aluminium in vochtige ruimtes gebruik worden, zoals een badkamer. Verder is het materiaal hittebestendig, duurzaam en zelfbeschermend. En met Fractions geniet je van superplatte panelen. Deze werken effectief om licht buiten te laten of juist binnen te halen.

Verschillen Fractions, Shutters en houten jaloezieën

Als je duidelijk hebt wat shutters en Fractions zijn, komt natuurlijk de vraag wat dan het verschil is tussen Fractions, shutters en houten jaloezieën. Deze worden soms met elkaar verward. Het grootste verschil tussen shutters en houten jaloezieën is dat je jaloezieën niet kunt openklappen. Deze mogelijkheid heb je wel bij shutters. Fractions zijn unieke aluminium shutters, waarbij shutters normaal gesproken vaak van hout worden gemaakt. En zoals eerder gezegd hebben Fractions superplatte panelen en geen brede (houten) latten zoals je vaak ziet. Daarnaast zijn Fractions makkelijk schoon te maken in vergelijking met traditionele shutters.

Als aluminium shutters voor in jouw woning overweegt, ben je bij Fractions.nl aan het juiste adres. Wij bieden een ruime collectie met originele ontwerpen. Je kunt zelf het ontwerp voor jouw raam samenstellen. Onze shutters worden tot op de millimeter nauwkeurig opgemeten en geproduceerd, zodat ze perfect op jouw raam passen.

Kenmerken Fractions

Graag delen we enkele bijzondere kenmerken van Fractions, de aluminium shutters.

  • Fractions kunnen op (draaikiep)ramen, deuren en schuifpuien geplaatst worden.
  • Magneten zorgen ervoor dat de aluminium shutters op hun plaats worden gehouden.
  • De scharnieren van Fractions zijn lichtdicht. Het kan zijn dat er bij de sleuven of aan de onderzijde licht naar binnen komt.
  • Het paneel van een Fractions kun je als één plaat verschuiven. Het is dus niet mogelijk om de boven- en onderkant afzonderlijk te verschuiven. Natuurlijk kun je wel bij meerdere panelen ieder paneel afzonderlijk verschuiven voor de gewenste lichtinval.
  • Als je een aluminium raamframe hebt, zullen Fractions naadloos geïntegreerd worden. Maar ook op houten of plastic frames zal het perfect combineren.
  • Fractions zijn verkrijgbaar in elke RAL-kleur, zodat ze geheel gepersonaliseerd kunnen worden.